Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Συμπαράσταση στην απεργία της ΟΛΜΕ


ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ! 

 Οι εκπαιδευτικοί ξεκινάνε απεργία διαρκείας για να σώσουν το δημόσιο σχολείο απο τα αρπακτικά χέρια της τρόικας και της συγκυβέρνησης. Τα μέτρα που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση θα σημάνουν πάνω απο 20.000 απολύσεις καθηγητών απο τα σχολεία και άρα θα οδηγήσουν στο μαρασμό τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η κυβέρνηση επέλεξε να επιτεθεί σ αυτό το χρόνο, λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία, γιατί φοβάται την κλίμακα και τη δυναμική των αντιδράσεών των εκπαιδευτικών.

 Ας μην υποκρίνεται ότι ενδιαφέρεται για τους μαθητές της Γ' Λυκείου που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις. Φέτος, η αδιαφορία της κυβέρνησης για το αν θα κάνουν τα παιδιά μάθημα, ξεπέρασε κάθε όριο, όταν ακόμη και τον Δεκέμβρη σε πολλά σχολεία υπήρχαν κενά εκπαιδευτικών ακόμα και σε μαθήματα κατεύθυνσης της Γ' Λυκείου. Τα ψέμματα της κυβέρνησης Τα σχολεία δουλεύουν εξαιτίας της προσφοράς των εκπαιδευτικών και όχι εξαιτίας της κυβέρνησης. Αν περάσουν τα μέτρα τους το δημόσιο σχολείο θα διαλυθεί.

 Ο πόνος της κυβέρνησης θυμίζει τον πόνο της Μέρκελ για το "τι τραβά ο απλός λαός στην Ελλάδα" μετά από τα μνημόνια που μας φόρτωσαν αυτοί και οι ντόπιοι φίλοι της. Η συγκυβέρνηση κατηγορεί τους καθηγητές ότι νοιάζονται μόνο για την αύξηση του ωραρίου και "κρατάνε όμηρους" χιλιάδες μαθητές. Λένε ψέμματα.

Η αλήθεια είναι ότι για δεκαετίες οι κυβερνήσεις εγκατέλειψαν την Παιδεία στην τύχη της και τώρα ζητάνε τα ρέστα απο τους εκπαιδευτικούς. Δηλαδή, αν δεν απεργήσουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, ο υπουργός θα χρηματοδοτήσει γενναία τη δημόσια εκπαίδευση για να καλύπτει τις στοιχειώδες λειτουργικές δαπάνες; Θα σταματήσουν να λιποθυμάνε οι μαθητές απο την ασιτία: Θα πάψουν εκπαιδευτικοί και μαθητές να στοιβάζονται σε μικρούς χώρους ανθυγιεινούς, και βρώμικους για να γίνει μάθημα; Θα χτιστούν νέα σχολεία; Οι εκπαιδευτικοί και όλο το εργατικό κίνημα πάλεψαν στο παρελθόν για να έχουμε το δικαίωμα στη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία.

Η μάχη που δίνουν σήμερα για να μην περάσουν οι απολύσεις και η συρρίκνωση των σχολείων δεν αφορά μόνο τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών αλλά όλων των εργαζομένων που χτυπιούνται από την ανεργία, τη διάλυση των εργασιακών κατακτήσεων και των συλλογικών συμβάσεων. Οι απολύσεις στο δημόσιο είναι βασικό μέλημα της τρόικας και συμπεριλαμβάνονται σε όλα τα μνημόνια που υπόγραψαν οι κυβερνήσεις ενώ το ελληνικό κεφάλαιο διατρανώνει σε κάθε ευκαιρία την διαχρονική απαίτησή του να του εκχωρηθούν υπηρεσίες, που καλύπτονται από το δημόσιο για να υποτάξει το κοινωνικό τους έργο στο κέρδος. Να οργανώσουμε τη μάχη Η απεργία στα σχολεία χρειάζεται να οργανωθεί για να νικήσει.

Απο τη Δευτέρα 13 Μάη να σημάνει συναγερμός σε κάθε σχολείο. Να ξεσηκώσουμε όλους τους συναδέλφους, να οργανώσουμε περιοδείες στα σχολεία και να εξασφαλίσουμε ότι θα γίνουν την Τρίτη 14 Μάη μαζικές Γενικές Συνελεύσεις, που θα αποφασίσουν απεργία διαρκείας. Να προχωρήσουμε στη συγκρότηση επιτροπών αγώνα και απεργιακών επιτροπών σε κάθε ΕΛΜΕ που να απλώσει το μήνυμα της απεργίας σε όλους τους εργασιακούς χώρους και σε όλους τους εργαζόμενους. Η συμπαράσταση και αλληλεγγύη στην απεργία των καθηγητών από όλους τους εργαζόμενους, μαθητές, γονείς, είναι κρίσιμη. Είναι η μάχη για την υπεράσπιση του ΔΗΜΟΣΙΟΥ και ΔΩΡΕΑΝ χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την απόλυση ούτε ενός εκπαιδευτικού, τη συγχώνευση κανενός σχολείου, τη σύμπτυξη κανενός τμήματος μαθητικής τάξης. Μόνο την παραπαιδεία και τους ιδιώτες εξυπηρετεί η συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης. Πρώτη μάχη είναι να βγούν και οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας στον απεργιακό αγώνα διαρκείας. Να προχωρήσουμε άμεσα και οι δάσκαλοι σε κύκλο γενικών συνελεύσεων που να αποφασίσουν απεργία στο πλευρό των καθηγητών. Η απεργία των καθηγητών και η αλληλεγγύη σε αυτήν ανοίγει ένα νέο κύκλο αγώνων.

Οι καθηγητές δεν είναι μόνοι τους. Μπορούν να ξεσηκώσουν ένα ολόκληρο απεργιακό κύμα στο πλευρό τους. Τους εργαζόμενους στους Δήμους, στο δημόσιο, στα νοσοκομεία, παντού για να αποτρέψουμε τις απολύσεις, το κλείσιμο σχολικών μονάδων και των δημόσιων υπηρεσιών που έχουμε ανάγκη. Αυτή τη φορά μπορούμε όχι μόνο να γενικευτεί η σύγκρουση με πανεργατική απεργία αλλά να πάρει χαρακτήρα διάρκειας μέχρι την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της.

  ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ "Η ΤΑΞΗ ΜΑΣ" - Εκπαιδευτικοί της Συνάντησης Εργατικής Αντίστασης

Δεν υπάρχουν σχόλια: