Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Τα δημοτικά ΜΜΕ πρέπει να ζήσουν




29 Αυγούστου 2012

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με αφορμή τις κινητοποιήσεις των Δήμων και των θεσμικών τους οργάνων (ΠΕΔΑ, ΚΕΔΕ, κλπ) εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα τους για να μην υπάρξουν περικοπές που θα καταργούν ή θα συρρικνώνουν τομείς κοινωνικής πολιτικής με άμεσο αντίκτυπο ασφαλώς στην καθημερινή ζωή των δημοτών.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι πολύτιμος αρωγός στην κατεύθυνση αυτή είναι τα Δημοτικά Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία μπορούν να αναδείξουν τα προβλήματα του χώρου, να ενημερώσουν αντικειμενικά και ψύχραιμα και να συμβάλουν στις προσπάθειες των ΟΤΑ για επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Δυστυχώς, η ύπαρξη φαινομένων, όπως κατάργηση ραδιοφωνικών σταθμών, καθυστέρηση δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στα Δημοτικά ΜΜΕ, οι οποίοι, ήδη, έχουν υποστεί από το Μνημόνιο άμεση και έμμεση μείωση του εισοδήματός τους, αλλά και πιέσεις για καταστρατήγηση των ΣΣΕ, που ισχύουν στο χώρο, δεν συνάδουν με το γενικό κλίμα διεκδικήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενάντια στις περικοπές και στο κοινωνικό πρόσωπο που οφείλει να έχει.

Ζητούμε να σταματήσουν κάθε είδους πιέσεις στους εργαζόμενους στα Δημοτικά ΜΜΕ και να καταβληθούν άμεσα οι δεδουλευμένες αποδοχές τους.

Επίσης, ζητούμε:

-Σεβασμό στην εφαρμογή των ΣΣΕ.

-Τήρηση των διατάξεων περί εργατικής νομοθεσίας.

-Διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα υπερασπιστεί με κάθε μέσον τα συμφέροντα των εργαζομένων στα ΜΜΕ δημοσιογράφων, που πλήττονται βάναυσα.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



Δεν υπάρχουν σχόλια: