Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Να ανακληθεί η απόλυση της Γιάννας Σακελλαρίου και των άλλων συναδέλφων του ΔΟΛ – αγώνας μέχρι τη νίκη

Η απόλυση διοικητικών υπαλλήλων του ΔΟΛ, ανάμεσα στους οποίους και της εκλεγμένης εκπροσώπου τους Γιάννας Σακελλαρίου, είναι το τελευταίο επεισόδιο στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει τα αφεντικά των ΜΜΕ κατά των εργαζομένων. Το γεγονός δε ότι ο δράστης, Σταύρος Ψυχάρης, είναι ταυτόχρονα πρόεδρος της ΕΙΗΕΑ, αποδεικνύει ότι η εργοδοσία δεν πρόκειται να σταματήσει εάν δεν «εξοντωθεί» και ο τελευταίος ενοχλητικός που έχει απομείνει στα μαγαζιά, εάν δεν σβήσουν όλες οι φωνές αντίστασης και ανυπακοής.
Η πρόκληση είναι ακόμη μεγαλύτερη καθώς η απόλυση ήρθε λίγο πριν την συνάντηση της ΕΙΗΕΑ με την ΕΣΗΕΑ, με θέμα την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας. Πρακτικά, ο Ψυχάρης, ο Μπόμπολας και τα άλλα αφεντικά έστειλαν το μήνυμα ότι η μοναδική σύμβαση που έχουν στο μυαλό τους είναι αυτή που θα πιστοποιεί την πλήρη υποταγή των εργαζομένων στη φρικιαστική πραγματικότητα που προσπαθούν να επιβάλλουν η τρόικα και οι κεφαλαιοκράτες.
Απαιτούμε:
• Να ανακληθεί η απόλυση της Γιάννας Σακελλαρίου και των άλλων συναδέλφων. Να σταματήσουν οι απολύσεις σε όλα τα μέσα.
• Να μην γίνει καμία διαπραγμάτευση με τις εργοδοτικές οργανώσεις εάν δεν σταματήσουν οι προκλήσεις.
• Να προχωρήσουν άμεσα οι Ενώσεις, με ευθύνη του Διασωματειακού και των Μικτών Συμβουλίων, σε απεργιακές κινητοποιήσεις που θα κλιμακώνονται, μέχρις ότου τα αφεντικά των ΜΜΕ πάρουν πίσω τις επαίσχυντες ατομικές συμβάσεις και τα άλλα αντιδραστικά-αντεργατικά μέτρα.
Αγωνιζόμαστε, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, για την ανατροπή της εγκληματικής πολιτικής των μνημονίων και των κυβερνήσεων που την εφαρμόζουν.

Πρωτοβουλία για την Ανατροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: