Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2007

"εξετάσεις" νέων μελών στην ΕΣΗΕΑ

(η φωτο από την απεργία στη Λέσβο).


Το παρακάτω κείμενο μοιράστηκε τη Δευτέρα 17/12 στις εξετάσεις νέων μελών στην ΕΣΗΕΑ:



Ενωτικός συνδυασμός
Financial Crimes
εξετάσεις νέων μελών στην ΕΣΗΕΑ-Μάθημα 1ον
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Συνάδελφε-ισσα
σε καλωσορίζουμε στις τάξεις του σωματείου της ΕΣΗΕΑ, παρ ότι γνωριζόμαστε από καιρό. Από τότε που στήριζες με την συμμετοχή σου τις απεργιακές κινητοποιήσεις όντας «μη μέλος» και συνέβαλλες αποφασιστικά στην επιτυχία τους. Συχνά κάτω από την πίεση εργασιακών πιέσεων και εκβιασμών. Πέρασες και εσύ τα δύσκολα χρόνια της συμπλήρωσης των «απαιτούμενων προϋποθέσεων» για να μπορέσεις να πάρεις μέρος στην
εξευτελιστική διαδικασία των «εξετάσεων» που προβλέπει το απηρχαιωμένο
και απαράδεκτο καταστατικό. Πιστεύουμε ότι αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα και η ένωση να ανοίξει στο νέο κόσμο που δουλεύει στις γαλέρες των ΜΜΕ χωρίς «προϋποθέσεις» και «προαπαιτούμενα». Μην ξεχάσεις ποτέ την πολύχρονη ταλαιπωρία σου και δώσε μαζί μας τη μάχη για να αλλάξει το απαράδεκτο καταστατικό.
Ο κλάδος μας αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα με κυρίαρχο το ζήτημα της επίθεσης της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό. Παλεύουμε για την απόκρουση της επίθεσης, στην προοπτική ενός συνδικάτου Τύπου με όλες τις ειδικότητες μαζί (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, φωτογράφοι, διοικητικοί,κλπ). Απαιτούμε απεργιακή κλιμάκωση και συντονισμό. Από την μάχη αυτή δεν περισσεύει κανείς, όλοι στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα.




UPDATE από το www.esiepin.gr για την απεργία στη Λέσβο

Οι δημοσιογράφοι με δικό τους πανό συμμετείχαν στη διαδήλωση των σωματείων, του παραρτήματος βορείου Αιγαίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου, των δικηγόρων και του παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Σαπφούς και μετά στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής όπου δεν επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας για την πολιτική της κυβέρνησης που διαλύει την κοινωνική ασφάλεια και ιδιαίτερα αυτή των δημοσιογράφων, δεδομένου ότι δεν υπήρχε εκπρόσωπος της πολιτικής ηγεσίας για να το παραλάβει. Στη σύντομη ομιλία του στην πλατεία Σαπφούς ο εργασιακός εκπρόσωπος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων Στρατής Μπαλάσκας τόνισε πως με την πολιτική της η Κυβένρηση επιχειρεί μια λεηλασία των αποθεμάτων των υγιών ταμείων όπως ο δημοσιογραφικός ασφαλιστικός οργανισμός γνωστός σαν ΤΣΠΕΑΘ ενώ "αφιέρωσε" την κινητοποίηση στην δοκιμαζόμενη δημοσιογράφο Αγγελική Χατζηδημητρίου που 1,5 χρόνο μετά τον τραυματισμό της από ιδιωτικό φρουρό της ΔΕΗ παραμένει σοβαρά ανάπηρη. "Αυτοί είναι οι δημοσιογράφοι που θέλουν να τους κόψουν τη σύνταξη και όχι οι φίρμες της τηλεόρασης με τους μεγάλους μισθούς" κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: