Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Ψήφισαν γάμα, γάμα τα…


Νίκος Μανεσιώτης*





Οι δημοσιογράφοι «μίλησαν». Έστησαν κάλπη και είπαν στον Αλαφούζο και στον Ψυχάρη «μειώστε… τους μισθούς μας έως και 30%». Ο εσμός των εργοδοτικών και των προσκυνημένων ξευτέλισε τον κλάδο.
Τον λόγο τώρα έχουν οι εργοδότες. Στους οποίους προτείνουμε να επιβάλουν -πρώτα από όλα στους κολαούζους τους- την πλήρη αλλαγή των εργασιακών σχέσεων. Το νέο μοντέλο να προβλέπει οι δημοσιογράφοι να πληρώνουν τους εργοδότες για να δουλεύουν, από το πρωί μέχρι το βράδυ, χωρίς καμία ασφάλιση. Αν θέλουν ασφάλιση, να απευθυνθούν σε ιδιωτική εταιρεία.
Από την σημερινή δημοσιογραφία αναμένει ο κοσμάκης να μάθει την αλήθεια για το PSI, για τις τράπεζες, για τις πολιτικές εξελίξεις κ.λ.π. Οι εργοδοτικοί και οι φοβισμένοι, που κινητοποιήθηκαν από τα αφεντικά τους, για να μπλοκάρουν μια μεγάλη αναμέτρηση μαζί τους δείχνουν τον δρόμο στην κοινωνία. Τον δρόμο της… Δημοκρατίας του Τόμσεν και του Τράα, τον δρόμο της υποταγής στα συμφέροντα που διέλυσαν την χώρα. Οι δημοσιογράφοι από πρωτοπόροι της κοινωνικής αλλαγής κατάντησαν ουραγοί των εργολάβων και των εφοπλιστών. Για αυτό εμείς επιμένουμε να γράφουμε ότι αφορά και πολύ μάλιστα την αγορά και την κοινωνία το ζήτημα του επιπέδου των δημοσιογράφων και της ποιότητας της δημοσιογραφίας.
Υ.Γ. Ευθύνες έχει και η πλειοψηφία της διοίκησης της ΕΣΗΕΑ. Ο καλός στρατηγός έχει κερδίσει την μάχη πριν την δώσει. Βαρύτατες ευθύνες έχει και το ΠΑΜΕ το οποίο έπαιξε για άλλη μια φορά τον γνωστό διασπαστικό ρόλο του στην ιστορία. Ε, αφού η Τυποεκδοτική του ΚΚΕ μπαίνει στο άρθρο ΄99, να αρχίσουμε τώρα απεργίες διαρκείας.

*Αναδημοσίευση από την FM Voice

Δεν υπάρχουν σχόλια: