Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015

Αλληλεγγύη στον Δημήτρη ΚαμαρινόπουλοΑλληλεγγύη και συμπαράταξη με τον διωκόμενο από την εργοδοσία

 πρώην Πρόεδρό μας Δημήτρη ΚαμαρινόπουλοΤο 2011, ανάμεσα στις άλλες μας συνδικαλιστικές δραστηριότητες, η Ένωσή μας βρισκόταν και σε απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στις επιλογές της ιδιοκτησίας του ραδιοσταθμού Flash 96. Ο ιδιοκτήτης του, Πέτρος Κυριακίδης, αφού αποσάθρωσε τον ιστορικό ραδιοσταθμό με σωρεία απολύσεων του τεχνικού, δημοσιογραφικού και διοικητικού του προσωπικού, παραμένει ακόμα και σήμερα φυγόδικος, κατηγορούμενος για βαρύτατα ποινικά αδικήματα, ενώ πληθώρα δημοσιευμάτων του Τύπου παρουσιάζουν με γλαφυρότητα διάφορα σενάρια φυγής του από την Ελλάδα, με χρήση «ελικοπτέρων», «μεταμφιέσεων» και άλλες λεπτομέρειες. Βέβαια «δραπετεύοντας και φυγοδικώντας» άφησε πίσω δεκάδες εργαζόμενους κυριολεκτικά στο δρόμο και τον παλαιότερο και ιστορικό ραδιοσταθμό Flash 96 πλήρως κατεστραμμένο, χωρίς κανένα πλέον εργοδοτικό υπεύθυνο να λογοδοτήσει απέναντι σε εργαζόμενους και Πολιτεία. Πλήθος τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων των εργαζομένων του ραδιοσταθμού Flash 96 που τους δικαιώνουν για απλήρωτους μισθούς, αραχνιάζουν στα δικηγορικά γραφεία των νομικών συμβούλων τους, ανεκτέλεστες καθώς ο εργοδότης είναι «εξαφανισμένος» από την Χώρα.


Υπό το βάρος όλων των συνοπτικά ανωτέρω αναφερομένων, πριν από λίγες μέρες ο ιδρυτής της Ε.Τ.Ε.Ρ και τότε Πρόεδρός της Δημήτρης Καμαρινόπουλος έλαβε, στην οικία του στην επαρχία όπου πλέον διαμένει, Κλητήριο Θέσπισμα με το οποίο ο κ. Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών τον καλεί να παραστεί στο Η’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στις 8 Ιανουαρίου του 2016 ημέρα Παρασκευή και ώρα 9.00πμ,  ως κατηγορούμενος για «δυσφήμηση ανώνυμης εταιρείας κατ’ εξακολούθηση» για τις ανακοινώσεις της Ενώσεώς μας την 11η και την 14η Ιουλίου 2011 σχετικά με τις κινητοποιήσεις της Ενώσεώς μας στον ραδιοσταθμό Flash 96, για παράβαση των άρθρων 1, 14, 26 παρ. 1α, 27 παρ.1, 98, 364 παρ. 3-1 του ΠΚ, κατόπιν εγκλήσεως της εταιρείας Flash ΑΕ και του Π. Κυριακίδη.
Σήμερα που όλοι γνωρίζουν ότι η ιδιοκτησία Κυριακίδη ισοπέδωσε τον παλαιότερο και συγχρόνως έναν από τους κορυφαίους ενημερωτικούς ραδιοσταθμούς της χώρας  και άφησε απλήρωτες εισφορές  στα ασφαλιστικά ταμεία και τους εργαζόμενους χωρίς μισθούς, χωρίς αποζημιώσεις, χωρίς καν δικαίωμα στο επίδομα ανεργίας, στο απόλυτο δηλαδή κενό και στην απελπισία (τους οδήγησε με άλλα λόγια στον εργασιακό θάνατο), εύλογη και έντονη ανακύπτει η απορία:

Πώς θα εκπροσωπηθεί ο φυγόδικος και βαρυνόμενος με κατηγορίες για τέλεση σοβαρότατων ποινικών αδικημάτων Κυριακίδης εναντίον ενός πολίτη, στον οποίο οφείλει ποσό άνω των 100.000 ευρώ από απλήρωτα δεδουλευμένα και αποζημιώσεις, οφειλές που κατά μεγάλο μέρος αναγνωρίζονται μάλιστα από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, ενώ για το υπόλοιπο μέρος οι σχετικές αποφάσεις εκκρεμούν; Και, εντέλει, πού σταματάει η εργοδοτική ασυδοσία;

Το ταξικό μας καθήκον, που είναι η υπεράσπιση των δικαίων των εργαζομένων, υπηρετείται όλα τα χρόνια της ύπαρξης της Ενώσεώς μας από όλα τα μέλη και τα στελέχη μας. Έτσι λοιπόν και τώρα το Διοικητικό Συμβούλιο δηλώνει την αμέριστη και ολόπλευρη συμπαράστασή του στον διωκόμενο πρώην Πρόεδρό μας και νυν Επίτιμο Μέλος της Ένωσής μας Δημήτρη Καμαρινόπουλο.

Καλούμε κάθε συλλογικότητα, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους επισφαλώς εργαζόμενους, τις Διοικήσεις των Σωματείων, Ενώσεων, Ομοσπονδιών και την Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος να υπερασπιστούμε όλοι μαζί, η εργατική τάξη, το δικαίωμά μας στον ταξικό συνδικαλισμό και στην αντίδραση απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Κανένας εργαζόμενος ή άνεργος δεν είναι μόνος του απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία.
Συνεχής, οργανωμένος αγώνας μέχρι να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας.

ΟΛΟΙ την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου του 2016 ημέρα Παρασκευή και ώρα 9.00πμ 
έξω από την αίθουσα του Η’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, 
στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Ανακοινώσεις και καλέσματα συμπαράστασης εξέδωσαν το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων
Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας αναφέρει:


Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταδικάζει τη δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης με οποιονδήποτε τρόπο και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στο δικαστικό αγώνα του συναδέλφου και πρώην προέδρου της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Δημήτρη Καμαρινόπουλου.

Ο συνάδελφος Καμαρινόπουλος καλείται να παραστεί στο Η΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στις 8 Ιανουαρίου 2016, ως κατηγορούμενος για «δυσφήμιση ανώνυμης εταιρείας κατ’ εξακολούθηση» σχετικά με τις ανακοινώσεις της Ενώσεως για τον ραδιοσταθμό Flash 96 το 2011. Τότε, ο ιδιοκτήτης του ραδιοσταθμού Πέτρος Κυριακίδης, ο οποίος εμπλέκεται στο σκάνδαλο της Proton Bank, κατέστρεψε τον ιστορικό ραδιοσταθμό με σωρεία απολύσεων. Μάλιστα, είναι φυγόδικος, κατηγορούμενος για βαρύτατα ποινικά αδικήματα.

Την ίδια στιγμή που δικάζονται εργαζόμενοι για τη συνδικαλιστική τους δράση, οι εργοδότες τους λοιδορούν με απλήρωτα δεδουλευμένα κλπ. Μάλιστα η διοίκηση του ραδιοσταθμού οφείλει ποσό άνω των 100.000 ευρώ από απλήρωτα δεδουλευμένα και αποζημιώσεις στον «κατηγορούμενο».

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας θα βρίσκεται στο πλευρό του πρώην προέδρου της ΕΤΕΡ, των υπολοίπων εργαζομένων του Flash 96 και όλων των διωκόμενων συνδικαλιστών που αγωνίζονται για τη διασφάλιση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ
την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016, στις 9 π.μ., στο Η΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στα δικαστήρια της Ευελπίδων


Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων - Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση!

H Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων καταγγέλλει την μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του Δημήτρη Καμαρινόπουλου, πρώην Πρόεδρο της ΕΤΕΡ, ο ιδιοκτήτης του ραδιοσταθμού Flash 96.
Οι λόγοι που επικαλείται η εργοδοσία στην μήνυση της είναι προφανέστατα προσχηματικοί.
Στόχος τους είναι η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Θέλουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, να μη σηκώνουν κεφάλι, να  μην παλεύουν. Θέλουν να επιβάλουν νεκρική σιγή για να περάσουν τα μέτρα τους χωρίς αντιδράσεις!
Ας είναι σίγουρη η Διοίκηση του Flash 96  ότι ανοίγοντας μέτωπο με συναδέλφους εργαζόμενους και συνδικαλιστές της ΕΤΕΡ, θα συναντήσει απέναντι της  ενωμένα τα Σωματεία του κλάδου.
To τελευταίο διάστημα παρατηρείται ένταση της επίθεσης στο δικαίωμα της συνδικαλιστικής δράσης.
Στην επίθεση της εργοδοσίας απαντάμε με δυνάμωμα της ταξικής πάλης και  της αλληλεγγύης.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: