Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Δύο διαφορετικοί κόσμοι: Ο ξεπεσμός από τη μια και η ομορφιά του αγώνα από την άλλη



Τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της "Ελιάς" Παντελή Καψή αποδοκίμασαν απολυμένοι της ΕΡΑ Καλαμάτας

Ο πρώην υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης βρίσκεται στην Καλαμάτα στο πλαίσιο προεκλογικής εκδήλωσης της "Ελιάς" στην Καλαμάτα. Οι διαμαρτυρόμενοι έφτασαν μέχρι έξω από την αίθουσα της εκδήλωσης στο ξενοδοχείο "Rex" και μαζί με πολίτες που συμπαραστέκονται στον αγώνα τους φώναξαν συνθήματα τόσο κατά του κ. Καψή, όσο και κατά της κυβέρνησης. Διαβάστε το άρθρο στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/ekloges2014/item/37978-kapsis-apodokimasies

Δείτε και το βίντεο
https://www.youtube.com/watch?v=56gLbcrUEZI#t=12




Αποδοκιμάστηκε στην Καλαμάτα ο… ιδρυτής της ΝΕΡΙΤ Παντελής Καψής (αναδημοσίευση από ertopen)

Δύσκολες στιγμές έζησε χθες το βράδυ στην Καλαμάτα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της «Ελιάς», πρώην υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και… ιδρυτής της ΝΕΡΙΤ (!) Παντελής Καψής. Από το πρωί ο κ. Καψής, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Μαρία Παπαϊωάννου – Σφαέλου, Έφη Χαλάτση και Θανάση Χειμωνά, έκανε προεκλογικό περίπατο στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, επισκεπτόμενος το μητροπολίτη Χρυσόστομο και το Επιμελητήριο. Το βράδυ, σε κεντρικό ξενοδοχείο, ετοιμαζόταν να μιλήσει και να αναπτύξει τους στόχους της «Ελιάς» για τις ευρωεκλογές. Το ακροατήριο ήταν αρκετά πυκνό και οι οργανωτές της εκδήλωσης – τα λιγοστά μέλη και στελέχη που έχουν απομείνει στο ΠΑΣΟΚ – έδειχναν ικανοποιημένοι. Λίγο πριν ο κ. Καψής πάρει το μικρόφωνο, φωνές και συνθήματα, ακούστηκαν έξω από την αίθουσα.

Ο… ιδρυτής της ΝΕΡΙΤ κατάλαβε πως τα συνθήματα ήταν για αυτόν. Ψήλωσε 10 πόντους και γεμάτος αυτοπεποίθηση σηκώθηκε και απευθυνόμενος στο ακροατήριο ακούστηκε να λέει: «Αφήστε, θα βγω να με δουν, να εκτονωθούν και συνεχίζουμε…». Τα τρία τέταρτα από το ακροατήριο τον ακολούθησαν. Κάποιοι ξεδίπλωσαν πλακάτ και όλοι μαζί άρχισαν να φωνάζουν τα συνθήματα, που φώναζαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Καλαμάτας και οι αλληλέγγυοι φίλοι της ΕΡΤ, που είχαν φθάσει έξω από την αίθουσα. «Δεν σας θέλει ο λαός, πάρτη τη ΝΕΡΙΤ σας και μπρος», «Τζάμπα μάγκας και θρασύς, αυτός είναι ο Καψής», «Πως κοιμάσαι ήσυχος με τόσες απολύσεις, τώρα δες τα μούτρα σου σε ψεύτικες ειδήσεις», «Η Ελιά είναι εδώ με Ψυχάρη χορηγό» ήταν μερικά από αυτά.
Όταν ο Π. Καψής αντίκρισε τον όγκο των διαμαρτυρομένων, οπισθοχώρησε και επέστρεψε στη αίθουσα. Ελάχιστοι παρατρεχάμενοι, «αμετανόητοι» του τοπικού ΠΑΣΟΚ και μαζί τους κάποιοι γνωστοί ντόπιοι «αριστεροί», που βλέπουν στην «Ελιά» του Βενιζέλου τον πυρήνα για τη συγκρότηση ενός ακόμη νέου πόλου της κεντροαριστεράς, φώναζαν ότι «αυτό είναι φασισμός» και άλλα φαιδρά. Πήραν την απάντηση ότι φασισμός είναι το «μαύρο» που έριξε η συγκυβέρνηση στην ΕΡΤ και οι απολύσεις 2.500 εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΑ Καλαμάτας τους υπενθύμισαν τις δεκάδες φορές που κάθε ένας από αυτούς βρέθηκε στους ραδιοθαλάμους της και είχε την ευκαιρία ελευθέρα να προβάλει τις θέσεις και τις απόψεις του.

Τα συνθήματα συνεχίστηκαν για λίγη ακόμη ώρα και οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν. Ο… ιδρυτής της ΝΕΡΙΤ και οι ακόλουθοί του παρέμειναν στην αίθουσα και ανέλυσαν τα σχέδιά τους για το μέλλον στους 20 - 25 «αμετανόητους» που χθες το βράδυ είχαν αναλάβει τον άχαρο ρόλο των οπαδών της «Ελιάς»…




Και μετά τον περιφερόμενο της "Ελιάς" η άλλη πλευρά του αγώνα και της αξιοπρέπειας

Δηλώσεις της Ειρήνης Φωτέλλη στην ιστοσελίδα http://www.pandiera.gr για τη συνέχεια του αγώνα στην ΕΡΤ, ενάντια στο ¨μαύρο" και για τη συμμετοχή της στο ευρωψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Η Ειρήνη συμμετέχει ανελλιπώς τόσο στο αυτοδιαχειριζόμενο πρόγραμμα της ΕΡΤ - ertopen, όσο και στις κινητοποιήσεις.
Δείτε το βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=S8tJfM4GX0c

Δεν υπάρχουν σχόλια: