Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015

επιτυχία του αντιφασιστικού συλλαλητήριου
ΠΕΣ ΤΟ ΔΥΝΑΤΑ, ΠΕΣ ΤΟ ΚΑΘΑΡΑ, ΣΥΝΟΡΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ
Είναι πρόκληση η ΕΕ να προσπαθεί να ξεφορτωθεί τις ευθύνες για τις δολοφονίες μικρών Αϋλάν στα σύνορα της! Είναι πρόκληση ο φύρερ της Χρυσής Αυγής να αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Είναι πρόκληση εκείνοι που μας φορτώνουν με μνημόνια φτώχειας να καταδιώκουν πρόσφυγες και να ανοίγουν έτσι το δρόμο στο φασισμό.
             Την ώρα, που χιλιάδες πρόσφυγες πνίγονται στα νερά της Μεσογείου, οι αποφάσεις των υπουργών της ΕΕ οδηγούν σε μεγαλύτερο κλείσιμο των συνόρων με τη στρατιωτικοποίηση της φύλαξης τους.
            Η ΕΕ κηρύσσει τον πόλεμο στους πρόσφυγες, οδηγώντας έτσι ανθρώπους κατατρεγμένους  να ρισκάρουν ακόμη περισσότερο τις ζωές τους για να περάσουν στην Ευρώπη.

            Η «κατανομή 120.000» είναι το πρόσχημα για να εγκατασταθούν σκληροί και άκαρδοι μηχανισμοί «καταγραφής»  από τη FRONTEX και τις αστυνομικές αρχές, ώστε να μπλοκαριστεί το πέρασμα προσφύγων και μεταναστών. Η ρατσιστική εκστρατεία ισλαμοφοβίας κλιμακώνεται ενώ ταυτόχρονα οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις  φουντώνουν την δράση του ISIS σε όλη την Μ.Ανατολή.

           Είναι καιρός να τελειώνουμε με τις ρατσιστικές πολιτικές της Ευρώπης-φρούριο που σκοτώνουν τους μικρούς Αϋλάν. Να πέσουν οι φράχτες από τόν Έβρο μέχρι το Καλαί, να ανοίξουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες, να πάρουν άσυλο, να έχουν πρόσβαση σε αξιοπρεπή σίτιση και στέγαση.
            Το μαζικό κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, μαζί με το εργατικό κίνημα μπορεί να επιβάλει ότι η ανθρωπιστική κρίση με θύματα στην Ελλάδα και την Ευρώπη εξ αιτίας των πολιτικών της λιτότητας και της φτώχειας, μπορεί να πάρει τέλος. Να επιβάλουμε με τους αγώνες μας ότι θα δοθούν  κοινωνικές παροχές για όλους τους φτωχούς και κατατρεγμένους, ντόπιους και πρόσφυγες.
            Απαιτούμε άσυλο στους πρόσφυγες. Να πέσει ο φράχτης στον Έβρο.Να φύγει η FRONTEX. Να κλείσει η Αμυγδαλέζα και όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης Απαιτούμε την άμεση στέγαση όσων κατασκηνώνουν σε πλατείες και τη μετακίνηση με ευθύνη του κράτους τους, με δημόσια μέσα μεταφοράς. Να δημιουργηθούν άμεσα υποδομές για στέγαση, σίτιση και περίθαλψη όλων των  νεοεισερχομένων στα νησιά του Αιγαίου, με προσλήψεις προσωπικού.Νομιμοποίηση των μεταναστών, ιθαγένεια για τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς. Λεφτά θα βρεθούν με τη διαγραφή του χρέους.
            Τερματισμό των ιμπεριαλιστικών πολέμων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
            Να εμποδίσουμε τις κυβερνήσεις να  παίζουν το χαρτί του ρατσισμού για να μετατρέψουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους εξαιτίας της χρεοκοπίας των πολιτικών τους.
            Δεν αφήνουμε κανένα περιθώριο στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής να στρέψουν τη δυσαρέσκεια σε ρατσιστικό κυνηγητό των προσφύγων. Η θέση των νεοναζί δολοφόνων που ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι βαθιά στη φυλακή. Τώρα  να συνεχίσει η δίκη, χωρίς τις μεθοδεύσεις που σπρώχνουν να πέσουν στα μαλακά οι νεοναζί. Να μιλήσει, επιτέλους, η οικογένεια του Παύλου Φύσσα στη δίκη.
            Καλούμε σε διεθνή αντιρατσιστική αντιφασιστική συνάντηση στην Αθήνα, στις 10-11 Οκτώβρη, στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Ροuφ, για να οργανώσουμε τον αγώνα ενάντια στην ρατσιστική Ευρώπη φρούριο και την απειλή του φασισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: