Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ για τις δηλώσεις Μητσοτάκη

                 AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ              Αγία Παρασκευή 09/03/2017

Στο DNA της Ν.Δ. το «μαύρο» - Το γινάτι βγάζει μάτι

Στο στόχαστρο του κ. Μητσοτάκη, για άλλη μια φορά, η δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Μετά τις δηλώσεις του στη ΔΕΘ που προανήγγειλε τη μείωση του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ στο 50%, δηλαδή 1,5€ μηνιαίως ανά οικογένεια, συνεχίζει ακόμα και σήμερα να επιμένει σε αυτή τη ρητορική του.
Δεν έλαβε υπόψη του την απάντησή μας τότε.

Επανερχόμενοι στις επικοινωνιακές πομφόλυγες του κ. Μητσοτάκη, αφού συνεχίζει να προκαλεί καθημερινά και σε κάθε αφορμή διακηρύσσει ότι θα μειώσει το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ κι έτσι θα σώσει την Ελλάδα από την κρίση και όλα αυτά τα δεινά που έχουν φορτωθεί στις πλάτες της κοινωνίας που έχει εξαθλιωθεί και που ο ίδιος έχει τεράστια ευθύνη, του απαντάμε :

Στο DNA σας κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας είναι το «μαύρο» στην ΕΡΤ διαχρονικά, ακολουθώντας την ίδια τακτική της προ της πρώτης φοράς «μαύρου» εποχής που ήσασταν πρωτοκλασάτο στέλεχος και θιασώτης των ενεργειών Σαμαρά.
Έτσι εξηγείται η καθημερινή επίθεση και απαξίωση στην ΕΡΤ, καθώς και το σχέδιο του οικονομικού στραγγαλισμού της.

Γνωρίζετε και το αποκρύβετε ότι το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ σήμερα, με όλο το μέγεθός της υπερπολλαπλάσιο της τότε Αθηνοκεντρικής ΝΕΡΙΤ - μινιατούρα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης - έχει παραμείνει στα 3 ευρώ, όσο είχατε εσείς επιβάλει για τη ΝΕΡΙΤ ; Τότε απαιτούνταν αυτά τα χρήματα. Τώρα όχι ;

Γνωρίζετε και το αποκρύβετε με σκοπιμότητα ότι στο μνημόνιο που ψηφίσατε επί της συγκυβερνήσεώς σας, παράνομα και καταχρηστικά εντάξατε την ΕΡΤ μέχρι το 2020 να έχει μνημονιακή υποχρέωση, ώστε να συνεισφέρει άμεσα στον κρατικό προϋπολογισμό και το κλείσιμο της μαύρης τρύπας από το ανταποδοτικό τέλος, δηλαδή το ποσό που εσείς αναφέρετε ότι θα επιστρέψετε σε αυτά τα νοικοκυριά που εσείς φτωχοποιήσατε και τους κάνατε να τα έχουν ανάγκη! Δεν αναφέρετε όμως από πού θα βρείτε το αντίστοιχο ποσό (πάνω από 60% του ανταποδοτικού τέλους που συνεισφέρει η ΕΡΤ) και με ποιο φόρο, για να ισοσκελίσετε αυτή την υποχρεωτική συνεισφορά της ΕΡΤ.

Γνωρίζετε και το αποκρύβετε ότι σε όλη την Ευρώπη ακόμα και οι πιο νεοφιλελεύθεροι πολιτικοί συνδαιτυμόνες σας, έχουν θωρακίσει αυτή τη λειτουργία και με μεγάλα ανταποδοτικά τέλη, αλλά και με θεσμικό πλαίσιο εντελώς διαφορετικό από το δικό μας ώστε οι κυβερνήσεις να μη θεωρούν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση φέουδο, να τη θέλουν λάφυρο και υποχείριό τους, όπως εσείς αντίθετα θέλετε.

Γνωρίζετε και το αποκρύβετε ότι εσείς μας έχετε υποχρεώσει να πληρώνουμε υπέρογκα ποσά στην DIGEA, εις βάρος της κοινωνίας και υπέρ των ιδιωτών φίλων σας που ακόμα και σήμερα έχετε κοινές απόψεις και προτάσεις περί της νομιμότητας του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Γνωρίζετε και το αποκρύβετε ότι η ΕΡΤ είναι υποχρεωμένη να χρησιμοποιεί το ανταποδοτικό τέλος, που είναι το μικρότερο της Ευρώπης, για τις ανάγκες της κοινωνίας, προσφέροντας όλα εκείνα που πρέπει για την πλουραλιστική ενημέρωση, πολιτισμό, ψυχαγωγία, στήριξη της εγχώριας παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων και κινηματογραφικών ταινιών κλπ.

κ. Μητσοτάκη, νομίζετε ότι γυρίζοντας ξανά στον τόπο του εγκλήματός σας, ρίχνοντας το βάρος στην ΕΡΤ και τους εργαζόμενούς της, θα φανατίζατε περισσότερο την «αυλή» σας και θα συντηρείτε την κόντρα σας με την Κυβέρνηση, προσδοκώντας οφέλη για τους καναλάρχες φίλους και προστατευόμενούς σας.

Κύριε Μητσοτάκη, είστε «τρομοκράτης». Σκοτώνετε με τις εμμονές σας, με την τακτική σας, σε μικρές συνεχείς δόσεις, με αυτά που εξαγγέλλετε και που έχετε εφαρμόσει στο πρόσφατο παρελθόν, μέχρι να φτάσετε στους στόχους σας, αντίθετα και σε αντιδιαστολή με την πραγματική δράση σας κατά της ένοπλης τρομοκρατίας.

κ. Μητσοτάκη, το γινάτι βγάζει μάτι.
Η μικροψυχία, η μιζέρια και τα κόμπλεξ σας δείχνουν ότι δεν παραδειγματίζεστε από το παρελθόν σας, το ακολουθείτε ! αντί να το αξιοποιήσετε και η γνώση και η εμπειρία να σας κάνει να είστε αυτός που θα ξέρει τι θέλει και που θα κατανοεί πρώτα απ’ όλους αυτά που λέει και το πόσο πραγματοποιήσιμα είναι.

κ. Μητσοτάκη, δεν φταίτε βέβαια εσείς που απογοητεύετε, φταίνε αυτοί που σας δίνουν μεγαλύτερη αξία από αυτή που αντέχετε.
Αν δεν σας αρέσει η κριτική μας και οι αναφορές μας, περιορίστε το θράσος σας, τα ψεύδη και την άδικη πολεμική σας εναντίον μας.
Μπορούμε αν θέλετε κι αν έχετε την τόλμη για ειλικρινή διάλογο, να σας ενημερώσουμε για όλα, αν και θεωρούμε ότι αυτά που λέτε δεν είναι από άγνοια.

Έπεα πτερόεντα, φτηνά λόγια και αόριστες υποσχέσεις, δεν είναι σωστή επιλογή από εσάς που θεωρείτε ότι σας περιμένει το άσπρο άλογο για να καλπάσετε στην εξουσία. Βεβαιωθείτε όμως ότι δεν είναι αντικατοπτρισμός.

Οι ΕΡΤ και οι εργαζόμενοί της δεν είναι το μέσον που νομίζετε ότι μπορείτε να φτιάξετε το προφίλ σας.
Πόσο μάλλον όταν θέλετε να το φτιάξετε παραπλανώντας τους πολίτες, μηδενίζοντας τα λάθη του παρελθόντος, συνεχίζοντας τις καταστροφικές εμμονές και ποντάροντας στη γνωστή ρήση του μέντορά σας και πατέρα σας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ότι ο ελληνικός λαός ξεχνά.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν ξεχνούν και είναι θεματοφύλακες της ελευθεροφωνίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: