Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014

ΕΡA ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Συνεχίζουμε τον αγώνα της ενημέρωσης


Μετά την κυβερνητική απόφαση να κατεβάσει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τον τελευταίο πομπό της ΕΡΑ Ιωαννίνων, σταματώντας έτσι την εκπομπή σήματος και   του τοπικού προγράμματος, οι απολυμένοι – εργαζόμενοι αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Στο πλευρό τους έχουν ήδη τη συμπαράσταση της ΠΟΕΣΥ και της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) με τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν, καταδικάζοντας την αντιδημοκρατική ενέργεια της κυβέρνησης.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της συνέχισης του αγώνα, την ερχόμενη εβδομάδα θα μεταδίδεται από τα Γιάννενα η τηλεoπτική παραγωγή «Πρωινή Ενημέρωση», μέσω του ERTOPEN.GR, από την Τρίτη 7 Ιανουαρίου μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου. Η εκπομπή θα μεταδίδεται από τις 8 -11 το πρωί με τους Νίκο Αγγελίδη, Στέφανο Ντόβα και Σωτήρη Αργύρη, ενώ την αρχισυνταξία της εκπομπής θα έχει η Βασιλική Χαϊνά.. Εκτός από τα γενικότερα πολιτικά θέματα ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα τοπικά ζητήματα και θα προσκληθούν στο στούντιο της ΕΡΑ Ιωαννίνων τοπικοί παράγοντες και εκπρόσωποι φορέων.

Στο μεταξύ, μετά και τη σημερινή συνέλευση των εργαζομένων αποφασίστηκε να ζητηθεί από την περιφερειακή αρχή να δώσει στη δημοσιότητα το ψήφισμα ή την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου, το οποίο ομόφωνα τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας του τοπικού σταθμού.

Μέχρι και χθες δεν είχε αποτυπωθεί εγγράφως το αποτέλεσμα της συζήτησης, παρότι η κυβέρνηση προχώρησε τελικά στο κατέβασμα του πομπού, στερώντας την ενημέρωση των κατοίκων της Ηπείρου και την ποιοτική τους ψυχαγωγία. Ακόμη, θεωρούμε ότι και οι παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου θα πρέπει να διατυπώσουν γραπτώς τις θέσεις τους, από τη στιγμή που η περιφερειακή αρχή δεν εξέδωσε το αναμενόμενο ψήφισμα.
Επίσης, καλούμε το δήμο Ιωαννιτών και την ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) Ηπείρου να πάρουν εγγράφως θέση για το κατέβασμα του πομπού της τοπικής ΕΡΑ και την παύση του προγράμματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ της ΕΡΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


2)ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, καταγγέλλει το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΑ Ιωαννίνων και συμπαρίσταται στον αγώνα των εργαζομένων.

Το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΑ Ιωαννίνων αποτελεί ένα ακόμα χτύπημα της Κυβερνητικής πολιτικής, στην ποιοτική δουλειά των εργαζομένων που αγωνίζονται για υπεύθυνη, ελεύθερη και αντικειμενική ενημέρωση η οποία απέχει παρασάγγας από μεθοδευμένες προσπάθειες χάλκευσης της αντικειμενικότητας από τους ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Είναι γεγονός ότι κλείνουν την ιστορία της πόλης των Ιωαννίνων, γιατί στην ανάπτυξή της έχει συμβάλλει τα μέγιστα εδώ και εξήντα (60) ολόκληρα χρόνια και η ΕΡΑ Ιωαννίνων, που η φωνή της απετέλεσε σε σημαντικό βαθμό μέσο έκφρασης δημοκρατικού λόγου και διαλόγου.

Με τέτοιου είδους πραξικοπηματικές ενέργειες αφ΄ ενός πλήττεται ένα δημόσιο αγαθό και ρίχνονται εργαζόμενοι οικογενειάρχες στο δρόμο, αφ΄ ετέρου δε καταδεικνύεται από την κυβέρνηση με τον πλέον σαφή και ξεκάθαρο τρόπο, έλλειψη συνταγματικής νομιμότητας, κατάργηση κάθε έννοιας διαλόγου και συμμετοχής και έλλειμμα δημοκρατικής ευαισθησίας, ταυτόχρονα δε και η πρόθεση της να δώσει στους μεγαλοκαναλάρχες, μεγαλοεκδότες και μεγαλοεργολάβους δωρεάν ή αντί πινακίου φακής τις συχνότητες που αποτελούν δημόσια περιουσία, με συνέπεια να γίνεται πλύση εγκεφάλου, προς υποστήριξη συμφερόντων, τα οποία αυτοί θα στηρίξουν.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος συμπαρίσταται στον αγώνα των εργαζομένων, αντιστέκεται στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και αγωνίζεται για να επανέλθει το δικαίωμα της πληροφόρησης μέσω μιας όντως αντικειμενικής δημόσιας τηλεόρασης .

Αθήνα 3-1-2014

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: