Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

Ψήφισμα 5ου συνεδρίου ΠΟΕΣΥ για ιδιωτικοποιήσεις


Κάτω τα χέρια από τον ΟΤΕ και τα Λιμάνια

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, προωθεί με γρήγορους ρυθμούς το ξεπούλημα του ΟΤΕ και των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, στην Deutche Telecom και σε «ξένους επενδυτές» αντίστοιχα. Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση του Καραμανλή θέλει να παραδώσει στα αρπακτικά της αγοράς δύο εκλεκτά «φιλέτα» της δημόσιας περιουσίας, και να διαλύσει ταυτόχρονα τις εργασιακές σχέσεις των εργαζόμενων.
Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ και στα Λιμάνια βρίσκονται σε κινητοποιήσεις όλο το τελευταίο διάστημα, και κλιμακώνουν τις απεργίες τους, για να αποτρέψουν το παραπέρα ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και να υπερασπίσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα. Έχουνε την δύναμη να νικήσουν. Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ έριξαν το ’93 την κυβέρνηση του Μητσοτάκη και οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια απέτρεψαν την ιδιωτικοποίηση τους πριν δύο χρόνια από τον Κεφαλογιάννη.
Είμαστε στο πλευρό τους. Γιατί η ιδιωτικοποίηση θα σημάνει ακριβότερες υπηρεσίες για όλους τους εργαζόμενους. Αλλά και γιατί η νίκη τους θα είναι νίκη για όλους τους εργαζόμενους απέναντι σε μία κυβέρνηση που θέλει να παραδώσει μετά τα Ταμεία μας και όλη τη δημόσια περιουσία στους πλούσιους φίλους της.
Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους του ΟΤΕ και των Λιμανιών. Ζητάμε από όλα τα σωματεία, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, να στηρίξουν τον αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις. Με ψηφίσματα, οικονομική ενίσχυση του αγώνα, κάλεσμα σε απεργούς να μιλήσουν στους χώρους, με κάλεσμα κινητοποιήσεων στο πλευρό τους. Ζητάμε από τα συνδικάτα να μπουν μπροστά και να συντονίσουν όλους του κλάδους που δίνουν μάχη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: