Κυριακή 31 Μαΐου 2015

"Πρέπει να μπούμε μπροστά. ΟΛΟΙ"


Συνάδελφε η παρουσία και επιλογή σου είναι κρίσιμες. Να είσαι εκεί στο ραντεβού των εκλογών, στις 3 και 4 Ιούνη για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην ΕΣΗΕΑ
ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΑΠΑΞΕΝΑΚΗΣ-"Πρωτοβουλία για την Ανατροπή"



23 χρόνια στο μετερίζι της έντιμης (ας μου επιτραπεί ο όρος) δημοσιογραφίας και 15 χρόνια μέλος της ΕΣΗΕΑ είναι η πρώτη φορά που ζητώ την ψήφο των συναδέλφων και συναδελφισών μου στις εκλογές της 3ης και 4ης Ιούνη για το δ.σ. της ΕΣΗΕΑ.

Πάντα έντονα πολιτικοποιημένος (και κομματικοποιημένος στο ...μακρινό παρελθόν) έχω δώσει, πιστεύω, αρκετές μάχες για την υπεράσπιση του δίκιου των εργαζομένων στα ΜΜΕ με τίμημα τις "απαιτούμενες" επιπτώσεις: απολύσεις, προβλήματα υγείας κλπ.


Βιώνοντας κι εγώ -όπως κι εκατοντάδες άλλοι συνάδελφοι- τις πολύμηνες καθυστερήσεις καταβολής μισθών, αλλά και τον παράλληλο πλουτισμό "κάποιων διπλανών ή από πάνω", την άρνηση κατοχυρωμένων δικαιωμάτων (όπως Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας), τη στροφή της δημοσιογραφίας (ιδιαίτερα μετά το 2000) προς τη life style εποχή της εικονικής ψευδαίσθησης και του βούρκου, της αντικατάστασης πραγματικών ρεπορτάζ με ..."μουσαντά-μαϊμού", την απαξίωση του μόχθου με ένα ...μπλοκάκι και ...κυρίως τις αθετήσεις των συμφωνηθέντων και...και...και

Υπήρξα εκπρόσωπος των αγαπημένων συναδέλφων μου από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά "ΚΑΝΑΛΙ 1" στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο δ.σ. της δημοτικής επιχείρησης, αγωνιζόμενος πάντα για τα δίκαια και πολύπαθα αιτήματά τους.
Εργάστηκα στην ΕΡΤ/Ε.ΡΑ. ως πειραϊκός συντάκτης, όπως και στη "ΧΩΡΑ" και την "ESPRESSO", κάνοντας κι ένα "πέρασμα" από τον "λαμπερό" κόσμο της τηλεόρασης (ALTER, STAR, ANT1) για να διαπιστώσω "από τα μέσα" τα εξοντωτικά ωράρια που δεν αποζημιώνονται (παρά μόνο για ελάχιστους).

Τα τελευταία χρόνια η κρίση, στην οποία βάλανε την χώρα τα γνωστά λαμόγια και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν, έχει γονατίσει τους πολίτες και έχει φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης την πλειοψηφία των χιλιάδων συναδέλφων σε όλα τα ΜΜΕ. Ημερήσια  και εβδομαδιαία έντυπα, ΕΡΤ, ιδωτικά και δημοτικά ραδιόφωνα, τηλεοράσεις και ...βέβαια τα δεκάδες sites που ασύδοτα εκμεταλεύονται τους ανυπεράσπιστους και ...μετέωρους συναδέλφους μας.

Απέναντι; Δυστυχώς, η άθλια συγκυβέρνηση "Ενωμένης Συσπείρωσης Δημοσιογράφων" που χρεώνεται εξ' ολοκλήρου το ρίξιμο στα βράχια του ιστορικού μας σωματείου. Κορόιδεψαν το εκλογικό σώμα και στη συνέχεια ξεπούλησαν ένα προς ένα τα δίκαια και νόμιμα συμφέροντα του κλάδου και έναν προς έναν τους χιλιάδες συναδέλφους.  Το κατάφεραν και στα 100 χρόνια από την ίδρυσή του, για τα οποία επέλεξαν να απωθούνται από τα ΜΑΤ αγωνιστές συνάδελφοι προκειμένου να υπεραπιστούν και προστατέψουν(;) τον εκλεκτό της κυρίας ...προέδρου, Αντώνη Σαμαρά και την παρέα του. "ΑΞΙΟΣ ο μισθός σας".

Δεν θα αναφερθώ στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Ένωσης για τις οποίες έδιναν αγώνα δρόμου (κυλικεία, ανακαινήσεις, 7ος όροφος, περίεργα δάνεια, κρυφές κάμερες, ευρωπαϊκές επιδοτήσεις) γιατί εκεί, πλέον, ξέχασαν τον ρόλο τους.  Ή τις περίεργες απουσίες και ξαφνικές αναχωρήσεις συμβούλων από δ.σ. σε κρίσιμα θέματα που αφορούσαν τις ζωές συναδέλφων και τις συνθήκες εργασίας τους.

Το τελευταίο, που τους έθεσε πλέον ΑΠΕΝΑΝΤΙ στο συμφέρον των μελών της ΕΣΗΕΑ, ήταν το πραξικόπημα της κυρίας Μαρίας Αντωνιάδου στον ΕΔΟΕΑΠ και η παράδοσή του (μέσω της παρέας της) στην ΕΠΗΕΑ ...πρώτη φορά μετά τα 47 χρόνια από την ίδρυσή του!!!

ΝΤΡΟΠΗ κυρία απερχόμενη πρόεδρε. Γιατί, το βράδυ των εκλογών και μόλις είχαν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα -με την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων να έχουν εκλέξει πρώτη την Πόπη Χριστοδουλίδου (ΕΣΗΕΑ) και δεύτερο τον Γιάννη Αγγέλη (ΕΣΗΕΑ)- υπήρξαμε αυτόπτες μάρτυρες στον ημιόροφο της Ένωσης να ακούμε: "Πόπη, συγχαρητήρια για την πρωτιά. Είσαι η νέα πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ εθιμικό δικαίω αφού σου ανήκουν οι ψήφοι των δύο δικών μου συμβούλων (δίπλα σου και οι δύο)".

Τι άλλαξε τις επόμενες ημέρες; Το ξανασκέφτηκαν με τους συγκυβερνώντες της "Συσπείρωσης" και συμπέραναν ότι οι συγκεκριμένες πρωτιές "...χάλαγαν τη σούπα" και τα σχέδιά τους για την κρίσιμη πορεία του ΕΔΟΕΑΠ και των συμφερόντων των ασφαλισμένων του;
Δυστυχώς, όμως και οι υπόλοιπες παρατάξεις στο δ.σ. (εκτός ελαχίστων προσωπικών περιπτώσεων) ήταν ΑΠΟΥΣΕΣ και βαθιά νυχτωμένες (στα γραφεία τους) στην πλέον κρίσιμη περίοδο για το χώρο του τύπου. ΚΡΙΜΑ.

Πιστεύω ότι οι παραπάνω λόγοι είναι οι ελάχιστοι για τους οποίους αποφάσισα να επικοινωνήσω (μόνο με αυτό το κείμενο, δεν πρόκειται να βομβαρδίσω με sms) σχετικά με την υποψηφιότητά μου για το δ.σ. της ΕΣΗΕΑ.
Γιατί με την "Πρωτοβουλία για την Ανατροπή";

    Γιατί έχει πλήρεις και ολοκληρωμένες πολιτικές-συνδικαλιστικές προτάσεις επίλυσης των θεμάτων, χωρίς να εξαρτάται από κάποιο κομματικό σχηματισμό, ή να απαιτεί κάτι ανάλογο
    Γιατί οι συνάδελφοι που την απαρτίζουν έχουν αποδείξει στην πράξη και στο καθημερινό μετερίζι την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας (εργασιακών και ασφαλιστικών)
    Για το δικαίωμά μας στη δουλειά
    Για αξιοπρεπείς μισθούς,χωρίς μπλοκάκια και μαύρα
    Για Συλλογικές συμβάσεις, πλήρη ασφάλιση και παροχές υγείας για όλους
    Για άμεση ένταξη στην ΕΣΗΕΑ και πλήρη κάλυψη των συναδέλφων μας σε όλα τα Μέσα και ειδικά στο Διαδίκτυο
    Για αποφασιστική και άμεση ενίσχυση των ανέργων, κάλυψη των ασφαλιστικών τους αναγκών
    Για Ένα κλάδο  - Ένα συνδικάτο - Ένα ταμείο
    Για Αντικειμενική ενημέρωση για την κοινωνία
    Για Διαγραφή του χρέους

Συνάδελφοι, ως απαύγασμα έχω διαπιστώσει ότι εάν θέλουμε να περισώσουμε ό,τι περισώζεται πρέπει να μπούμε μπροστά. ΟΛΟΙ. Δεν υπάρχουν φωστήρες και μάγοι για τα προβλήματά μας, που καθημερινά οξύνονται επικίνδυνα. Αν δεν μπούμε μπροστά ΟΛΟΙ, αν δεν ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ στους δρόμους να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ αυτά που μας ανήκουν τότε ...χαθήκαμε. Και ως ΕΣΗΕΑ και ως ΕΔΟΕΑΠ και ως ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
Η ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΗ. ΜΗ ΣΥΜΒΑΛΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ.

Η Ε.Σ.Η.Ε.Α. ΣΟΥ ΑΝΗΚΕΙ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ: 3 & 4 ΙΟΥΝΗ

ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΑΠΑΞΕΝΑΚΗΣ-"Πρωτοβουλία για την Ανατροπή"


Aναδημοσίευση από:

http://tv-politicalwatcher.blogspot.gr/2015/05/blog-post_68.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: