Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Κρίσιμες ώρες για τον Ξένιο


Επιστολή του συναδέλφου Κ. Γεωργακόπουλου

Συνάδελφοι,

Ο ΞΕΝΙΟΣ 94,3 FM, σύντομα (αν δεν αλλάξει κάτι) θα αποτελεί παρελθόν μετά τη σημερινή παρουσίαση του πολυνομοσχεδίου για την τοπική αυτοδιοίκηση, σε συνδυασμό με την απόφαση της Δημοτικής Αρχής Φυλής για λύση και εκκαθάριση του σταθμού.
Η μεταφορά της δραστηριότητας του σταθμού στο Δήμο που επιθυμούσε η Δημοτική αρχή δεν μπορεί να γίνει.
Οι εργαζόμενοι του υπό λύση και εκκαθάριση σταθμού, με απόλυτη πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι δυνατόν να μεταφερθούν, σε υπηρεσίες ή σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου του οικείου Δήμου, ανάλογα με τις ανάγκες τους, ως δημοτικοί υπάλληλοι!!!
Το μεταφερόμενο προσωπικό, καταλαμβάνει θέσεις ειδικότητας που εξυπηρετεί τις ανάγκες του φορέα υποδοχής, εφόσον κατέχει τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα σύμφωνα με το ισχύον προσοντολόγιο, ενώ διευκρινίζεται ότι η σύσταση των θέσεων και η κατάταξη του μεταφερόμενου προσωπικού γίνεται σύμφωνα με τις οργανικές διατάξεις του φορέα υποδοχής.
Το χειρότερο τώρα, σε ότι αφορά τις οφειλές δεδουλευμένων αποδοχών, ανεξαρτήτως εάν αυτό μεταφέρεται ή όχι, (δηλ. ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ) προβλέπεται ότι αυτές, μπορούν να καταβάλλονται σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή κατά το στάδιο της εκκαθάρισής τους, ή μετά το τέλος της, έπειτα από σχετική εισήγηση των εκκαθαριστών και αιτιολογημένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Και για την απόφαση αυτή απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του.
Το ίδιο θα ισχύσει και για τις οφειλές σε Ελληνικό Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και τρίτους.

Με εκτίμηση

ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
(εκπρόσωπος των δημοσιογράφων του υπό λύση και εκκαθάριση ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM)



Σας επισυνάπτω το σχετικό σχέδιο νόμου, ενώ ακολουθούν και τα σχετικά αποσπάσματα

ΑΠΟ : http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2130438

Ρυθμίσεις για τις δημοτικές ραδιοτηλεοράσεις που διακόπτουν τη λειτουργία τους
NAFTEMPORIKI.GR

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012 18:47


Διευκρινίσεις σχετικά με τις δημοτικές ραδιοτηλεοπτικές επιχειρήσεις και το προσωπικό που απασχολούν, σε περίπτωση παύσης της λειτουργίας τους, δίνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών το οποίο δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Διευκρινίσεις σχετικά με τις δημοτικές ραδιοτηλεοπτικές επιχειρήσεις και το προσωπικό που απασχολούν, σε περίπτωση παύσης της λειτουργίας τους, δίνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών το οποίο δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση.
Ειδικότερα, στο σχέδιο νόμου προβλέπεται ότι σε περίπτωση λύσης υφιστάμενων δημοτικών επιχειρήσεων με ειδικό σκοπό τη λειτουργία ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού, η δραστηριότητά τους δεν μεταφέρεται. Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του, είναι δυνατό να μεταφερθεί προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των επιχειρήσεων που λύονται, σε υπηρεσίες του οικείου δήμου ή νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου αυτού, ανάλογα με τις ανάγκες τους.
Το μεταφερόμενο προσωπικό καταλαμβάνει θέσεις ειδικότητας που εξυπηρετεί τις ανάγκες του φορέα υποδοχής, εφόσον κατέχει τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα σύμφωνα με το ισχύον προσοντολόγιο, ενώ διευκρινίζεται ότι η σύσταση των θέσεων και η κατάταξη του μεταφερόμενου προσωπικού γίνεται σύμφωνα με τις οργανικές διατάξεις του φορέα υποδοχής.
Η προϋπηρεσία του μεταφερόμενου προσωπικού στην επιχείρηση από την οποία μεταφέρεται, αναγνωρίζεται για κάθε συνέπεια.
Σε ότι αφορά τις οφειλές των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών επιχειρήσεων προς το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και προς τρίτους, περιλαμβανομένων και των δεδουλευμένων αποδοχών του προσωπικού τους, ανεξαρτήτως εάν αυτό μεταφέρεται ή όχι, προβλέπεται ότι αυτές, μπορούν να καταβάλλονται σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή κατά το στάδιο της εκκαθάρισής τους, ή μετά το τέλος της, έπειτα από σχετική εισήγηση των εκκαθαριστών και αιτιολογημένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Και για την απόφαση αυτή απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του.

Σ.Ι.



ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ
ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΟΔΗΓΙΑΣ 2009/50/ΕΚ


ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ
ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ Ο.Τ.Α
.



Άρθρο 12

Δημοτικές επιχειρήσεις με ειδικό σκοπό τη λειτουργία ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού

1. Σε περίπτωση λύσης υφιστάμενων δημοτικών επιχειρήσεων με ειδικό σκοπό τη λειτουργία ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού, η δραστηριότητά τους δε μεταφέρεται.
2. Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του, είναι δυνατό να μεταφερθεί προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των ανωτέρω επιχειρήσεων που λύονται, σε υπηρεσίες του οικείου δήμου ή νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου αυτού, ανάλογα με τις ανάγκες τους.
3. Για τη μεταφορά του προσωπικού ισχύουν οι κείμενες διατάξεις.
4. Το μεταφερόμενο προσωπικό καταλαμβάνει θέσεις ειδικότητας που εξυπηρετεί τις ανάγκες του φορέα υποδοχής, εφόσον κατέχει τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα σύμφωνα με το ισχύον προσοντολόγιο.
5. Η σύσταση των θέσεων και η κατάταξη του μεταφερόμενου προσωπικού γίνεται σύμφωνα με τις οργανικές διατάξεις του φορέα υποδοχής.
6. Η προϋπηρεσία του μεταφερόμενου προσωπικού στην επιχείρηση από την οποία μεταφέρεται, αναγνωρίζεται για κάθε συνέπεια.
7. Για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος άρθρου, η απόφαση λύσης των δημοτικών επιχειρήσεων με ειδικό σκοπό τη λειτουργία ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού πρέπει να έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως μέχρι 31.12.2012.
8. Οφειλές των ανωτέρω επιχειρήσεων προς το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και προς τρίτους, περιλαμβανομένων και των δεδουλευμένων αποδοχών του προσωπικού τους, ανεξαρτήτως εάν αυτό μεταφέρεται ή όχι, μπορούν να καταβάλλονται σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή κατά το στάδιο της εκκαθάρισής τους, ή μετά το πέρας αυτής, έπειτα από σχετική εισήγηση των εκκαθαριστών και αιτιολογημένη απόφαση του οικείου δημοτικού συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: