Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2007

Ε. Τ. Ι. Τ. Α & Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.

(φωτο αρχείου από την κινητοποίση του Ιουνίου 2001 έξω από τον ΑΝΤ-1 για το Βig Brother)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεών μας χαιρετίζουμε τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα, καθώς και τη συμμετοχή των συναδέλφων μας Τεχνικών, οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην ασφαλιστική λαίλαπα που προωθεί η Κυβέρνηση, διατρανώνοντας ταυτόχρονα το κοινό, με την συντριπτική πλειοψηφία των Ενώσεων του Τύπου, αίτημα, Δημιουργία Ενιαίου Ταμείου Τύπου για όλους τους εργαζόμενους στα Μ Μ Ε (Δημοσιογράφους, Τεχνικούς, Διοικητικούς).
Χαιρετίζουμε, ακόμη, το ποσοστό συμμετοχής μας στην απεργία που ξεπέρασε το ενενήντα τοις εκατό.

Μικρή και μειοψηφική εξαίρεση αποτέλεσαν μερικές εκπομπές που «φροντίζουν» για την «ψυχαγωγία» μας. Κάποια «παιδιά του λαού» επέλεξαν να εργαστούν «σκληρά» την ημέρα που απεργούσε όλη η Χώρα. Οι κ κ Αρναούτογλου Γρ. (Όμορφος κόσμος το πρωί), Καραβάτου Αικ. (Κους-κους το μεσημέρι), Μελέτη Ελ. (Πρωινός Καφές) και Μενεγάκη Ελ. (Καφές με την Ελένη), μαζί με τα επιτελεία τους, προτίμησαν να μην χάσουν το «μεροκάματό» τους, και να «διασκεδάσουν» τον ελληνικό λαό ακριβώς την ώρα που είχε ξεχυθεί στους δρόμους και αγωνιζόταν για την υπεράσπιση και βελτίωση των ασφαλιστικών του δικαιωμάτων. Πέραν των ανωτέρω, το ALTER παρουσίασε σαν ζωντανές, εκπομπές που μαγνητοσκόπησε τις προηγούμενες μέρες (Μπλα μπλα - η Ελλάδα παίζει), και η ΕΤ3, μετέδωσε αγώνα Βόλεϊ.
Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, οι εργοδότες μας εκμεταλλευόμενοι τις ιδιόμορφες εργασιακές συνθήκες που, εξ΄ αιτίας της ανεργίας, έχουν επιβάλλει σε μερίδα Τεχνικών και Δημοσιογράφων, (έλα για μεροκάματο όποτε σε χρειάζομαι, μπλοκάκι, ασφαλίσου όπου θες ή αλλιώς πάρ’ τα «μαύρα» και φυσικά ούτε κουβέντα για ωράρια και Σ Σ Ε ), κατόρθωσαν να δημιουργήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό και να προβάλλουν ζωντανά τις συγκεκριμένες αυτές εκπομπές.
Καταγγέλλουμε τα «στραβά μάτια» που κάνουν στις παραπάνω αναφερόμενες εργασιακές συνθήκες, οι Διευθυντές προγράμματος των τηλεοπτικών σταθμών, οι παρουσιαστές και τα επιτελεία των εκπομπών αυτών, προκειμένου να δικαιολογούν και να εισπράττουν τους παχυλούς τους μισθούς.
Στον αντίποδα βρισκόταν ο τηλεοπτικός σταθμός 902, που πρόβαλε κάρτα με τα αιτήματα της απεργίας σε όλη την διάρκειά της, και το Star channel, που δεν καταστρατήγησε με κανένα τρόπο την κινητοποίηση.
Προειδοποιούμε σε κάθε κατεύθυνση ότι θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα ώστε να δημιουργηθούν ίδιες εργασιακές - ασφαλιστικές συνθήκες για όλους τους Τεχνικούς είτε αυτοί εργάζονται σε κρατικούς είτε σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς είτε σε εταιρείες παραγωγής οπτικοακουστικού έργου.
Καλούμε τέλος τους συναδέλφους μας Τεχνικούς και Δημοσιογράφους που εργάζονται εκβιαστικά κάτω από αυτές τις συνθήκες, να έρθουν κοντά μας, και ενωμένοι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα ώστε να περιφρουρήσουμε δυναμικά τα εργασιακά μας δικαιώματα στις επόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε. Τ. Ι. Τ. Α & Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: