Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2010

Βοnus: Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει


Τα όσα ήταν ήδη γνωστά στην ΕΡΤ ανακοινώθηκαν και επισήμως, δηλαδή το πάρτι με τα bonus όπου Γιάννης κερνούσε και Γιάννης έπινε μεταξύ των πρωτοκλασάτων στελεχών σε διάφορους τομείς, με δεκάδες χιλιάδες ευρώ να μπαίνουν στις τσέπες τους με αποφάσεις τους (όπως οι βουλευτές που ψηφίζουν αυξήσεις στους εαυτούς τους), ενώ πέταγαν και κάποια «ψιλά» σε διάφορους από γύρω. Εντυπωσιακές για τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, είναι οι αιτιολογίες του τύπου «γιατί ήταν παρών σε όλα τα μεγάλα γεγονότα που κάλυψε η ΕΡΤ» (αυτή δεν είναι η δουλειά των εργαζομένων στα ΜΜΕ ή κάνουμε λάθος), «γιατί εργάστηκε και πέραν του ωραρίου του» (έτσι λέμε τώρα την παραβίαση των ΣΣΕ), «γιατί εργάστηκε με ζήλο στον τομέα του» (λες και δεν είναι συμβατική υποχρέωση του καθένα να εργάζεται και να πληρώνεται με το μισθό του, που είναι χρήματα του ελληνικού λαού), «για τη συμβολή στην επιτυχία της Γιουροβίζιον» (εδώ πια δε χρειάζεται σχόλιο, παραδινόμαστε).

Να θέσουμε και ένα αφελές ερώτημα: επειδή ακούμε ότι οι συμβασιούχοι έφυγαν γιατί δεν υπάρχουν λεφτά, πόσοι από αυτούς που αμείβονταν με ποσά γύρω στις ΣΣΕ των ειδικοτήτων τους, θα είχαν δουλειά και δεν θα είχε παραλύσει η ΕΡΤ αν τα bonus είχαν μείνει στον κουμπαρά της ΕΡΤ?

Τα χρήματα αυτά θα επιστραφούν ή η δημοσιοποίηση της λίστας με τα ονόματα μέσα στο Δεκαπενταύγουστο έγινε για εντυπωσιασμό και για να μηδενιστεί το κοντέρ?
Μετά τη δημοσιοποίηση πριν λίγο καιρό, της λίστας με τις υπερωρίες, όπου σε ορισμένους ήταν "πέτσινες", κινήθηκε κάποια διαδικασία ή όχι?


Με τι μούτρα θα κυκλοφορεί το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ της περιόδου του Δεκέμβρη του 2008 (τότε έληξε η ΣΣΕ ΕΣΗΕΑ-ΕΡΤ και από τότε έχουν να πάρουν αύξηση οι μισθοσυντήρητοι (και όχι συμβολαιούχοι)δημοσιογράφοι, στους οποίους γίνονται περικοπές με τα μέτρα στο μισθό του 2008, που μέχρι και τις εκλογές της ΕΣΗΕΑ του 2009 δεν έκανε κινήσεις για νέα ΣΣΕ, κάνοντας τα χατίρια του Καραμανλή και διευκολύνοντας τη διοίκηση της ΕΡΤ να κάνει «οικονομία» στα μεροκάματα για να τα σκορπάει σε Bonus.


Υ.Γ. στα Bonus των ετών 2006, 2007 και 2008 «παίζουν» περίπου 400 άτομα εκ των οποίων περίπου 30 δημοσιογράφοι.

2)Αναδημοσίευση από το http://ksipnistere.blogspot.com

της Δήμητρας Γκουντούνα

Σά δε ντρέπεστε. Σαλίγκαροι της κάθε εξουσίας .Είδα τα ονόματα σας συμβούλων διευθυντών ,παράδιευθυντών αρχισυντακτών , αγαπημένων σας παρουσιαστών διοικητικών υπαλλήλων περαστικών από την ΕΡΤ, άντε μια φορά το μήνα, με μπόνους για τις εξαιρετικές επιδόσεις σας.
Σα δε ντρέπεστε..
Αφήσατε στην πείνα δημοσιογράφους ετών και μεγάλης προσφοράς με μισθούς που δεν τους έπαιρναν ειδικευόμενοι εργάτες πήρατε πίσω τηλέφωνα....

υπηρεσιακά με έξοδα 25 ευρώ το μήνα για να κάνετε οικονομία στην υπηρεσία.
Θέλετε παράδειγμα; Δήμητρα Γκουντούνα λέγομαι. . Ζητούσατε από γαϊδούρια αρχισυντάκτες να μειώνουν τους μισθούς των συναδέλφων και τους δίνατε μπόνους γιατί ακολουθούσαν πιστά τις εντολές σας . Είχατε δίκτυο πληροφοριών για αυτούς που δεν ενέκριναν τις πράξεις σας και τους αφαιρούσατε τις ειδικότητες τους.

Θέλετε παράδειγμα; Ελένη Δεμεντή από σκηνοθέτης στα υπόγεια της εταιρίας. Τους μεταθέτατε για να αποσυρθούν σε μαρασμό. Τους περνάγατε από υπηρεσιακά συμβούλια. Θέλετε ονόματα Γιώργος Σταματελόπουλος. Δικαιώθηκε από δικαστήρια. Γερμανοτσολιάδες. Σα δε ντρέπεστε .
Και όχι ευτυχώς δεν ήταν όλοι οι αρχισυντάκτες έτσι. Δεν ήταν όλοι οι συνάδελφοί μου έτσι. Μόνο που αυτοί που δεν ήταν έτσι, τους βλέπω και πάλι στην γωνία να σηκώνουν αδιαμαρτύρητα τις αμαρτίες της Εταιρίας. Δυο τρεις δικαιώθηκαν .Οι άλλοι σηκώνουν τους ώμους λέγοντας ''δε βαριέσαι πάλι από τα ίδια θα έχουμε..'' Είναι στους καταλόγους και κάποιοι συνάδελφοι με πολύ λίγα λεφτά σαν μπόνους. Αυτοί ήταν το άλλοθι. Πράγματι δούλεψαν 24ωρα και δεν μπορούσαν να πάρουν υπερωρίες .Αυτοί δεν θα έπρεπε ούτε στους καταλόγους να υπάρχουν. Α΄ και για να μην ξεχάσω.

Αυτά που γράφω τώρα ,τα έλεγα και τότε. Έστειλα επιστολή, αφού την πρωτοκόλλησα πρώτα και στους τότε αρμόδιους .Απάντηση .Α η Γκουντούνα δε βάζει μυαλό.
Μου το μετέφερε ο τότε Διευθυντής Ειδήσεων. Και αντί να ψάξουν τις καταγγελίες μου, ήρθε την άλλη μέρα κιόλας χαρτί για υποχρεωτική συνταξιοδότηση .Φυσικά δεν περίμενα το χρόνο να περάσει και παραιτήθηκα και έφυγα. Αυτά για να μην νομίζει κανείς ότι τα γράφω γιατί κάτι περιμένω. Εφυγα ανεπιστρεπτί. Αλλά δεν θα πάψω να στηρίζω τους συναδέλφους μου που με τόση αγάπη και αφοσίωση στηρίζουν αυτό το ''μαγαζί''. Δεν ξέρω αν αργεί τις διαδικασίες ο κ. Γερουλάνος. Δεν ξέρω αν θα γίνει ανασχηματισμός και θ΄ αναλάβει κάποιος άλλος. Φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος , θέλει να φέρει καθαρό αέρα στην Αγία Παρασκευή. Εύχομαι να προλάβει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: