Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

ΑΠΕΡΓΙΑ δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών την Τετάρτη στη «Μακεδονία» – Αναβρασμός και στον “Αγγελιοφόρο”


αναδημοσίευση από τον Ασύνταχτο Τύπο της ΕΣΗΕΜΘ

ΑΠΕΡΓΙΑ δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών την Τετάρτη στη «Μακεδονία» – Αναβρασμός και στον “Αγγελιοφόρο”

Η κατάσταση πλέον έχει φθάσει στο απροχώρητο με τη διοίκηση και την εκδότρια των εφημερίδων “Μακεδονία”, “Θεσσαλονίκη”, “Σπορ του Βορά”, η οποία όχι μόνο δεν πλήρωσε καθυστερημένα στις 20 Αυγούστου τους εργαζόμενους (τον μισθό Ιουλίου!), αλλά συνεχίζει να τους αγνοεί και να τους υποτιμά προκλητικά (την Παρασκευή το μεσημέρι γνωστοποίησε ότι δεν θα πληρώσει, αλλά την ερχόμενη Παρασκευή 27.8!).

Έτσι, οι τρείς Ενώσεις στο χώρο του Τύπου: ΕΣΗΕΜΘ, ΕΤΤΘ, ΕΠΗΕΘ, σε συνάντηση αντιπροσωπειών τους σήμερα Δευτέρα 23.8 στα γραφεία της πρώτης, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας στο συγκρότημα της “Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής” την Τετάρτη 25 Αυγούστου, με προοπτική κλιμάκωσης αμέσως από την επομένη (Πέμπτη, που σημειωτέον διεξάγονται οι ευρωπαϊκοί αγώνες των ΠΑΟΚ και ΑΡΗ) αν δεν έχουν πληρωθεί οι εργαζόμενοι.

Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων στο Τύπο, εξέφρασαν την οργή που επικρατεί στις τάξεις των εργαζομένων έναντι της εκδότριας Β. Σουλοπούλου, τόσο για τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση στην καταβολή της μηνιαίας μισθοδοσίας μας (που καθυστερεί 20-25 μέρες σταθερά την τελευταία διετία), όσο και για την επιδίωξή της να περικόψει τις ετήσιες αποδοχές των εργαζομένων κατά 5.5% με παρακράτηση του ποσού τους επόμενους έξι μήνες (δηλαδή μείωση μισθών κατά 12.5% την περίοδο αυτή), αλλά και για την απάνθρωπη στάση και συμπεριφορά της απέναντι στους εργαζόμενους.

Οι τρείς Ενώσεις των Συντακτών, Τεχνικών, Προσωπικού, συνεργάζονται αρμονικά, δείχνοντας την αποφασιστικότητά τους στη διεκδίκηση των αυτονόητων. Συντονισμένα έχουν εκπονήσει μία στρατηγική δυναμικής αντιμετώπισης των επιθέσεων εναντίον των δικαιωμάτων των εργαζομένων, στις πλάτες των οποίων εκδότες και καναλάρχες επιδιώκουν να φορτώσουν τα βάρη των δικών τους ευθυνών.

ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ
ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: