Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008

ETEΡ για Best και Εν Λευκώ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΕΡ
H Διοίκηση των ραδιοσταθμών Best και Εν Λευκώ πιστεύει ότι η τήρηση των νόμων είναι για τους πληβείους.
Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες μιας προσπάθειας κατάφωρης παραβίασης μεταξύ άλλων και του άρθρου 3 της ΣΣΕ ΕΤΕΡ-ΕΙΙΡΑ από την εργοδοσία των ραδιοσταθμών Best και Εν Λευκώ. Συγκεκριμένα:
Μετά από απόλυση συναδέλφου τεχνικού από την εργοδοσία του ραδιοσταθμού Best αυτός, συνεπικουρούμενος από την ΕΤΕΡ, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη.
Το Μονομελές Πρωτοδικείο συζήτησε για πρώτη φορά την αίτηση του συναδέλφου στις 14-3-2008. Η τελική απόφαση δεν έχει εκδοθεί ακόμη, έχει όμως εκδοθεί προσωρινή διαταγή στην οποία ορίζεται ρητά ότι μέχρι την έκδοση της απόφασης η εργοδότρια εταιρεία οφείλει να αποδέχεται την εργασία του συναδέλφου τεχνικού και να του καταβάλλει τις νόμιμες αποδοχές του. Αντ’ αυτού όμως, και ενώ ο συνάδελφος εξακολούθησε να προσέρχεται κανονικά στην εργασία του, η εργοδοσία του σταθμού Best αρχικά του χορήγησε αναγκαστικά κανονική άδεια, στη συνέχεια τον έθεσε εκτός προγράμματος εργασίας υποχρεώνοντάς τον να παραμένει άπρακτος στον ημιώροφο της εταιρείας μέχρι τη λήξη του ωραρίου του και τελικά του πρότεινε να απασχοληθεί σε άλλο ραδιοσταθμό (Εν Λευκώ) ιδιοκτησίας της! Τούτο πρακτικά σημαίνει ότι ο συνάδελφος πιέζεται να απασχοληθεί σε ένα εντελώς διαφορετικό εργασιακό περιβάλλον, με ό, τι αυτό συνεπάγεται. Πρόκειται για μια ενέργεια της εργοδότριας εταιρείας που φανερώνει προκλητική αδιαφορία για την προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου και συγχρόνως αντίκειται κατά τρόπο σαφή και κατηγορηματικό στο άρθρο 3 της από 9-5-2007 ΣΣΕ που έχει συναφθεί μεταξύ Ε.Τ.Ε.Ρ. και Ε.Ι.Ι.Ρ.Α., στο οποίο τονίζεται ότι: «….Στην ατομική Σύμβαση εργασίας του Τεχνικού Ρ/Σ θα πρέπει απαραιτήτως να προσδιορίζεται η ειδικότητα με την οποία προσλαμβάνεται και ο Ραδιοφωνικός Σταθμός στον οποίο και μόνο θα εργάζεται».
Από τη διάταξη αυτή προκύπτει ότι ένας ηχολήπτης δεν μπορεί να απασχοληθεί στα πλαίσια της ίδιας σύμβασης εργασίας σε άλλο Ρ/Σ από εκείνο στον οποίο έχει αρχικά απασχοληθεί, ακόμα και αν πρόκειται για σταθμό που ανήκει στην ίδια εταιρεία, όπως συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση. Για να γίνει κάτι τέτοιο, η μόνη νόμιμη οδός είναι η υπογραφή μιας νέας ατομικής σύμβασης εργασίας (πράγμα που προτείναμε και ο συνάδελφος και εμείς στην εταιρεία), όπου και θα αναγράφεται ο νέος Ρ/Σ στον οποίο ο ηχολήπτης εφεξής θα εργάζεται.
Την παραβίαση του άρθρου 3 της ΣΣΕ Ε.Τ.Ε.Ρ-Ε.Ι.Ι.Ρ.Α από την εργοδοσία του ραδιοσταθμού Best σημειώνει σε δελτίο ελέγχου του και το Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης Αγίας Παρασκευής, όπου χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι «…ο Ρ/Σ BEST RADIO θα πρέπει να τηρεί το άρθρο 3 της οικείας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στις ατομικές συμβάσεις εργασίας καθώς και τις αποφάσεις του δικαστηρίου».
Η εργοδότρια εταιρεία όμως αγνόησε επιδεικτικά και τις συστάσεις του Τμήματος Κοινωνικής Επιθεώρησης, όπως είχε κάνει και με την προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου, προβαίνοντας μάλιστα χθες 12 Ιουνίου σε νέα καταγγελία της σύμβασης του συναδέλφου τεχνικού!
Καταγγέλλουμε την παράνομη αυτή πρακτική της εργοδότριας εταιρείας και την καλούμε να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις των δικαστηρίων, τις συστάσεις των αρμοδίων φορέων της Πολιτείας και τις ΣΣΕ. Όσοι θεωρούν ότι υπέρκεινται του νόμου θα βρουν απέναντί τους το σύνολο των εργαζομένων και των Ενώσεών τους.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτρης Καμαρινόπουλος Δημήτρης Καραπανάγος


*Ανακοινώσεις έβγαλαν το διασωματειακό των ΜΜΕ, η ΠΟΣΠΕΡΤ και το ΕΚΑ

Αρ. Πρωτ.: 1694 EKΑ Αθήνα, 18/06/08 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Δ.Σ. του ΕΚΑ καταγγέλλει την εργοδοσία των ραδιοφωνικών σταθμών BEST και ΕΝ ΛΕΥΚΩ, η οποία συνειδητά και με δόλο παρανομεί εις βάρος συναδέλφου τεχνικού που εργάζεται στο ραδιοφωνικό σταθμό BEST.
Ζητάμε να γίνουν άμεσα σεβαστές οι δικαστικές αποφάσεις που αφορούν τον συνάδελφό μας και απαιτούμε να εφαρμοσθεί το άρθρο 3 της Σ.Σ.Ε. ΕΤΕΡ – ΕΙΙΡΑ. Κάθε αντίθετη ενέργεια από την πλευρά της εργοδότριας εταιρείας θα βρει απέναντί της σύσσωμο το ΕΚΑ.
Το Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια: