Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016

Διαμαρτυρία της ΑΔΕΔΥ για την ΕΡΤ

Προς: Διοίκηση της ΕΡΤ


Κοιν: 1. Γενικό Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης ΕΡΤ 2. Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.
Θέμα: Επιστολή Διαμαρτυρίας

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για το γεγονός ότι η ΕΡΤ δεν έχει καλέσει ως τώρα καμία φορά, ούτε στις ειδήσεις, ούτε στις ενημερωτικές της εκπομπές, εκπρόσωπο της Τριτοβάθμιας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης των εργαζομένων του Δημοσίου, προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες για τις θέσεις του Συνδικαλιστικού Κινήματος στο μεγάλο θέμα του Ασφαλιστικού.

Σε καθημερινή βάση παρουσιάζονται οι θέσεις της Κυβέρνησης και του Υπουργού Εργασίας, με μονομέρεια.

Η Διοίκηση της ΕΡΤ δεν διστάζει να φιλοξενεί σε καθημερινή βάση ειδικούς συνεργάτες του Υπουργού Εργασίας, οι οποίοι έχουν μάλιστα συμμετάσχει στη συγγραφή του Σχεδίου της Κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, αλλά παρουσιάζονται με την ιδιότητα «ανεξάρτητων», δήθεν, Νομικών –ειδικών για ασφαλιστικά θέματα και «εξηγούν» στο τηλεοπτικό κοινό τις «αλλαγές» του νέου ασφαλιστικού νόμου, χωρίς κανέναν αντίλογο.


Θεωρούμε υποχρέωση της ΕΡΤ – για την επαναλειτουργία της οποίας δώσαμε και εμείς, οι εργαζόμενοι, αγώνες – να σεβαστεί επιτέλους την απαράβατη αρχή της αντικειμενικής πληροφόρησης του ελληνικού λαού και μάλιστα για ένα τόσο κορυφαίο ζήτημα.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ


σχόλια των Financial Crimes:
Mία προσεκτική ανάγνωση στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ οδηγεί στα εξής συμπεράσματα: αναφέρεται στην τηλεόραση και όχι στα ραδιόφωνα ή την ιστοσελίδα της ΕΡΤ, όπου τόσο στα ραδιοφωνικά προγράμματα, όσο και στο διαδίκτυο οι θέσεις της ΑΔΕΔΥ παρουσιάζονται ανελλιπώς.

Αναγκαία η επισήμανση για να μην ισοπεδώνουμε τα πάντα με γενικές κατάρες και γενικεύσεις και για να δείχνουμε όχι μόνο τι δεν θέλουμε, αλλά και τί θέλουμε σαν μορφή δημοσιογραφίας.

Από τους αποδέκτες απουσιάζουν ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ που είναι οι καθ' ύλην αρμόδιες συνδικαλιστικές οργανώσεις για θέματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Στην τελική αφού πάνε σε συσκέψεις της ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό (όταν δεν κάνουν λόμπινγκ με την κυβέρνηση) ας ασχοληθούν - αν θέλουν - "αυτεπαγγέλτως".

Υ.Γ. για την ιστορία μάθαμε ότι η διαμαρτυρία έπιασε τόπο και η ΑΔΕΔΥ θα βγει στους τηλεοπτικούς δέκτες - προφανώς και δεν είναι και κανένα κατόρθωμα για να αισθάνεται κανείς  ικανοποιημένος για τα αυτονόητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: