Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Το πολύ το FB «καίει» το μυαλό



Το πολύ το FB «καίει» το μυαλό. Για να εξηγούμαστε: πάγια πολιτική του Blog των Financial Crimes, είναι μεταξύ των περιεχομένων του, να αναρτά τις ανακοινώσεις των σωματείων και των ομοσπονδιών των ΜΜΕ (ενίοτε και άλλων κλάδων αν έχουν ενδιαφέρον). 

Και φυσικά πάντα με την υπογραφή και τα σήματα της κάθε συνδικαλιστικής οργάνωσης, ή με ανάλογο φωτογραφικό υλικό. 

Αυτό απέχει πολύ από το ότι οι αναρτήσεις δείχνουν υποχρεωτικά και συμφωνία με τις αποφάσεις των πλειοψηφιών που υπογράφουν τις κατά καιρούς ανακοινώσεις που αναδημοσιεύουμε. 

Λογοκριτές της δράσης των συνδικάτων δεν γίναμε ποτέ και τη «δόξα» αυτή ας την καρπωθούν άλλοι. 

Όταν λοιπόν ΧΩΡΙΣ να έχει κοιταχτεί το Blog μας, έστω για μια στοιχειώδη διασταύρωση, αρχίζουν οι Facebooκιές (κατά το ζεϊμπεκιές) της παραπληροφόρησης, τότε η πιο ευγενική μας κριτική (αφήνοντας στην άκρη τις προεκλογικές ανάγκες ορισμένων στην ΕΣΗΕΑ που πάει για εκλογές), είναι ότι το FB και εν γένει το πληκτρολόγιο ΔΕΝ είναι παρέμβαση, αλλά υποκατάστατό της. 

Aυτό γιατί μας χρέωσαν ατόφια ανακοίνωση συνδικαλιστικής οργάνωσης, παρουσιάζοντάς την σαν ανακοίνωση των Financial Crimes.

Τις θέσεις μας τις βρίσκετε ΕΔΩ στο blog και πουθενά αλλού και φυσικά σε συλλογικές διαδικασίες, όταν τις διατυπώνουμε δημόσια.

Υ.Γ. αφού ορισμένους σας χαλάει, κόφτε το ή περιορίσετε το γιατί είναι εικονική πραγματικότητα. Πχ αν όσοι πληκτρολογούν ασυστόλως ήταν ως φυσικές παρουσίες και στην υποδοχή του καραβανιού αλληλεγγύης που είχε ξεκινήσει από την ΕΡΤ 3, θα διαπίστωναν ότι το Live είναι πιο χρήσιμο από πλήκτρα και ποντίκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: