Πέμπτη 29 Μαΐου 2008

10η μέρα απεργίας

Aπό "εξωτερικές δουλειές" χαρακτηρίστηκε η δέκατη μέρα απεργίας στον "επικοινωνία 94FM". Oμάδα απεργών βρέθηκε στα δικαστήρια για δίκη προερχόμενη από παλαιότερη περίοδο (πριν εκλεγεί ο νυν δήμαρχος). Η δίκη αναβλήθηκε.
Άλλη ομάδα, με συμμετοχή του διωκόμενου, βρέθηκε στην ΕΣΗΕΑ και ενημέρωσε το Δ.Σ. για θέματα που άπτονται της απεργιακής τακτικής, του απεργιακού ταμείου και των επόμενων κινήσεων. Το σταθμό επισκέφτηκε ο Χρήστος Πραμαντιώτης μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ με τον συνδυασμό "Παρατύπως" και ενημερώθηκε από συναδέλφους μέλη της ΕΣΠΗΤ για τις εξελίξεις.


Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος νο 36 των Financial Crimes. Στα περιεχόμενά του, το συνέδριο της ΠΟΕΣΥ, οι εξελίξεις σε SPORTIME, Απογευματινή, FLASH, SKY TV,"επικοινωνία", για τις ΣΣΕ, για την υπόθεση Κούλογλου, τον Πλάνετ, επιστολή ανέργων, τον τυποκτόνο νόμο, δύο χρόνια από τον τραυματισμό της Αγγελικής Χατζηδημητρίου, η στήλη του ραντάρ, οι εκλογές στην ΕΠΗΕΑ.
Γράφουν Διονύσης Βυθούλκας, Νίκος Μανεσιώτης, Νάσος Μπράτσος, Γιάννα Σακελαρίου, Μωυσής Λίτσης, Σταμάτης Σκούρτης, Χρήστος Κουγιτέας, κλπ


UPDATE: Ανακοίνωση συμπαράστασης

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94FM ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

H Αριστερή Πρωτοβουλία Εργαζόμενων Συντακτών στην ΕΣΠΗΤ «ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ» καταγγέλλει την τρομοκρατική απόλυση του συναδέλφου δημοσιογράφου Τάσου Τατάρογλου, ο οποίος εργαζόταν στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό του Νέου Ηρακλείου, «Επικοινωνία 94FM». Ο συνάδελφος ήταν εκλεγμένος εκπρόσωπος των εργαζόμενων συντακτών του σταθμού στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Όχι τυχαία, λοιπόν, ο δήμαρχος-εργοδότης επέλεξε στο πρόσωπό του να χτυπήσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της συνδικαλιστικής δράσης, ένα δικαίωμα που όλο και πιο συχνά βάλλεται από την εργοδοσία, τη δικαστική εξουσία, το κράτος και την κυβέρνηση.Χαιρετίζουμε και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των συναδέλφων μας, συντακτών, τεχνικών και υπαλλήλων του ραδιοσταθμού, που από την πρώτη μέρα της ανακοίνωσης της τρομοκρατικής απόλυσης, αρνήθηκαν να δεχθούν «τετελεσμένα γεγονότα» και προχώρησαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας την επαναπρόσληψη του Τ. Τατάρογλου, αλλά και το δικαίωμα της συνδικαλιστικής δράσης, της ελευθερίας του λόγου και των αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας, ενάντια στην ελαστική εργασία και τη μερική απασχόληση που έχει επιβάλει η δημοτική Αρχή.Καλούμε τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών ενώσεων του κλάδου (ΕΣΠΗΤ-ΕΣΗΕΑ κ.ά.) να ταχθούν ολόπλευρα στο πλευρό του απολυμένου και των εργαζομένων του «Επικοινωνία 94FM», στηρίζοντας έμπρακτα τον αγώνα τους.


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ "ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ"- ΕΣΠΗΤ


Δεν υπάρχουν σχόλια: