Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΜΑΧΟΜΕΝΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ 5ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΕΣΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ


Οι εργαζόμενοι συντάκτες στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης καταγγέλλουμε το πρωτοφανές πολιτικό και ιδεολογικό πογκρόμ που βρίσκεται σε εξέλιξη από την κυβέρνηση κατά του μαχόμενου φοιτητικού και εκπαιδευτικού κινήματος Ο σιδερένιος νόμος της αγοράς επιτάσσει την πάση θυσία υλοποίηση του αντιδραστικού νόμου-πλαίσιο για τα πανεπιστήμια, που θα οδηγήσει στην πλήρη υπαγωγή των σχολών στα συμφέροντα των εταιρειών και των μάνατζερ, την κατηγοριοποίησή τους, τον οικονομικό εκβιασμό, την εντατικοποίηση των σπουδών. Αναγκαία προϋπόθεση για την επίτευξη του στόχου είναι η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, ο αυταρχισμός και το κτύπημα του ελεύθερου φοιτητικού συνδικαλισμού, όχι μόνο με την «επίσημη» κρατική καταστολή διά του ροπάλου των ΜΑΤ και τις δικαστικές διώξεις, αλλά και με την επιστράτευση των ακροδεξιών φασιστικών δολοφονικών ομάδων, όπως στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.
Αρωγοί στην πολιτική της κυβέρνησης είναι το συμπολιτευόμενο ΠΑΣΟΚ, καθώς και το καθηγητικό κατεστημένο που διαπλέκεται υλικά με τις επιχειρήσεις και τα προγράμματα της ΕΕ.
Ειδική «εργολαβία» έχουν αναλάβει τα κυρίαρχα ΜΜΕ με τα μίσθαρνα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια τους, που λοιδορούν και κατασυκοφαντούν κάθε μαζική ενέργεια του φοιτητικού κινήματος επιδιώκοντας το πολιτικό «λιντσάρισμα» της ανυπότακτης πολιτικής λογικής και πρακτικής του.
Καταδικάζουμε το κυβερνητικό σχέδιο καταστολής του φοιτητικού κινήματος, των μαζικών διαδικασιών και αποφάσεών του, τη βούλησή του να σπάσει και να καταργήσει στην πράξη έναν νόμο που απορρίπτει η πλειοψηφία του εκπαιδευτικού κινήματος, όπως φάνηκε περίτρανα με τις καταλήψεις, τις απεργίες και τα συλλαλητήρια των τελευταίων δύο χρόνων. Σε παρόμοιο αγώνα κατάργησης του ασφαληστρικού νόμου Πετραλιά θα βρεθούν σύντομα και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους.
Δηλώνουμε την ενεργητική αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα των φοιτητών για δημόσια, δωρεάν παιδεία για όλους τους νέους, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση κι εμπορευματοποίηση της Παιδείας και στο συνταγματικό πραξικόπημα της ...διαστολής του άρθρου 16 που μεθοδεύει η κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: