Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Αντίδραση στις μαφιόζικες πρακτικές


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ΤΟ Ε.Κ.Θ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ «LIBERO 107,4»

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καταδικάζει τις απαράδεκτες ενέργειες της εργοδοσίας του αθλητικού ραδιοφωνικού σταθμού «Libero FM 107,4» η οποία προχώρησε σήμερα σε μια πρωτοφανή ενέργεια για τα εργατικά δεδομένα, αποκαλύπτοντας το πραγματικό της πρόσωπο.
Στην καταγγελία (στην Επιθεώρηση Εργασίας) του εργαζόμενου της επιχείρησης που απολύθηκε γιατί δεν δέχθηκε τη συμμετοχή του στην Ένωση Προσώπων και τις εξαντλητικές μειώσεις στο μισθό του, ΣΗΜΕΡΑ η εργοδοσία απάντησε με μήνυση.
Είναι απορίας άξιον πως ο παραπάνω εργοδότης προσπαθεί να πείσει ότι μόνοι τους οι εργαζόμενοι αποφάσισαν την Ένωση Προσώπων και πως δεν δέχθηκαν πιέσεις και εκφοβισμό από την εργοδοσία.
Προκαλούν αλγεινή εντύπωση τα αντανακλαστικά και οι μέθοδοι της εργοδοσίας που μέσα από μια καλοστημένη επιχείρηση προσπαθεί να εμποδίσει ακόμα και τις νόμιμες διεκδικήσεις του απολυμένου.
Ξεκαθαρίζουμε πως η τακτική αυτή δεν έχει αποδέκτη έναν μόνο εργαζόμενο. Καλούμε τον εργοδότη αντί να υποβάλλει ανούσιες μηνύσεις για δήθεν συκοφαντική δυσφήμιση να προχωρήσει στην άμεση απόσυρση της επίμαχης Ένωσης Προσώπων, να πάψει να είναι ασυνεπής απέναντι στους εργαζόμενους και να καταβάλει άμεσα τα οφειλόμενα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα βρει απέναντι της, το σύνολο των εργαζομένων της πόλης.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ




2)Ένωση ΤΕχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας Θράκης

Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Τεχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας Θράκης εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας του ραδιοσταθμού libero fm για την ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων που θυμίζουν άλλους καιρούς.

Η εργοδοσία του εν λόγω ραδιοσταθμού προέβη σε μια πρωτοφανή κίνηση για τα εργατικά δεδομένα. Υπέβαλε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον απολυμένου συναδέλφου τεχνικού ώστε να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία και να σταματήσει η σημερινή τριμερής συνάντηση στο ΣΕΠΕ, που αφορούσε τη μη πληρωμή των δεδουλευμένων του συναδέλφου και την καταχρηστική του απόλυση!!!

Οι ανυπόστατες κατηγορίες της εργοδοσίας δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα και μετά από πολύωρη ταλαιπωρία ο Εισαγγελέας άφησε ελεύθερο τον συνάδελφο.

Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η αντίδραση μας θα είναι άμεση και καίρια απέναντι σε αυτούς που προσπαθούν να γυρίσουν τη χώρα μας πολλές δεκαετίες πίσω.



Καλούμε κάθε συνάδελφο και Σωματείο να καταδικάσει τις εργοδοτικές πρακτικές που φέρνουν στο νου μας άλλες αλήστου μνήμης εποχές.


Με τους συλλογικούς μας αγώνες θα σπάσουμε το κλίμα εκφοβισμού και ανασφάλειας που προσπαθούν να σπείρουν στους εργαζόμενους οι εργοδότες και τα δεκανίκια τους. Δεν θα τους περάσει. Φροντίζαμε, φροντίζουμε και θα φροντίζουμε εμείς για αυτό.



Κανείς εργαζόμενος μόνος του απέναντι στην εργοδοτική βαρβαρότητα.





Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Χατζηγεωργίου Κων/νος Στεφανίδης Κοσμάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: