Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Aνακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ

   Απεργιακό Ταμείο  ΠΟΣΠΕΡΤ ΕΘΝΙΚΗ: GR3901101800000018048007100

Αγία Παρασκευή 5 Αυγούστου 2014

ΘΕΜΑ:  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ - 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιείτε η απεργία των λειτουργών της ενημέρωσης, που κήρυξε το διασωματειακό, απέναντι στα αντεργατικά και εργασιοκτόνα  μέτρα  που ψήφησαν οι βαστάζοι  βουλευτές της μειοψηφικής κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση της υποταγής και της διαπλοκής, νομιμοποίησε τις ορέξεις των νταβατζήδων – εργολάβων της ενημέρωσης γιατί οι ίδιοι αν και προσπαθούσαν  εδώ και πολύ καιρό να φέρουν το απόλυτο μεσαίωνα στις εργασιακές σχέσεις είχαν βρει μεγάλη αντίσταση από τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και τα συνδικάτα τους.

Γνωρίζοντας οι βαρόνοι της κοινωνικής αποχαύνωσης ότι η κυβέρνηση πνέει τα λοίσθια της έδωσαν εντολή και με μια τροπολογία να νομιμοποιήσουν τη πλήρη ασυδοσία και αυθαιρεσία καθώς και τον έλεγχο των πάντων ακόμα και της ίδιας της κυβέρνησης και των μελλοντικών, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί ο πλήρης έλεγχος – και μετά το μαύρο της ΕΡΤ – στα ΜΜΕ ώστε να αποφασίζουν αυτοί για την ενημέρωση, την ψυχαγωγία και τον πολιτισμό.    

Πρόκειται για άλλη μία προκλητική, αυταρχική και αντισυνταγματική (ΑΡ.75 – ΠΑΡ. 2) ενέργεια της παραπαίουσας κυβερνητικής δράκας ώστε και να καλύψουν τα νώτα τους σε συνάρτηση με τις απαγορεύσεις, κοινοποιήσεις των σκανδάλων τους και να μεγαλώσουν τα νούμερα της ανεργίας στους εργαζόμενους στα ΜΜΕ για να επιβάλουν στους υπόλοιπους τη «συμμόρφωση προς τις υποδείξεις» και μέσω των οικονομιών κλίμακος, πάντα σε βάρος των εργαζομένων,  να πλουτίζουν τα αφεντικά τους.

Όλοι κερδισμένοι !! εκτός από τους απλούς εργαζόμενους που είναι η ψυχή των ΜΜΕ.

Την ίδια στιγμή χωρίς ντροπή και παρά τις εξαγγελίες τους και τις υποσχέσεις στην EBU το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ και επισήμως θα διοικείτε από διορισμένους της κυβέρνησης.

Η αξιοκρατία – η αντικειμενικότητα- η απεξάρτηση από τον ομφάλιο λώρο της κυβέρνησης κλπ, που είχαν ψηφιστεί στη βουλή πριν λίγους μήνες με διθύραμβους από την ίδια! κυβέρνηση τώρα όλα αυτά αποτελούν κωλυσιεργίες και χρονοβόρες διαδικασίες.

Ανεξάρτητη ΝΕΡΙΤ – ΧΑ! Το νεώτερο σύντομο ανέκδοτο.

Βλέπουν και αυτοί ότι οι εκλογές είναι πολύ κοντά και δεν προλάβαιναν; ή έξις δευτέρα φύση;

Στην ημερησία διάταξη  του μορφώματος και κακέκτυπου δημ. ραδιοτηλεόρασης η ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΑ –       η ΔΙΑΣΠΑΘΗΣΗ & ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ – η ΑΔΙΑΦΑΝΙΑ .

Όσο δε για την επέκταση άλλων τριών μηνών των ενοικιαζόμενων συμβασιούχων του υπουργείου οικονομικών για προσφορά τους στη ΝΕΡΙΤ, αυτών που προσλήφθηκαν με ειδικό παραθυράκι του νόμου για έκτακτες περιπτώσεις – πυροσβέστες κλπ- για δυο μήνες, έχουν καταντήσει μόνιμοι ενοικιαζόμενοι και μάλιστα του δημοσίου χωρίς δικαιώματα, με υποτυπώδη μισθό και εξαιρέσιμα – εκτός έδρας κλπ- με τη «δαμόκλειο σπάθη» περί  μη ανανέωσης της σύμβασης τους και συνεπώς χωρίς διεκδικήσεις και χωρίς αξιοπρέπεια που όταν κάνει τη δουλεία της η κυβέρνηση θα τους πετάξει σαν την τρίχα από το ζυμάρι.          

Οι εργαζόμενοι - όλοι οι εργαζόμενοι – δεν θα σας αφήσουμε να τα ισοπεδώσετε όλα.

Η απόφαση δε για δίωξη (εκδικάζετε αύριο στην Ευελπίδων στις 09:00) της συνδικαλιστικής  δράσης  από το τηλ. σταθμό Star και μόνο! για την σημερινή 24ωρη απεργία, εναντίον του μέλους μας  ΕΤΙΤΑ και του προέδρου της , είναι κομμένη και ραμμένη στα θέλω μιας παραπαίουσας κυβέρνησης που  θέλει να επιβάλει στους εργαζόμενους την ΄΄ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ΄΄ σπέρνοντας των φόβο ώστε η πολιτική της εξαθλίωσης και του ξεπουλήματος να στρουθοκαμηλίζει  με το      ΄΄ πλεόνασμα ΄΄,

Η δίωξη αυτή προστίθεται στη βιομηχανία διώξεων και λάσπης κατά των εκλεγμένων εκπροσώπων των εργαζομένων  γιατί νομίζουν οι αφελείς ότι έτσι θα συνεχίσουν την ΟΜΕΡΤΑ.

      ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ  ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ  ΚΑΙ ΔΕΝ  ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ!

                                         ΜΑΣ  ΑΤΣΑΛΩΝΟΥΝ  για την ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

Ο πανικός της  κυβέρνησης και των εντολοδότων  της  που προσπαθούν με την καταστολή να σταματήσουν  τους αγώνες μας είναι φανερός.

Θα κλιμακώσουμε τους αγώνες και τη δράση μας και δεν θα τους περάσει.

Το νέο τοπίο στα ΜΜΕ, έντυπα, ηλεκτρονικά και της ραδιοτηλεόρασης πρέπει να είναι ισοπεδωτικά γκρίζο ώστε να αποτελεί την μόνη συνέχεια του μαύρου στη λειτουργία της ΕΡΤ.

Χωρίς εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα, χωρίς σωματεία Εργαζομένων, μόνο με εντολολήπτες  και χωρίς αντιφρονούντες σε μία απομονωμένη και αστυνομοκρατούμενη πολιτεία αποστειρωμένα εγκλεισμένη μακριά από το κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον.

Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει για την εξέλιξη αυτή.

Καλούμε όλους και όλες τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους, τους συνδικαλιστικούς και συλλογικούς φορείς και κάθε δημοκράτη έλληνα πολίτη να ενώσει την φωνή του και να αγωνιστούμε όλοι μαζί κατά της δημιουργίας των ολιγοπωλίων, την χειραγώγηση της ενημέρωσης και της ποδηγέτησης των εργαζομένων. 

ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ  ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ!                                                          

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΔΟΥΛΕΙΕΣ, ΜΙΣΘΟΥΣ, ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!

ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΜΕΡΚΕΛ-ΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΟΥ,

ΠΟΥ Η ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΙΤΕΡΟΙ ΤΗΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ.

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ




           

Δεν υπάρχουν σχόλια: