Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Μπροστά στη συνέλευση της ΕΣΗΕΑ

Στην συνέλευση της ΕΣΗΕΑ την Τρίτη 22 Μαΐου χρειάζεται να προχωρήσουμε ένα βήμα μπροστά. Δεν πρέπει να αφήσουμε να επαναληφθεί το σαμποτάρισμα της διάθεσης του κλάδου να απαντήσει απεργιακά, όπως έγινε στην προηγούμενη γενική συνέλευση, όπου παρά το ότι το 60% των συναδέλφων ψήφισε γα απεργία τελικά δεν υλοποιήθηκε ποτέ.
Γι 'αυτό λέμε ότι για εμάς, η συνέλευση στις 22 Μαΐου θα χρειαστεί να συζητήσει για να οργανώσει την απεργία στις 28 Μάη που έχει ήδη αποφασίσει το διασωματειακό αλλά και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Στο τέλος της συνέλευσης να εκλεγεί Κεντρική Απεργιακή Επιτροπή που να αναλάβει την προετοιμασία και την οργάνωση της απεργίας. Και αυτό σημαίνει μαζικά κλιμάκια της απεργιακής επιτροπής που εξορμούν σε όλους τους χώρους δουλειάς για να εξασφαλίσουν την συζήτηση με τους συναδέλφους για την επιτυχία της απεργίας. Οργάνωση της απεργιακής περιφρούρησης σε όλους τους χώρους για να αποτρέψουμε φαινόμενα απεργοσπασίας, που πιθανόν να εκδηλωθούν όχι μόνο στους "συνήθεις ύποπτους" βλέπε ΣΚΑΙ, αλλά σε κάθε κανάλι, ραδιόφωνο και εφημερίδα.
Όμως πάνω απ' όλα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της συνέχειας. Η 24ωρη απεργία στις 22 Μάη χρειάζεται να είναι η αρχή και όχι το τέλος του αγώνα μας. Δεν "τσιμπάμε" σε επιχειρήματα ότι τώρα πλησιάζουμε σε εκλογές και άρα δεν μπορούμε να απεργήσουμε. Το αντίθετο. Τώρα είναι η στιγμή για να πιέσουμε ακόμη περισσότερο, εργοδοσία και κυβέρνηση. Και μην βιαστούν κάποιοι να πουν ότι δεν μπορούμε να "εκβιάζουμε" την κοινωνία με την απεργία μας. Γιατί εκβιασμός είναι η βάρβαρη καθημερινότητα που βιώνουμε από την εργοδοσία, την τρόικα και την κυβέρνηση και όχι οι αγώνες οι δικοί μας ή του κάθε εργαζόμενου.
Γι' αυτό πρέπει η συνέλευση να αποφασίσει και τα επόμενα βήματα του κλάδου, που δεν μπορεί να είναι παρά ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. Την ημέρα της απεργίας στις 28 Μάη, χρειάζεται να γίνει κεντρική απεργιακή Συγκέντρωση, όπου να καλέσουμε όλο τον κλάδο, τους διοικητικούς και τους τεχνικούς, να προχωρήσουμε μαζί στην απεργία διαρκείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: