Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ & ΤΩΡΑ στην ΕΠΗΕΑ.

ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ & ΤΩΡΑ στην ΕΠΗΕΑ.
ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ
ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ

Δεκάδες συνάδελφοι/σες, αφέθηκαν μόνοι τους να αντιμετωπίσουν την εργοδοτική βία της ατομικής «διαπραγμάτευσης»
Μόνοι τους, στη διαχείριση του τρόμου, σε κάθε είδους εργοδοτικής αυθαιρεσίας & κανιβαλισμού στη κρεατομηχανή των αγορών της" προσφοράς & της ζήτησης".



Συνδικαλιστικές «εκπροσωπήσεις» αναντίστοιχες των απαιτήσεων, με μεταπρατικές εκπτώσεις και παραλυτικές ανεπάρκειες, στην αναπαραγωγή συνδικαλισμού-βιτρίνας, που στηρίζει την «επιβίωση» του στην αθλιότητα πελατειακών σχέσεων, κάθε μορφής και προς κάθε κατεύθυνση «διευκολύνσεων».

Στο καθαγιασμό της εργοδοτικής ανομίας & αυθαιρεσίας, όπου συγκεκριμένες καθεστωτικές συνδικαλιστικές "ηγεσίες" , έκλεισαν το μάτι επί σειρά ετών, και άφησαν ανενόχλητους τους εργοδότες να καταστήσουν «κουρελόχαρτα» άνευ αξίας & αντικειμένου, της μέχρι τότε συνομολογούμενες και σε «ισχύ» ΣΣΕ, ισοπεδώνοντας στη πράξη τα ψήγματα-υπολείμματα της υφιστάμενης εργασιακής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Αναδείχθηκε τραγικά το τελευταίο διάστημα το μέγεθος αυτής της ανομίας των εργοδοτών, όπου πλείστες των επιχειρήσεων στα ΜΜΕ εδώ και χρόνια, συστηματικά παραβίαζαν κάθε έννοια εφαρμογής των ΣΣΕ & της εργατικής νομοθεσίας ….. την ίδια στιγμή που οι συγκεκριμένες συνδικαλιστικές "ηγεσίες" στον Κλάδο δήλωναν άγνοια, περιμένοντας καταγγελίες από τους εργαζόμενους!

Η πρώτη συνάντηση της διοίκησης της ΕΠΗΕΑ με εργοδοτική Ένωση για υπογραφή ΣΣΕ πραγματοποιήθηκε με ετεροχρονισμό 2,5 χρόνια μετά την τυπική –όπως αποδείχθηκε λήξη ισχύος (31/12/2009) και είχε άδοξο τέλος, σε μία συνάντηση οπερέτα με τους εκπρόσωπους της εργοδοσίας να ισχυρίζονται ότι , δεν είχαν αναγραφεί στη καταγγελία της σύμβασης ... τα αιτήματα μας!!!

Ένα θέατρο σκιών, στις πλάτες και ερήμην χιλιάδων συναδέλφων μας, με προσχήματα ανάλογες προφάσεις και εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα, ώστε με συνοπτικές διαδικασίες, να συνομολογηθεί –"νομιμοποιητικά" οι ήδη εφαρμοζόμενοι και από τους εργοδότες, όροι αμοιβής και συνθηκών εργασίας, που προσομοιάζουν αυτών των στρατοπέδων καταναγκαστικής εργασίας.

Εφιαλτικές συνέπειες, όπου μετράμε δεκάδες θύματα συνάδελφοι/σες, που έχασαν από τη μία μέρα στην άλλη τους μισθούς τους, τις συντάξεις τους, την αξιοπρέπεια τους..
Συνάδελφοι/σες

Ίσως αύριο να είναι αργά, για να πενθούμε στο κενοτάφιο όλων αυτών που χάθηκαν σε ελάχιστο χρόνο, παρακολουθώντας τις εξελίξεις, ως θεατές με υπονοούμενα, μισόλογα, υπεκφυγές, στρογγυλεμένες παραπομπές και «αγωνιστικές» διακηρύξεις προθέσεων όταν: κάθε μέρα η κόλαση τριγυρίζει πάντα αφόρητη και επαναληπτική.
39

Οι τρείς συνάδελφοι –εκπρόσωποι του «ΔΙΚΤΥΟΥ» στην ΕΠΗΕΑ: Σταμ. Πρωτολάτης, Χρ. Διαμάντης & Πάν. Σκουτέρης επαναφέρουν επιτακτικά τη πρόταση για άμεση: ΣΥΓΚΛΗΣΗ & ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ των μελών της ΕΠΗΕΑ (το αργότερο εντός του Ιουνίου) για να ξεφύγουμε από το τέλμα και την παρακμή.

Δεν υπάρχει άλλος ορατός δρόμος, πέραν των συλλογικών διαδικασιών για την συνδιαμόρφωση του στρατηγικού πλαισίου, στην οργάνωση και διεξαγωγή ενός πολυεπίπεδου και παρατεταμένου αγώνα διαρκείας.

Ένεκα της κρισιμότητας της κατάστασης, ώστε να μην ακυρωθεί πάλι το συλλογικό εγχείρημα, και να εξασφαλισθεί από το καταστατικό η απαιτούμενη αριθμητική παρουσία των μελών, αλλά και επί ουσίας επιμήκυνσης του χρόνου συζήτησης, των εκτιμήσεων, προτάσεων κ.λ.π. Οι εργασίες της συνέλευσης εισηγούμαστε να πραγματοποιηθούν σε δύο συνεχόμενες αθροιστικά ημέρες, με καταμερισμό της θεματολογίας των τοποθετήσεων και των ψηφισμάτων.
Εξυπακούεται ότι το Δ.Σ. της ΕΠΗΕΑ θα έχει πριν από την συνέλευση, κοινοποιήσει στους συναδέλφους την κεντρική του εισήγηση & το σχέδιο δράσης και όχι πάλι αοριστολογίες και εκθέσεις ιδεών..

Στη κατεύθυνση ενεργοποίησης περαιτέρω πρωτοβουλιών και ενίσχυσης των συλλογικών παρεμβάσεων, στο μεσοδιάστημα του χρόνου από τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης, εισηγούμαστε:

Συνεδριάσεις του ΜΙΚΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ των ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ των εργαζομένων από όλα τα ΜΜΕ, με τη συμμετοχή και τη διερεύνηση του, από τους εκλεγμένους συναδέλφους μας σε όλα τα όργανα της ΕΠΗΕΑ.
Οργανωτική συγκρότηση του διευρυμένου ΜΙΚΤΟΥ ΣΥΝΒΟΥΛΙΟΥ σε ΜΟΝΙΜΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.
Σε συνεργασία με τις Ενώσεις και τους εκπροσώπους τους στη δευτεροβάθμια πανελλαδική συνδικαλιστική μας οργάνωση, ΠΟΕΠΤΥΜ να συμβάλουμε στην επεξεργασία από την Ομοσπονδία του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ του ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ.
ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της ΕΠΗΕΑ στους εργασιακούς χώρους.

Να ενεργοποιηθεί άμεσα η ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ για τον οικονομικό διαχειριστικό έλεγχο, αλλά και για να συνδράμει στην ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ αναγκαίας και απαραίτητης στην αναθεώρηση του κανονισμού λειτουργίας του ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ, ο οποίος θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Κανονισμός που θα ενσωματώσει θεσμικά βοηθήματα και παροχές έναντι των συναδέλφων μας, με ξεκάθαρους όρους αλληλεγγύης, για να μην ευτελίζετε η έννοια της αλληλοβοήθειας σε επίπεδο πελατειακών σχέσεων και συναλλαγών.

Κανονισμός που θα εστιάζει κατά προτεραιότητα, σε απαιτήσεις σύγχρονων αναγκών που δημιουργεί η επέλαση της συστημικής βαρβαρότητας.

Με τους δεκάδες ανέργους, τις ομηρίες από την αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων ΜΜΕ (βλ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ALTER, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ κ.λ.π.), των ιδιαίτερων συνθηκών, που διαμορφώνονται από διαδικασίες επισχέσεων, αλλά και ενίσχυσης σε όλα τα επίπεδα παρατεταμένων αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Η διοίκηση της ΕΠΗΕΑ κατ’ υπέρβαση του «απαρχαιωμένου» κανονισμού λειτουργίας του Αλληλοβοηθητικού λογαριασμού, κλήθηκε να διαχειρισθεί σοβαρές καταστάσεις ,ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων και καταγγελιών, περί άνισης συμπεριφοράς και μεταχείρισης.
Ο μιθριδατισμός της συνδικαλιστικής εξαχρείωσης, είναι η κατάληξη μίας διαδικασίας επιλογών της διοίκησης της ΕΠΗΕΑ.

Όπως χαρακτηριστικά και ενδεικτικά είχαμε αναφέρει στο ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ/9-5-2008, πάντα όμως επίκαιρα ότι:

«… Σε εποχές ευρύτερης έκπτωσης αρχών – αξιών και συνδικαλιστικού εκφυλισμού, δίνεται το δικαίωμα να γίνονται αναφορές για συνδικαλισμό βιτρίνας – δημοσίων σχέσεων και κατ’ επέκταση πελατειακών συμπεριφορών… Μπροστά στην ανικανότητα υπεράσπισης δικαιωμάτων, οι συγκεκριμένες συνδικαλιστικές –ηγεσίες- επιχειρούν να εκπαιδεύσουν αντανακλαστικές συμπεριφορές στο μιθριδατισμό της συνδικαλιστικής εξαχρείωσης…»

Να διαρρήξουμε το ρατσιστικό κοινωνικό αποκλεισμό, αποτέλεσμα συνθηκών ανεργίας, με όρους αλληλεγγύης & αξιοπρέπειας.

Να μην αφήσουμε δεκάδες συναδέλφους/σες, μόνους στην απογοήτευση & στη κατάθλιψη μόνους - εύκολα θύματα εμπόρων ελπίδας, εκμετάλλευσης & χειραγώγησης.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ –ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ –(από το ΔΣ της ΕΠΗΕΑ) ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ

Ανταλλαγή απόψεων, προτάσεων αλλά και συγκεκριμενοποίηση προσπαθειών ένταξης στο εργασιακό περιβάλλον.

Είναι αδιανόητο για εμάς, το πιο ριζοσπαστικό κομμάτι, που είναι οι άνεργοι συνάδελφοι μας να "στερείται" συνδικαλιστικής συλλογικής έκφρασης στα θεσμικά όργανα της Ένωσης, Προτείνουμε την : ΕΚΛΟΓΗ 3μελούς ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ, με ισότιμη συμμετοχή στο ΜΙΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της Ένωσης.

Ειδικότερα και αποσπασματικά των κεντρικών προτάσεων-εισηγήσεων, για τους ανέργους συναδέλφους/σες άμεση υλοποίηση εφαρμογής 5 προτάσεων:

Να ανοίξουν τα γραφεία της Ένωσης, παρέχοντας δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης, και δυνατότητας χρήσης των μέσων επικοινωνίας (fax,τηλεφωνικού κέντρου, διαδικτύου κ.λπ.) αλλά και των λοιπών μέσων (φωτοτυπικού κ.α.)
Άμεση διερεύνηση της οικονομικής συμβολής στη δυνατότητα παροχής κάρτας απεριορίστων διαδρομών ή εισιτηρίων μέσων μαζικής μεταφοράς.
Οριστική διευθέτηση με τον ΕΔΟΕΑΠ, αλλά και εξέταση εναλλακτικής λύσης στη καταβολή του ποσού των 43€ για μηνιαία κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης.
Απαλλαγή των ανέργων από την καταστατική υποχρέωση, καταβολής της συνδικαλιστικής τους εισφοράς.
Μια φορά την εβδομάδα και σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα παροχή νομικών συμβουλών στα γραφεία της Ένωσης σε θέματα εργασιακά αποζημιώσεις, απαιτήσεις, δεδουλευμένων, κ.λ.π, ασφαλιστικά,(αναγνωρίσεις, προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, επιδομάτων κ.λπ.).

Συνάδελφοι/σες
Η συνολική κατάσταση και το περιβάλλον έχει χαρακτηριστικά σήψης...

Ο πελατειακός τυχοδιωκτικός αριβισμός, οξείδωσε κάθε έκφανση συνδικαλιστικής παρέμβασης και διεργασίας.

Ο κόμπος δεν λύθηκε (τόσα χρόνια ),έμεινε εκεί (με την ανοχή & τη σιωπή μας) να βυσσοδομεί να υπονομεύει και να συντηρεί θεσμούς και αξιώματα (κενά περιεχομένου)-οπερ έδει δείξαι.

Η διοίκηση της ΕΠΗΕΑ , επιχειρεί με τους συνήθεις αντικαταστατικούς ολοκληρωτισμούς της ,να αλλοιώσει και να υπονομεύσει ακόμα και πλειοψηφικές αποφάσεις του ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, παραβιάζοντας προκλητικά και με καθεστωτική αλαζονεία ακόμη και στοιχειώδης κανόνες δημοκρατικής λειτουργίας, κατά συνέπεια:

Έξι (6) σύμβουλοι, δεν υπογράφουν ούτε τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου αφού δεν καταγράφονται οι απόψεις, οι εκτιμήσεις και οι θέσεις τους.
Δεν υπογράφονται – ούτε επικυρώνονται από τους τρεις εκπροσώπους του «ΔΙΚΤΥΟΥ» αλλά και από μέλος του προεδρείου, ούτε τα οικονομικά διοικητικά πεπραγμένα.

Οι τρεις εκπρόσωποι του ΔΙΚΤΥΟΥ θέτουν 3 ελάχιστα προαπαιτούμενα, στη διασφάλιση της διαφάνειας και του θεσμικού ελέγχου - θεμελιώδη συστατικά δημοκρατικής διοικητικής λειτουργίας, μέσα σ’ αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες.

Τη κατάρτιση από το Δ.Σ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.
ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ του Δ.Σ. στους εκπροσώπους των εργαζομένων αλλά και σε άλλους εργαζόμενους – ανέργους – συνταξιούχους που θα επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν τις συνεδριάσεις χωρίς άμεση συμμετοχή.
ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ & ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ των αποφάσεων των συνεδριάσεων του Δ.Σ. μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΕΠΗΕΑ.

Διαφορετικά η διαιώνιση εξαμβλωματικών αυθαιρεσιών, θέτει το κάθε μέλος του Δ. Συμβουλίου ενώπιων των ευθυνών του έναντι των συναδέλφων μας, στο μέγεθος και στο βαθμό του επιμερισμού τους. Η σιωπή πάντως εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων εμπεριέχει στοιχεία συνενοχής.

Δεν μπορεί μήνες τώρα να «σέρνεται» και να προκαλεί ποικίλες συζητήσεις και διάφορα σχόλια πελατειακών σχέσεων η: ΠΑΡΑΤΥΠΗ – ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ & ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΗΕΑ.

Υπενθυμίζουμε ότι με εξάμηνη «σύμβαση» ορισμένου χρόνου, χωρίς έγκριση του Δ. Συμβουλίου όπως ρητά αναφέρεται στο καταστατικό προσλήφθηκε η συγκεκριμένη συνάδελφος.
Όταν το θέμα έφτασε εκ των υστέρων στο Δ.Σ. θεωρήθηκε άκυρη η «πρόσληψη» κατά πλειοψηφία (6 έναντι 5 μελών). Παρεχόμενες έμμισθες υπηρεσίες μέχρι και σήμερα πέραν ακόμη και του χρόνου (6μηνο) που προέβλεπε η «σύμβαση» εργασίας.
Εάν απαιτείται πρόσληψη υπαλλήλου στην ΕΠΗΕΑ, να περιγραφεί επ’ ακριβώς η θέση και οι ανάγκες που θα εξυπηρετήσει, τα απαιτούμενα προσόντα αλλά και με πριμοδότηση ειδικών κοινωνικών συνθηκών και να απευθυνθούμε στους ανέργους συναδέλφους μας. Ο καθένας ξεχωριστά να έχει με ισότιμους όρους και προϋποθέσεις το δικαίωμα στην εργασία.

Είναι εξευτελιστικό στο σύνολο της διοικητικής λειτουργίας να τεθούν τέτοια ζητήματα στη Γενική Συνέλευση, όπως πρόσφατα συνέβη για «αμοιβές» μελών Προεδρείου σωματείου στον κλάδο μας!!

Συνάδελφοι/σες,

Οι επόμενοι μήνες εκτός των άλλων αναμένονται κρίσιμοι για τη μάχη της βιωσιμότητας των Ασφαλιστικών μας Ταμείων, με ορατό κίνδυνο μιας ολοκληρωτικής κατάρρευσης της κοινωνικής ασφάλισης, περίθαλψης, υγείας και πρόνοιας, ύστερα και από τις τελευταίες εξελίξεις του κουρέματος των αποθεματικών, των πιέσεων ενοποίησης και της αναμενόμενης νέας υπονόμευσης των πόρων τους κ.λπ.

Η αντιμετώπιση της απειλής προϋποθέτει ένα ευρύτερο και μόνιμο συντονισμό του κλάδου, με την αναλογιστική επεξεργασία των οικονομικών δεδομένων (εσόδων – εξόδων), τη νομική τεκμηρίωση, στην προώθηση απαιτούμενων προσφυγών με ένδικα μέσα ακόμη και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, την επεξεργασία, τεκμηρίωση και προώθηση συγκεκριμένης στόχευσης προτάσεων (βλ. αγγελιόσημο στο Διαδίκτυο κ.λπ.).
Πάνω απ’ όλα όμως οι όποιες παρεμβάσεις θα κριθούν στο διακύβευμα της οργάνωσης και διεξαγωγής της αγωνιστικής διεκδίκησης, σε ένα παρατεταμένο αγώνα διαρκείας, γεγονός που θα κρίνει και το μέλλον των εργασιακών μας σχέσεων στη διεκδίκηση των νέων ΣΣΕ.

Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟΥ, με ταυτόχρονη απαίτηση από τη διοίκηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ να καταθέτει ανά τρίμηνο τουλάχιστον στις διοικήσεις των Ενώσεων αναλυτική κατάσταση των αποτελεσμάτων της ελεγκτικής διαδικασίας.
Να παραδοθεί στις Ενώσεις η λίστα με τις οφειλές των εργοδοτών στα ΜΜΕ.

ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ της ΕΠΗΕΑ στην Τακτική Γενική Συνέλευση (31/05/2012) & ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ για τους ασφαλισμένους,(εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους) στο κατατεθειμένο από την διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ «Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη διάσωση του ταμείου».
Λαμβάνοντας υπόψη:

τα οικονομικά στοιχεία του ΕΔΟΕΑΠ
την αναλογιστική μελέτη βιωσιμότητας, που εκπονήθηκε από το ταμείο (2010-2011)

Η συνεργασία με τους δύο εκπροσώπους της ΕΠΗΕΑ στο Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ είναι επιβεβλημένη.
Συνάδελφοι/ σες,

Μέσα σε ένα περιβάλλον, όπου το σήμερα και το αύριο μοιάζει με εφιάλτης, με εντεινόμενη επισφάλεια στο σύνολο των εργασιακών μας σχέσεων και της κοινωνικής αποδόμησης της ασφάλισης, αποτελεί ύψιστη πρόκληση η μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και οι ποικιλότροπες οικονομικές ενισχύσεις για τη «στήριξη» των επιχειρήσεων, χωρίς ούτε στο ελάχιστο να διασφαλίζονται θέσεις εργασίας και το πάγωμα των απολύσεων.
Οι όποιες διεκδικήσεις μας πρέπει πάνω απ’ όλα, να ικανοποιούν ζωτικές ανάγκες με αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης.
Να απαντήσουμε συλλογικά στο παρόν, μιας κουτοπόνηρης ερμηνείας του «ρεαλισμού», που η αποδοχή του, σημαίνει ερείπια.

Εμείς πάντως δεν είμαστε πρόθυμοι να συνομολογήσουμε μνημόνια στη «λογική» της τελευταίας στιγμής να «σωθεί» οτιδήποτε σώζεται.

Όσο και αν κάποιοι εκμεταλλεύονται την επέκταση της βαρβαρότητας των αγορών, επιτείνοντας παθητικές αποδοχές τη στιγμή που βρίσκει ήδη πολλούς συναδέλφους/σες φοβισμένους, σε πανικόβλητες ουρές στη ΔΕΗ, στις εφορίες, στις τράπεζες, στα σούπερ μάρκετ, με πανικόβλητους ανέργους με τα βιογραφικά στο χέρι να «εκλιπαρούν» και να προσφέρουν γη και ύδωρ για 300 €, η δικιά μας συμβολή ως ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΕΠΗΕΑ είναι:
uu

Να απαντήσουμε στο τι κάνουμε σήμερα, απελευθερώνοντας τη δύναμη του συλλογικού μας αγώνα, από τη μέγγενη του κάθε είδους και μορφής εκβιαστών μας.

Το ότι δεν θέλουν κάποιοι είναι ξεκάθαρο αλλά και δεν μπορούν… στα μάτια όλων των «άλλων».

Ως πότε θα βλέπουμε εξαγγελίες «αγώνων» ως μονομαχίες με ξύλινα σπαθιά;

Συνάδελφοι/σες,
Ψηλά το κεφάλι.

Υπάρχει ελπίδα ο δικός μας συλλογικός αγώνας συνεχίζεται και δυναμώνεται ανατρεπτικά…
ΜΑΙΟΣ 2012


Η συντονιστική Γραμματεία του: ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΕΠΗΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: