Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΕΣΗΕΠΗΝ: Να σταματήσει το σκάνδαλο με την κατ΄ ευφημισμόν «Δημόσια Τηλεόραση»


      Πάτρα 23 Οκτωβρίου 2013


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η ΕΣΗΕΠΗΝ μαζί με όλες τις δημοσιογραφικές Ενώσεις εκφράζει την αντίθεσή της στη σκανδαλώδη τροπολογία που προωθεί η κυβέρνηση για την κατ΄ ευφημισμόν «Δημόσια Τηλεόραση».
Ο νέος φορέας θα πραγματοποιεί αναθέσεις, προμήθειες αλλά και προσλήψεις «ημετέρων» προκειμένου να διατηρηθεί η πολιτική του «μαύρου» στην ΕΡΤ.
Πρόκειται για το αποκορύφωμα της πραξικοπηματικής πράξης της κυβέρνησης που ξεκίνησε στις 11 Ιουνίου.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ επισημαίνει τις σοβαρές ευθύνες του Διαχειριστή κ. Γκίκα Μάναλη, ο οποίος συνεχίζει να μην ενδιαφέρεται ούτε καν για την επίφαση της νομιμότητας!
Στις αδιαφανείς διαδικασίες «προσλήψεων» στην «ΔΤ», στην ανάθεση πανάκριβων «εργολαβιών» σε ιδιώτες, στη διασπάθιση κονδυλίων του κρατικού προϋπολογισμού τους τέσσερις τελευταίους μήνες, προστίθεται τώρα η συνεχιζόμενη άρνησή του να καταβάλει τα χρήματα που δικαιούνται οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, με βάση το εργατικό δίκαιο και όσα οφείλονται ως δεδουλευμένα παρελθόντων μηνών.
Αντί για φτηνούς εκβιασμούς, απειλές και διχαστικά κόλπα κατά των εργαζομένων, η κυβέρνηση, ο αρμόδιος υφυπουργός και ο Διαχειριστής των εντολών τους, οφείλουν να εξετάσουν σοβαρά τη διακηρυγμένη πρόθεση των εργαζομένων της ΕΡΤ και της ΕΡΑ, να αναλάβουν εκείνοι την κάλυψη της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μιας και, κατά δήλωση του Π. Καψή, η «ΔΤ» αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μιας τέτοιας αποστολής.
Τέλος το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι θα βρει σύσσωμο τον κλάδο οποιαδήποτε σκέψη  εισαγγελικής ή αστυνομικής παρέμβασης σε οποιαδήποτε  εγκατάσταση της ΕΡΤ ή της ΕΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: