Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

Ψήφισμα ΓΣ εργαζομένων ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94FM

Ανακοίνωση – Ψήφισμα

των εργαζομένων στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό

του Ηρακλείου Αττικής «Επικοινωνία 94»

Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Προς: 1) Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής

2) Τους προέδρους και τα Δ.Σ. των Δημοτικών Επιχειρήσεων του Ηρακλείου Αττικής

3) Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο

4) Τους προέδρους και τα Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ, ΕΤΕΡ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ και όλων των συλλόγων εργαζομένων στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Οι εργαζόμενοι του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού του Δήμου Ηρακλείου Αττικής «Επικοινωνία 94», βρισκόμαστε σε διαρκείς απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 20 Μαΐου και συνεχίζουμε την απεργία που έχουν εξαγγείλει τα κλαδικά μας σωματεία (ΕΣΗΕΑ, ΕΤΕΡ, ΕΣΠΗΤ), με αίτημα την επαναπρόσληψη του συνάδελφου δημοσιογράφου, συνδικαλιστικού εκπροσώπου της ΕΣΗΕΑ Τάσου Τατάρογλου.

Η δημοτική αρχή έχει δημιουργήσει εσκεμμένα σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία και το μέλλον της δημοτικής επιχείρησης ραδιοφωνίας, όπως και σε άλλες δημοτικές επιχειρήσεις του Ηρακλείου (βρεφονηπιακοί σταθμοί, κοινωνική πολιτική κ.α.). Η επιλογή της απόλυσης του συγκεκριμένου συναδέλφου αποτελεί πρόκληση για τη διαμόρφωση τεχνητού αδιεξόδου, με άρρητο στόχο την απαξίωση, όχι μόνο του ραδιοφώνου μας, αλλά όλων των δημοτικών λειτουργιών, το μέλλον των οποίων διαγράφεται ζοφερό, πλην ίσως των πελατειακών σχέσεων που ο ίδιος ο δήμαρχος κ.Σταύρος Γεωργόπουλος, προσπαθεί να επιβάλλει.

Το ζήτημα δεν έχει να κάνει με «εξορθολογισμό» των κοινωνικών υπηρεσιών και των δημοτικών επιχειρήσεων. «Οικονομική εξυγίανση» δεν μπορεί να γίνει με την απόλυση εργαζομένων που αμείβονται με 400, 500 και 800 ευρώ μηνιαίως, την στιγμή που ξοδεύονται δεκάδες χιλιάδες ευρώ, για δημόσιες σχέσεις του Δήμου και του δημάρχου.

Πληροφορούμε τους δημότες της πόλης του Ηρακλείου, ότι στον ραδιοφωνικό σταθμό προσφέρουν τις υπηρεσίες τους 34 εργαζόμενοι, η πλειοψηφία των οποίων με 2ωρες και 3ωρες συμβάσεις.

Η σημερινή συνέλευση του σωματείου των εργαζομένων (δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών) στον δημοτικό ραδιοσταθμό «Επικοινωνία 94», συνεκτιμώντας τα παραπάνω δεδομένα που απειλούν ευθέως την τύχη του σταθμού (ιδιοκτησιακό καθεστώς, περιεχόμενο προγράμματος, θέσεις δουλειάς και εργασιακές σχέσεις) όπως και των άλλων δημοτικών υπηρεσιών, αποφάσισε να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις και να ζητήσει:

Την ανάκληση της απόλυσης του συνάδελφου δημοσιογράφου, συνδικαλιστικού εκπροσώπου της ΕΣΗΕΑ, Τάσου Τατάρογλου.

Την από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων των σωματείων του κλάδου (ΕΣΗΕΑ, ΕΤΕΡ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ) αλλά και όλων των σωματείων των εργαζομένων στο Δήμο Ηρακλείου, που θα θέτουν προ των ευθυνών του, τον δήμαρχο κ.Σταύρο Γεωργόπουλο και να δίνουν διέξοδο στα προβλήματα που ο ίδιος δημιούργησε.

Την συμπαράσταση των δημοτών της πόλης του Ηρακλείου και την άσκηση από μέρους τους, του δημοκρατικού τους δικαιώματος, να ελέγξουν τις ανεξήγητες, αδιέξοδες και επικίνδυνες αποφάσεις και τις παραλήψεις των θεσμικών οργάνων του Δήμου (Δημοτικό Συμβούλιο και διοικήσεις Δημοτικών Επιχειρήσεων).

Ηράκλειο Αττικής 28 Μαΐου 2008

Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94»

UPDATE

Άμεση ήταν η αντίδραση των εργαζομένων σε απόπειρα απεργοσπασίας που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης 28 Μαΐου, ένατη μέρα της απεργίας στον "επικοινωνία 94 FM", όταν ο δημοσιογράφος Γιάννης Παργινός (πρόσληψη του φύρερ Δημάρχου), μπήκε στο στούντιο και άρχισε να κάνει εκπομπή, ισχυριζόμενος ότι ο Δήμαρχος Σταύρος Γεωργόπουλος του είχε πεί ότι δεν υπήρχε απεργία, παρά το γεγονός ότι το απεργιακό εξώδικο ήταν αναρτημένο στο σταθμό). Ειδοποιήθηκε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και με τηλεφωνικές παρεμβάσεις η εκπομπή σταμάτησε και ο Παργινός συνεμορφώθη. Το μεσημέρι έγινε συνέλευση των εργαζομένων με συμμετοχή μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και εγκρίθηκε το επισυναπτόμενο ψήφισμα. Μετά τη συνέλευση, ο νομικός σύμβουλος της επιχείρησης μίλησε σε εργαζόμενους και επιχείρησε να φτιάξει κλίμα λέγοντας ότι δεν υπάρχει απεργία και δεν ισχύει το εξώδικο της ΕΣΗΕΑ. Αύριο Πέμπτη συνεδριάζει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: