Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Συνέντευξη Τύπου της ΚΕΕΡΦΑ «για τις διώξεις σε βάρος του συντονιστή της Π. Κωνσταντίνου, από Δένδια-Χρυσή Αυγή»


Σε συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Οι διώξεις σε βάρος του Πέτρου Κωνσταντίνου, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ από Δένδια-Χρυσή Αυγή», καλεί τη Δευτέρα 14 Οκτώβρη, 1μμ, Γραφεία Αιόλου 47, 5ος όροφος, η κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).


Ομιλητές θα είναι οι: Χριστόπουλος Δημήτρης, Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Οδυσσέας Ντριβαλας, πρόεδρος ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Τσουκαλάς, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Ζώτος, δικηγόρος, Ελένη Πορτάλιου, δημοτική σύμβουλος Αθήνας με την Ανοιχτή Πόλη, Τζαβέντ Ασλάμ, επικεφαλής Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, Σάββας Μιχαήλ, ΕΕΚ, Κατερίνα Θωίδου, Εργατική Αλληλεγγύη

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ: «Η κυβέρνηση και ο Δένδιας παριστάνουν τις αθώες περιστερές. Δεν πείθουν γιατί προχωράνε  σε διώξεις αντιφασιστών, γιατί  προχωράνε σε απελάσεις κρατουμένων της Αμυγδαλέζας που έχουν επωνύμως καταγγείλει βασανισμούς από αστυνομικούς και Αιγύπτιων εργατών της Σαλαμίνας που έχουν επωνύμως καταγγείλει ρατσιστικές επιθέσεις.
Θα υπάρξει τοποθέτηση από την ΚΕΕΡΦΑ για την πορεία της δικαστικής έρευνας για τη Χρυσή Αυγή, το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και τη κρατική χρηματοδότηση  των νεοναζί.
Θα υπάρξει ενημέρωση για τους φορείς και τα συνδικάτα  που έχουν καταδικάσει τις διώξεις και απαιτούν να παύσουν αμέσως.
Οι τρείς διώξεις αφορούν:
Οι δύο πρώτες είναι αυτεπάγγελτες!
Η πρώτη δίωξη αφορά ανακοίνωση  για την στάση της ΕΛΑΣ με τις εκτελέσεις των αλβανών δραπετών όπου η ΚΕΕΡΦΑ αναφέρονταν σε ντε φάκτο επιβολή της θανατικής ποινής αντί για συλλήψεις και δίκες. Στηρίχτηκε σε συκοφαντικά δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής τα οποία χρησιμοποίησε ως μοναδικά έγγραφα το 2ο Τμήμα Προστασίας του δημοκρατικού πολιτεύματος της Κρατικής Ασφάλειας. Η δεύτερη για ανακοίνωση καταδίκης της βάρβαρης καταστολής της εξέγερσης των μεταναστών στην Αμυγδαλέζα στις 10 Αυγούστου μετά από άγρια κακομεταχείριση από μέρους των αστυνομικών φυλάκων. Η τρίτη δίωξη προέρχεται κατ’ ευθείαν από την Χρυσή Αυγή με μήνυση από έμμισθο δικηγόρο της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης κατά ανακοίνωσης καταγγελίας της μήνυσης που άσκησε κατά της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη για δημοσιεύματα της κατά του φασισμού».





Δεν υπάρχουν σχόλια: