Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2007

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ Financial Crimes


Σημαντικές απόψεις υπέρ της αναγκαιότητας του Συνδικάτου Τύπου, του ενιαίου ταμείου στα ΜΜΕ και την απόκρουση των κυβερνητικών σχεδίων για το ασφαλιστικό, με απεργιακή κλιμάκωση(με άμεσο σταθμό τις 12 Δεκέμβρη) και συντονισμό όλων των κλάδων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, ακούστηκαν στην σχετική συζήτηση που οργάνωσε ο «ενωτικός συνδυασμός-Financial Crimes» την Παρασκευή 7 Δεκέμβρη στην ΕΣΗΕΑ. Παραθέτουμε περιληπτικά αποσπάσματα από τις παρεμβάσεις, ζητώντας προκαταβολικά συγνώμη, από όποιο ομιλητή θεωρήσει ότι η περιληπτική αναφορά, που έγινε με δικιά μας επιλογή, δεν αποδίδει ακριβώς το πνεύμα της συνολικής του παρέμβασης.

Την συζήτηση άνοιξε εκ μέρους του συνδυασμού ο Μωυσής Λίτσης, μέλος της ΕΣΗΕΑ, δίνοντας έμφαση στην αναγκαιότητα της πρότασης, για ένα συνδικάτο και ένα ταμείο, ιδιαίτερα μπροστά στις προθέσεις της κυβέρνησης, τονίζοντας τη σημασία μιας έκτακτης γενικής συνέλευσης που θα ξεμπλόκαρε την πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ, από την αλαζονική στάση της απέναντι στους άλλους κλάδους των ΜΜΕ.


Ο πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ Γιάννης Πλαχούρης, ανέφερε ότι υπάρχουν πέντε ταμεία Τύπου και ενώ στο παρελθόν είχε αποφασιστεί στην ΠΟΕΣΥ να γίνουν αναλογιστικές μελέτες κόστους 23 εκατομμυρίων, αυτές τορπιλίστηκαν, ακόμα και όταν η ΕΣΠΗΤ ζήτησε να αναλάβει εκείνη το κόστος.

Από την ΕΤΕΡ ο πρόεδρός της Δημήτρης Καμαρινόπουλος, δήλωσε ότι δεν θέλουμε συνδικάτο για να έχουμε οδηγούς και πολυθρόνες , αλλά γιατί δουλεύουμε στις ίδιες γαλέρες, τρώμε το ίδιο φαΐ, αναπνέουμε τον ίδιο αέρα και έχουμε τους ίδιους προβληματισμούς. Υπενθύμισε ότι το 2004 τα μέλη της ΕΤΕΡ στον Φλας, αν και πληρωμένα έκαναν απεργία για να πληρωθούν τα μέλη της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ.

Η Νανά Νταουντάκη μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται ώστε να ξεπεραστούν οι προκλητικές διασπαστικές λογικές και η διατεταγμένη υπηρεσία ορισμένων στην ΕΣΗΕΑ, που εμποδίζουν το συντονισμό με όλους τους κλάδους των ΜΜΕ.

Ο Τάσος Αναστασιάδης από την εργατική αλληλεγγύη, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα νέου γύρου γενικών συνελεύσεων, αλλά και έκτακτης συνέλευσης της ΕΣΗΕΑ, καθώς και στην ανάγκη να υπάρξει προσυγκέντρωση των εργαζόμενων στα ΜΜΕ για συμμετοχή στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Ο Σταμάτης Πρωτολάτης, γενικός γραμματέας της ΠΟΕΠΤΥΜ ανέφερε ότι το ασφαλιστικό είναι ταξικό και πολιτικό ζήτημα, πέρα από αναλογιστικές μελέτες και ότι γίνεται πολλαπλή επίθεση στην κοινωνία με ασφαλιστικό, τρομονόμους,κλπ

Η Γιάννα Σακελλαρίου, μέλος της ΕΠΗΕΑ (Financial Crimes)ενημέρωσε για την αξία της συγκέντρωσης που έγινε στον ΔΟΛ πριν την απεργία της 27 Νοέμβρη,που μαζεύτηκαν 300 άτομα και η συζήτηση βοήθησε στη μαζική συμμετοχή και στην απεργία.

Από τους Financial Crimes ο Νάσος Μπράτσος, μέλος της ΕΣΗΕΑ τόνισε ότι πάνω από όλα είναι πολιτική αντίληψη η άποψη για συνδικάτο Τύπου, από το οποίο δεν πρέπει να εξαιρεθούν τα πιο χτυπημένα στρώματα συναδέλφων (μπλοκάκια, ημιαπσχολούμενοι, ίντερνετ, freelancers, πρακτικές ασκήσεις, ανασφάλιστοι, δελτία επαγγελματικής δαπάνης).

Aπό το αριστερόΜΜΕτωπο ο Θανάσης Κάππος, τόνισε ότι ο κόσμος της πραγματικής εργασίας, πρέπει να συγκρουστεί με την γραφειοκρατία, που την αποτελούν τα ίδια πρόσωπα που πάνε πίσω τα εργασιακά θέματα και την υπόθεση με τα ομόλογα.

Ο Αντώνης Νταβανέλος μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, αναφέρθηκε στα 400 εκατομμύρια ευρώ που πρέπει να είναι σε ετήσια βάση τα έσοδα του ΤΣΠΕΑΘ από το αγγελιόσημο και τελικά εισπράττει περίπου 120, ενώ δήλωσε ότι ήδη έχουν συγκεντρωθεί 500 υπογραφές που ζητάνε έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ.

Η γραμματέας του σωματείου εργαζομένων στον «επικοινωνία 94 FM» Δήμητρα Μπαλαρή, παρουσίασε το πρόβλημα με τα φαινόμενα ημιαπασχόλησης, που τις εισφορές τους δεν τις δέχεται το ΤΣΠΕΑΘ, τονίζοντας ότι θα διευκόλυνε η ύπαρξη ενός ενιαίου ταμείου Τύπου, για να ξέρουμε γιατί αγωνιζόμαστε.

Από την ΕΤΙΤΑ, ο πρόεδρός της Γιώργος Δεληκάρης σχολίασε την φράση του Σόμπολου ότι το ταμείο οι δημοσιογράφοι το έχτισαν λιθαράκι λιθαράκι και με αίμα, με το ερώτημα, «αίμα τεχνικών υπάρχει? Στους πολέμους σκοτώνονται μόνο δημοσιογράφοι, δεν έχουν σκοτωθεί και τεχνικοί»?

Ο Γκουίντο Τσιόφφι από τον «ενωτικό συνδυασμό-Financial Crimes», τόνισε ότι το ενιαίο ταμείο και το συνδικάτο τύπου, το ζητάμε επειδή το θέλουμε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και δεν μας το επιβάλλουν. Επίσης έκανε ενημερωτική αναφορά για το συντονιστικό μάζεμα των αριστερών σχημάτων, των λεγόμενων «ευγενών ταμείων».

Από το ΔΣ του ΠΣΑΤ, ο Γιώργος Δασκαλόπουλος δήλωσε ότι είμαστε σε ανοιχτό πόλεμο με τα αφεντικά. Τα δικαιώματά μα ςκινδυνεύουν. Ενότητα στη δράση, ενίσχυση της συγκρουσιακής λογικής, πάνω από μικροπαραταξιακές λογικές.






UPDATE ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Ενωτικός συνδυασμός - Financial Crimes


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Συμμετέχουμε στην προσυγκέντρωση στο Μουσείο (Πατησίων) 10.30πμ για να πάμε στη
συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και στη διαδήλωση.
Ολοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, σε όλους τους κλάδους, να δώσουμε το ενωτικό και δυναμικό μας παρόν.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΜΕ 48ωρη ΣΤΙΣ 19 ΚΑΙ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ, ΕΝΑ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΑ ΜΜΕ ΜΕ ΕΞΙΣΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ

ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤAΡΥΘΜΙΣΗ



Y.Γ. επισυνάπτουμε το δελτίο τύπου του διασωματειακού για την συνδιάσκεψη για το
ασφαλιστικό, στην οποία συμμετείχαμε



2)ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ

ΤΟΥ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Αγώνας μέχρι την τελική δικαίωση για το Ασφαλιστικό από τις Ενώσεις των ΜΜΕ
Αθήνα, 9 Δεκεμβρίου 2007

Στην σημερινή συνδιάσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής των συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο των Μ. Μ. Ε., που οργανώ8ηκε από το «Διασωματειακό», και συμμετείχαν μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Ενώσεων, των Ομοσπονδιών και Συνδικαλιστές του κλάδου,ζητήθηκε
a.. η Δημιουργία Ενιαίου Ταμείου στα ΜΜΕ για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου
και καταγγέλθηκαν
a.. στο σύνολό τους οι χειρισμοί της Κυβέρνησης, το Ασφαλιστικό που υφαρπάζουν
αποθεματικά, ισοπεδώνουν κατακτήσεις, ανατρέπουν δικαιώματα, μειώνουν συντάξεις, αυξάνουν όρια ηλικίας και επιδίδονται σε μια πρωτοφανή επέλαση σε βάρος των κεκτημένων των ασφαλισμένων.

Η Συντονιστική Επιτροπή διακηρύσσει σε κάθε κατεύθυνση την ενότητα, την αλληλεγγύη και αγωνιστική διάθεση του κλάδου και καλεί όλους τους Συναδέλφους να συντονιστούν με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, σε έναν αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ συνεδριάζει αύριο το πρωί εν όψει της απεργιακής κινητοποίησης την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου.
από την ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


3)ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΝΟΜΙΚΗ ΑΘΗΝΑΣ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
3μμ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:ΕΑΑΚ - Πρωτοβουλία Γένοβα

Ομιλητές
Ραχιώτης (ΔΣΑ)
Τσιριγώτης (ΟΛΜΕ)
Μπράτσος(ΕΣΗΕΑ - Financial Crimes)
Ραφτόπουλος (ΕΜΔΥΔΑΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: