Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013

29ο EKTAKTO ΣΥΝΕΔΡΙΟ Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.


Αγία Παρασκευή, 29-7-2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
29ο EKTAKTO ΣΥΝΕΔΡΙΟ Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
    Η ΠΟΣΠΕΡΤ θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 01 Αυγούστου 2013,  το 29ο Έκτακτο Συνέδριο στo Στούντιο Ε’ του Ραδιομεγάρου.
    Το 29ο Έκτακτο Συνέδριο πραγματοποιείται υπό καθεστώς πρωτοφανούς διωγμού των εργαζομένων και των οικογενειών τους και της αναστολής λειτουργίας της ΕΡΤ.
    Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε επιθέσεις που παρόμοιές τους δεν έχουμε ξαναζήσει. Δεν αφορούν μόνο τις παράνομες απολύσεις μας αλλά και τη λυσσαλέα επίθεση σε ότι δικαιούμαστε, μέχρι και που οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αποκλείονται από το δικαίωμα οποιασδήποτε εργασίας  έστω και μιας ημέρας για μια τριετία από το δημόσιο, τις ΔΕΚΟ, τους ΟΤΑ κλπ.
Έχουμε βρεθεί στο στόχαστρο ώστε να εξυπηρετηθούν αμφίδρομα  πολιτικά παιχνίδια για εξυπηρέτηση ιδιοτελών σκοπών και ιδιωτικών συμφερόντων.
    Η δημόσια ΕΡΤ και η περιουσία της έχουν γίνει στόχος που αντί να παίζει τον  συνταγματικά  κατοχυρωμένο ρόλο της για ανάπτυξη, για πολιτισμό, για ενημέρωση έγινε το μέσον για την εξυπηρέτηση του χρέους και των άνομων συμφερόντων.
    Και όλα στις πλάτες των εργαζομένων, που είναι και παραμένουν η μεγαλύτερη παρουσία της ΕΡΤ.
Η ενότητα και ο αγώνας ν’ αντιπαλέψουμε αυτές τις αποφάσεις
και τις πολιτικές της κυβέρνησης  είναι μονόδρομος.

Στο Συνέδριο θα ξεκαθαρίσει η δράση του συνδικαλιστικού κινήματος, οι ρόλοι και οι κινήσεις μας που αφορούν το μέλλον της δημόσιας τηλεόρασης και το δικό μας.
Μέσα από ένα γόνιμο διάλογο, την αγωνιστικότητά μας και τη θέλησή μας θα καθορίσουμε τις δράσεις μας, νέες δράσεις, δράσεις πολυεπίπεδες, δράσεις αποτελεσματικές, δράσεις που θα μπορούν να πραγματοποιήσουν όνειρα κι ελπίδες που κάποιοι θέλουν να τα ποδοπατήσουν.
ΤΟ  ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.
ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΧΩΡΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ.

Προσέλευση:  ημέρα Πέμπτη 01-08-2013, ώρα 09:00’.

Δεν υπάρχουν σχόλια: