Κυριακή 15 Μαΐου 2016

ΟΧΙ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ


Σ
ε νέα πανεργατική απεργία χρειάζεται να προχωρήσουν άμεσα, την επόμενη βδομάδα, όλα τα Συνδικάτα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μετά την τριήμερη απεργία ενάντια στο ασφαλιστικό σφαγείο που ψήφισε η κυβέρνηση στη βουλή το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Η κυβέρνηση Τσίπρα φέρνει στη βουλή μέχρι τις 22 Μαΐου, ένα νέο μνημόνιο διαρκείας, το περιβόητο «κόφτη» και μαζί τους, τις ρυθμίσεις για τα «κόκκινα δάνεια» και την αύξηση του ΦΠΑ. Όπως κάνουν όλα αυτά τα χρόνια, οι «εταίροι- δανειστές» του Eurogroup, δέχτηκαν με ικανοποίηση το ξεβράκωμα της κυβέρνησης που ψήφισε το ασφαλιστικό και φορολογικό σφαγείο στη Βουλή και αμέσως έβαλαν μπροστά τον επόμενο γύρο απαιτήσεων.
Θέλουν αυτόματο «κόφτη» των κοινωνικών δαπανών σε περίπτωση που δεν βγαίνουν τα «πρωτογενή πλεονάσματα». Δηλαδή σε περίπτωση που ένας νέος οικονομικός πανικός σαν αυτόν που είδαμε στην αρχή της χρονιάς προκαλέσει χειρότερη ύφεση, θα την πληρώσουν αυτόματα ξανά οι συντάξεις, τα σχολεία, τα νοσοκομεία.
Στη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα η κυβέρνηση του Τσίπρα πήρε σαν «αντάλλαγμα» την περιβόητη «διαπραγμάτευση για το χρέος», που  μεταφράζεται σε παιχνίδια με τις δόσεις για τα τοκοχρεολύσια, εξασφαλίζοντας ότι δίπλα στον κόφτη θα υπάρχει και μόνιμος μηχανισμός επέκτασης των μνημονίων. Αυτοί που πανηγυρίζουν είναι το Χρηματιστήριο και οι διεθνείς κερδοσκόποι των χρηματαγορών. Όσο πιο πολλές κορώνες βγάζει ο Τσίπρας για την «επιτυχία» της κυβέρνησης, τόσο πιο πολύ φανερώνει πόσο έχει προσχωρήσει στο αντίπαλο στρατόπεδο.
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ
Απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις, χιλιάδες απεργοί και διαδηλωτές απέδειξαν μέσα στο πανεργατικό απεργιακό τριήμερο ότι οι προδοσίες των υπουργών δεν μετατρέπονται σε απογοήτευση. 
Δεν κουνήθηκε ούτε ένα τρένο, ένα λεωφορείο, ένα πλοίο, τα καταστήματα που θα άνοιγαν την Κυριακή έμειναν κλειστά. Παρά τα «κατεπείγοντα» κοινοβουλευτικά κόλπα της κυβέρνησης και τη διαλυτική τακτική της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, αυτό που κυριάρχησε ήταν οι πορείες των απεργών, και τα συνθήματα ακούστηκαν πιο δυνατά μέσα στη σιγή των ΜΜΕ που επέβαλαν οι απεργοί.
Η κυβέρνηση προχώρησε στον αιφνιδιασμό για το ασφαλιστικό, θυμίζοντας τις χειρότερες στιγμές των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που προσπαθούσαν με τέτοια κοινοβουλευτικά τερτίπια να εμποδίσουν να εκφραστεί η θέληση των εργαζόμενων. Επειδή δεν τα κατάφεραν, προχώρησαν στη μαζική χρήση δακρυγόνων για να αδειάσουν την πλατεία Συντάγματος από τις δεκάδες χιλιάδες των διαδηλωτών που πλημμύρισαν όλους τους δρόμους, για να μπορέσουν μέσα στο κτίριο της βουλής να εξασφαλίσουν τους 153 «πρόθυμους» να ψηφίσουν το ασφαλιστικό τερατούργημα.
ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ
Για να μην αφήσουμε να περάσει ο «κόφτης»,  το μόνιμο μνημόνιο, και να στηρίξουμε ταυτόχρονα όλους τους κλάδους που συνεχίζουν την σύγκρουση με την κυβέρνηση σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα. Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ έχουν να  ξαναπιάσουν το νήμα της συνέχισης των απεργιών, για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα εφαρμοστεί το ασφαλιστικό τερατούργημα. Οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν την μάχη ενάντια τις απολύσεις αναπληρωτών, διεκδικώντας μαζικές προσλήψεις στα σχολεία. Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια, τα τραίνα, τη ΔΕΗ, τη μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση. Το κίνημα αλληλεγγύης που υπερασπίζεται τους πρόσφυγες και απαιτεί ανοιχτά σύνορα και ανοικτές πόλεις.

Συνεχίζουμε τον αγώνα  ενάντια στα μνημόνια τους, νέα και παλιά, τροικανά και ρατσιστικά. Παλεύουμε  ενάντια στην ΕΕ της λιτότητας και των φραχτών, του πολέμου και της ανεργίας. Αυτή τη μάχη δίνει ο Συντονισμός ενάντια στα Μνημόνια και καλεί κάθε εργαζόμενο, κάθε σωματείο να την δώσουμε μαζί. Οργανώνουμε σύσκεψη του Συντονισμού την Τρίτη, 17 Μαΐου, στις 7μμ στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Αγ. Σάββα (ΜΕΤΡΟ Αμπελόκηποι) για να συζητήσουμε την συνέχεια των αγώνων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: