Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Amber Alert: Μύρισε εκλογές στην ΕΣΗΕΑ



Καλώς και τις διαμαρτυρίες «κατσαρόλας» μπροστά στις επερχόμενες εκλογές της ΕΣΗΕΑ. Αναφερόμαστε στην ανακοίνωση με την υπογραφή της παράταξης «αδέσμευτοι δημοσιογράφοι», (που παρά τους φερετζέδες δεν μπόρεσε ποτέ να κρύψει τους δεσμούς της με τη ΝΔ), με την οποία κατηγορεί τους συριζαίους ότι με το νόμο που ανοίγει επισήμως την ΕΡΤ, δίνουν τη δυνατότητα επαναπρόσληψης και σε βουλευτές που προέρχονται από αυτήν.

Οι του ΣΥΡΙΖΑ (μεγάλα παιδιά είναι) ας απαντήσουν ό,τι τους κάνει κέφι, αν δεν είναι απασχολημένοι με τα εσωτερικά τους, εκτός αν οι «αδέσμευτοι» (από τις μνήμες του παρελθόντος), τους κάνουν ζήλιες, επειδή καιρό τώρα συνεργάζονται με άλλο τμήμα της ΝΔ σε ΕΣΗΕΑ και ΕΔΟΕΑΠ. Ναι υπάρχουν και στη δεξιά συνιστώσες…

Δεν μπορούμε όμως να μην θυμηθούμε ότι την ΕΡΤ την έκλεισε η συγκυβέρνηση εκείνης της εποχής, της οποίας πολιτικό παράγωγο αποτελεί και η δήθεν νέα «αδέσμευτη» παράταξη, αφού είναι γνωστοί οι πολιτικοί δεσμοί με τη ΝΔ. 

Θυμόμαστε φυσικά και την ανάποδη διαδρομή, δηλαδή δημοσιογράφους (και άλλες ειδικότητες για να μην «αδικήσουμε» κανένα) που από την ΕΡΤ βγήκαν βουλευτές και ψήφισαν όλα τα μνημόνια και όλες τις απολύσεις και στα ΜΜΕ και αλλού. Αλλά εκεί η μνήμη ορισμένων έχει προβλήματα φαίνεται.




Επίσης κάτι ιδιοκτήτες- διευθυντές – εργολάβοι της ενημέρωσης που έχουν ταλαιπωρήσει κόσμο και κοσμάκη και αποτέλεσαν πελάτες της επιθεώρησης εργασίας και των δικαστηρίων, που πολιτεύτηκαν με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ορισμένοι έγιναν και κυβερνητικά στελέχη, που επίσης ψήφισαν όλα τα μνημόνια.

Καλή και η υπενθύμιση για το θέμα των συμβασιούχων, που πραγματικά δικαιούνται σταθερή και μόνιμη δουλειά. Λες και την κατάσταση της ομηρίας δεν την είχαν στηρίξει και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. 

Α και επειδή έχουμε και καλό φωτογραφικό αρχείο από όλες τις κινητοποιήσεις για τους συμβασιούχους στις οποίες συμμετείχαμε, εύκολα μπορούμε να θυμηθούμε ποιοί έλλειπαν για να μην στεναχωρηθούν οι φίλοι τους οι υπουργοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: