Κυριακή 20 Απριλίου 2008

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Η επίθεση της κυβέρνησης συνεχίζεται τόσο στο ασφαλιστικό, όσο και στο δεύτερο γύρο επίθεσης που ετοιμάζει για τα εργασιακά μας δικαιώματα (προτάσεις Κουκιάδη για απελευθέρωση των απολύσεων κλπ).Όσο μεγαλώνει η απομόνωση της κυβέρνησης από τους εργαζόμενους, τόσο πιο «τυφλά» ενδέχεται να γίνουν τα χτυπήματά της. Η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων μας στις κινητοποιήσεις των τελευταίων μηνών (που
αντιμετώπιζαν την συστηματική υπονόμευση από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία του χώρου μας), έδειξαν ότι υπάρχουν και οι διαθέσεις αντίστασης και οι άνθρωποι. Η τάση αυτή, παράλληλα με την πόλωση που δημιουργήθηκε μεταξύ της Αριστεράς (ως σύνολο) στο χώρο και των συντεχνιακών δυνάμεων, έφερε σίγουρα περισσότερο κόσμο να ψηφίσει σε
σχέση με τις προηγούμενες εκλογές της ΠΟΕΣΥ, αλλά λιγότερο από τις εκλογές στην ΕΣΗΕΑ τον Ιούνιο του 2007, αφού αρκετός νέος κόσμος δεν ήρθε να ψηφίσει, θεωρώντας απαξιωμένη διαδικασία ό,τι είχε σχέση με την εδώ και καιρό παράλυτη ΠΟΕΣΥ.


Η πτώση σε ψήφους και ποσοστά της παράταξης του προέδρου της ΕΣΗΕΑ δείχνει σαφή
αποδοκιμασία, (όπως και στην παράταξη του προέδρου της ΠΟΕΣΥ).Στο σύνολό τους οι
παρατάξεις της αριστεράς εξέφρασαν εκλογικά ένα σημαντικό μέρος (περίπου 53%) της
δυσαρέσκειας των συναδέλφων, με σημαντικά περιθώρια αυξητικής τάσης που έμειναν
ανεκμετάλλευτα, κυρίως στις δυνατότητες προσέλκυσης στην εκλογική διαδικασία, νέων συναδέλφων, που συμμετείχαν στο απεργιακό κύμα της τελευταίας περιόδου. Το κέρδισμα αυτού του στοιχήματος για την περίοδο που ανοίγεται μπροστά μας, θα είναι κομβικό σημείο όχι μόνο για την (ήδη διαφαινόμενη) εκλογική, αλλά και την ποιοτική ανατροπή του συντεχνιακού σκηνικού. Οι ανάγκες της περιόδου, βάζουν ψηλότερα τον πήχη και αποδεχόμαστε την δημιουργική πρόκληση που έχουμε μπροστά μας.
Δώσαμε τη μάχη αναδεικνύοντας τα πολιτικά χαρακτηριστικά της αντιπαράθεσης γύρω από τα εργασιακά ζητήματα, με πενιχρά οικονομικά μέσα, (συνολικό κόστος εκτύπωσης του προεκλογικού μας υλικού και λειτουργικών εξόδων, περίπου 300 ευρώ) την ώρα που άλλοι έδιναν μάχες μηχανισμών και συκοφαντικής προπαγάνδας, αλλά έχοντας βασιστεί στη
συνεχή μας παρουσία και στους αγωνιστικούς δεσμούς που έχουν δημιουργηθεί από αυτήν.


Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που μας ψήφισαν, αλλά και όσους παρά τις διαφορετικές τους επιλογές, έχουν αναπτύξει μαζί μας μια σχέση αγωνιστικών δεσμών και δεσμευόμαστε ότι η εκλογή τριών συνέδρων του "ενωτικού συνδυασμού Financial Crimes" στο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ, (σε σχέση με τον ένα σύνεδρο του 2004) δίνει σημαντικά μεγαλύτερες δυνατότητες παρέμβασης για ένα όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα σε όλα τα επίπεδα, με στόχο να ανατρέψουμε το σκηνικό και να ταράξουμε τα λιμνάζοντα ύδατα της παρούσας κατάστασης! Το συνέδριο ήδη έχει καθυστερήσει και πρέπει να διεξαχθεί όσο πιό γρήγορα γίνεται.

Θα βρισκόμαστε (όπως ήδη έχουμε αποδείξει μέχρι σήμερα) και την επόμενη ημέρα των εκλογών δίπλα στους εργαζόμενους και άνεργους συναδέλφους, σε αντίθεση με τις άλλες παρατάξεις που συνήθως αδιαφορούν και ξαναθυμούνται τους ψηφοφόρους τους δύο - τρεις ημέρες πριν την επόμενη αναμέτρηση. Καλούμε τους συναδέλφους, όσους θεωρούν πως πρέπει ο κλάδος και η δημοσιογραφίανα αναβαθμιστούν και να αποκτήσουν παρεμβατικό ρόλο στη κοινωνία, να αποδεσμευτούν από τις κομματικές αγκυλώσεις, να κάνουν την υπέρβαση και να συμμετάσχουν μαζί μας σε ενέργειες που θα στοχεύουν στη προάσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των δημοσιογράφων και στη προστασία του επαγγέλματός μας,πάντα με όραμα το συνδικάτο Τύπου.



Υ.Γ. καταδικάζουμε τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών και δημοσιογράφων στη Μανωλάδα, τασσόμαστε στο πλευρό των μεταναστών για πλήρη δικαιώματα και υπέρ της ανεμπόδιστης κάλυψης των γεγονότων από τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: