Δευτέρα 21 Απριλίου 2008

Oι φραπέδες και οι άνεργοι


Προς το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ 21/4/2008

Αγαπητοί συνάδελφοι
με αφορμή ζητήματα που προέκυψαν στην πρόσφατη εκλογική διαδικασία για εκλογή συνέδρων για την ΠΟΕΣΥ (διαμαρτυρίες, αλλά και αποχωρήσεις ανέργων από την εκλογική διαδικασία, λόγω της απαίτησης καταβολής συνδρομής, όχι κυρίως για το ύψος της, αλλά κυρίως για τη λογική που διέπει την επιλογή αυτή) σας καταθέτουμε δύο προτάσεις:

Πρώτη πρόταση
Να καταργηθεί η υποχρέωση καταβολής συνδρομής για τους ανέργους, οριστικά ή εναλλακτικά όταν λήγει το διάστημα καταβολής του επιδόματος ανεργίας.

Δεύτερη πρόταση
Διαβάζοντας τον οικονομικό απολογισμό του ΔΣ, διαπιστώσαμε ότι περιλαμβάνει έξοδα κυλικείου 49.127,78 ευρώ. Προτείνουμε το αντίστοιχο ποσό να καταβάλλεται για να τους εξασφαλιστεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη την οποία πληρώνουν από την τσέπη τους (να πληρώνει δηλαδή ο καθένας τους καφέδες του από την τσέπη του και όχι από το ταμείο της ένωσης).


Με εκτίμηση

"ενωτικός συνδυασμός – Financial Crimes"

Υ.Γ. αναρωτηθείτε συνάδελφοι πού χάθηκαν ξαφνικά αυτοί που σας βομβάρδιζαν με SMS και φυλλάδια ζητώντας να τους ψηφίσετε, αντί να ρίξετε "χαμένη ψήφο" στους "κουκουλοφόρους", "ακραίους", "γραφικούς", "ταραξίες" Financial Crimes.



UPDATE Μήνυμα που λάβαμε
Έξοδα για το κυλικείο και διαφυγόντα έσοδα κάπου 25.000 ευρώ από συνδρομές - αν θυμάμαι σωστά το ποσό - που παρακρατήθηκαν από τους εργοδότες αλλά δεν
αποδόθηκαν στην ΕΣΗΕΑ. Επιπλέον, το ΔΣ έχει υποχρέωση να μας στέλνει αναλυτικά τον οικονομικό απολογισμό και όχι αυτό το δισέλιδο που αποκρύβει την πραγματική κατάσταση της οικονομικής διαχείρισης της Ένωσης. Γιατί να μην καλύπτει η Ένωση από τα 3,7 εκατ. ευρώ έσοδα από αγγελιόσημο και τις δαπάνες αυτασφάλισης των 128 ανέργων και στο ΤΣΠΕΑΘ ή έστω ένα τμήμα των δαπανών;

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,


Vassiliki NICOLOULIA

Δεν υπάρχουν σχόλια: