Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ στη ΕΣΗΕΑ

Την Τρίτη 19 Ιουλη, δεκαδες συναδελφοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της "Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Απολυμένων στον Τύπο" για να πιέσουμε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για να ξεκινησει απεργιακή δράση τωρα ενάντια στις απολύσεις και τις ατομικες συμβασεις.
Οι συγκεντρωμενοι ανεβηκανστις 12.30μμ στον 5ο όροφο του κτιρίου όπου θα συνεδρίαζε το ΔΣ. Η πρωτη "αψιμαχία" ήταν με αφορμή (τυχαίο?) τον κ. Τσαλαπάτη ο οποίος όταν ειδε μαζεμενο τον κόσμο εξω απο το χωρο συνεδρίασης του ΔΣ, αποφασισε να αποχωρήσει. Οι συγκεντρωμενοι δεν τον αφησαν και έτσι σύντομα άρχισε το "γνωστο παραμύθι" με την καρδιά του (γερός να ειναι ο άνθρωπος). Μεχρι και καρδιολόγο έφερε στον 5ο όροφο για να τον εξετάσει και απ' ότι μάθαμε τον βρήκε μια χαρα. Στη συνέχεια ο κ Τσαλαπάτης παρέμεινε στο γραφείο του στον 6ο όροφο σαν "ομηρος" όπως λεέι ο ίδιος σε ανακοίνωση του.
Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, στη συνεχεια, αφού τελειωσε με τα προβλήματα υγείας του Τσαλαπατη, πήρε μια μαχητική απόφαση που θα χαραχτεί στις σελίδες του εργατικού κινήματος, στην απαιτηση των συναδέλφων του ΓΚΟΛ που ζητούσαν απο το ΔΣ δραση για να αποτρεψει τις ατομικες συμβασεις στην αθλητική εφημεριδα τπου Μπομπολα. Αφου απορίψανε σαν ΔΣ το να στείλουνε επιστολή στον Μπομπολα (στην οποία θα τον μαλώνανε για το πόσο παλιόπαιδο είναι) αποφάσισαν να κανουν καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας, αλλά ακόμη και αυτην την διαολεμενη καταγγελία θα την κάνουν μονο για τους εργαζόμενους του ΓΚΟΛ. Ετσι θα στηρίξουν τους εργαζόμενους του ΓΚΟΛ για να μην υπογραψουν ατομικες συμβασεις.
Μετα απο αυτά ο κόσμος που ήταν συγκεντρωμενος στον 5ο όροφο, μπήκε μεσα στο ΔΣ και απαιτησε απόφαση. Υστερα απο ενα διωρο βγηκε ο "προεδρεύων" Κυρίτσης για να ενημερωσει οτι δεν κατάληξαν σε απόφαση, δεν συμφώνησαν στη συγκρότηση προεδρείου και θα ξανασυνεδριάσουν τις επόμενες ημερες και ξεκίνησε να αποχωρήσει. Οι συγκεντρωμενοι τον εμπόδισαν να αποχωρησει και αυτός και τα υπόλοιπα μελη του ΔΣ.
Στις 8.30μμ πραγματοποιήθηκε συνελευση των συγκεντρωμενων και αποφασίστηκε να αποχωρήσουν απο το κτίριο και να πραγματοποιηθει νεα συνελευση για να κουβεντιαστουν οι επόμενες δράσεις.
Την Τρίτη 12 Ιούλη φοβήθηκε λιγο η εργοδοσία του ΠΗΓΑΣΟΥ.
Την Τρίτη 19 Ιουλη φοβήθηκε λίγο η συνδικαλιστική γραφεοκρατία.
Η μοναδική λυση ειναι να παρουν οι εργαζόμενοι στα χερια τους τους αγωνες. Με συνελευσεις στους χωρους δουλειάς να αποφασίσουμε απεργίες εναντια στις εργοδοτικες επιθεσεις. Αυτην την προοπτική υποστηρίζουμε και γι' αυτην την προοπτική παλευουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια: