Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Η επίσχεση των τεχνικών στο Κανάλι 1 έφερε αποτέλεσμα.


φωτο ο υποστηριζόμενος από το κυβερνών κόμμα, Δήμαρχος Πειραιά Π.Φασούλας

Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας

www.eter.gr

Αθήνα, Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου
Χθες και υπό την πίεση της επίσχεσης (2 μήνες και 11 μέρες) των Τεχνικών, η Διοίκηση του Καναλιού 1 πλήρωσε 2 μηνιάτικα (από τα 3) και το κουτσουρεμένο επίδομα αδείας. Δεν φτάνει που πληρώνουν όποτε περισσεύουν χρήματα από την παράνομη οικονομική διαχείριση που κάνουν, όταν είναι να περικόψουν τους μισθούς και τα επιδόματα είναι πρώτοι…

Το όργιο παρανομίας της Διοίκησης στο Δημοτικό ραδιοσταθμό του Πειραιά Κανάλι 1, συνεχίζεται. Η διπλοπληρωμένη Δημοτική Υπάλληλος του Δήμου Πειραιά και η παρανόμως προσληφθείσα χωρίς ΑΣΕΠ συνεχίζουν να αποτελούν τον υποστηρικτικό μηχανισμό αντεργατικού αντιπερισπασμού της διοίκησης του ραδιοσταθμού. Και βέβαια όλα αυτά εν μέσω κρίσης και εκτίναξης της ανεργίας σε δυσθεώρητα ύψη.

Παρ’ όλα αυτά: το 2007 ο προϋπολογισμός του καναλιού ήταν 1.308.958,32 ευρώ, το 2010 είναι 2.270.000 και δεν είναι σίγουρο αν θα φτάσουν. Πραγματικά ή το πάρτυ είναι μεγάλο, ή η διοίκηση του ραδιοσταθμού διπλοπληρώνει για να κάνει τσαμπουκάδες και να υποστηρίζει την αντεργατική της στάση με τρομοκρατία και απειλές.

Η διοίκηση του Καναλιού 1 καθημερινά χρησιμοποιεί το ραδιόφωνο ως μέσο αντιπαράθεσης με τους εργαζόμενους που αντιδρούν δικαίως στις παρανομίες και ως μέσο ανέλιξης και κοινωνικής επιβολής αμφιβόλου ποιότητος φίλων της που μόνο τους προσόν είναι η απεργοσπασία, η αντεργατική συμπεριφορά και η προσπάθεια κατατρομοκράτησης των εργαζομένων. Δεν πρόλαβε να αποπληρωθεί μερικώς το προσωπικό και η πρόεδρος με τα τσιράκια της άρχισαν τις απειλές και τις εκδηλώσεις αντεκδίκησης προς τους Τεχνικούς που είχαν επίσχεση.

Η δημοτική υπάλληλος και η παράνομα προσληφθείσα, αλλά και κάθε αντεργατικό υπομόχλιο είναι σίγουρο ότι βρίσκονται υπό το άγρυπνο βλέμμα μας. Καλούμε το ΣΕΠΕ να παρέμβει σε κάθε περίπτωση εκδικητικής συμπεριφοράς που θα καταγγελθεί. Ήδη κυκλοφορούν φήμες περί βλαπτικής μεταβολής εργασιακών συνθηκών για τους τεχνικούς, καθώς και απειλές για κόψιμο των θερινών αδειών, ενώ δεν λείπουν και οι ιδιορρυθμίες στρατοκρατικού τύπου ορισμένων «διοικούντων». Τα τηλεφωνήματα «τρομοκράτησης» των μελών της ΕΤΕΡ από τους διοικούντες του Καναλιού 1, μόνο θυμηδία μας προκαλούν.

Αναμένουμε. Να είναι σίγουροι οι «υπεύθυνοι-τιμωροί» ότι θα αντιδράσουμε, όπως πάντα, αμέσως και καίρια. Η προστασία των εργαζομένων κι η εφαρμογή της ΣΣΕ μας είναι ΝΟΜΟΣ.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος, Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτρης Καμαρινόπουλος, Δημήτρης Καραπανάγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: