Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

Επιστολή ανέργων συναδέλφων


Λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:Τώρα που τα σεμινάρια επιμόρφωσης, στην Πληροφορική, των άνεργων μελών της ΕΣΗΕΑ, φτάνουν στο τέλος τους (14 Ιουλίου) είναι η ευκαιρία το Δ.Σ. να κάνει μια αληθινή και αποτελεσματική παρέμβαση προς το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών για να βοηθήσει όλους τους πραγματικά άνεργους δημοσιογράφους που ζουν στο όριο της φτώχιας και εξαναγκάζονται να δουλεύουν σε οποιαδήποτε εργασία (πιτσαδόροι, ταξιτζήδες, περιπτεράδες, πωλητές, σερβιτόροι κ.α) για να βγάλουν ένα μεροκάματο όχι μεγαλύτερο από 30 ευρώ!
Όπως έχει ακουστεί, το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης εξετάζει το ενδεχόμενο παροχής οικονομικού βοηθήματος, από Σεπτέμβριο, στους μακροχρόνια άνεργους και σε όσους έχουν χαμηλό ετήσιο εισόδημα (κάτω των 6.000 ευρώ).
Με το σημερινό καθεστώς και πάλι οι άνεργοι δημοσιογράφοι δεν θα μπορούν να εισπράξουν αυτό το οικονομικό βοήθημα όπως δεν μπορούν να εισπράξουν και το επίδομα ενοικίου και ένα σωρό άλλα βοηθήματα που κατά καιρούς δίνονται μέσω του ΟΑΕΔ. Βλέπετε οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να γραφτούν ως άνεργοι στο ταμείο Ανεργίας του ΟΑΕΔ για να δικαιούνται είτε επιδοτούμενες θέσεις εργασίας είτε άλλα επιδόματα καθώς το επίδομα ανεργίας καλύπτεται από το ΤΣΠΕΑΘ.
Επειδή λοιπόν η διοίκηση του ΟΑΕΔ κατάφερε να ξεπεράσει τα όποια εμπόδια υπήρχαν και να συνεργαστεί με την ΕΣΗΕΑ για τα επιδοτούμενα σεμινάρια επιμόρφωσης στην Πληροφορική (προφανώς επειδή είχαν περισέψει κονδύλια του τρίτου ΚΠΣ και οχι επειδή μας λυπήθηκαν ξαφνικα) γιατί να μην υπάρξει από τώρα η μέριμνα από το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ώστε οι αποδεδειγμένα μακροχρόνια άνεργοι και με χαμηλό εισόδημα, που θα προκύπτει από το αντίγραφο της φορολογικής δήλωσης τους, να ενταχθούν και αυτοί στους δικαιούχους του οικονομικού βοηθήματος που θα χορηγήσει η κυβέρνηση στις οικονομικά ασθενέστερες τάξεις???
Επίσης πότε επιτέλους θα εκλεγεί ένας εκπρόσωπος των ανέργων στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ώστε να μπορεί να μας εκπροσωπεί και να προωθεί τα προβλήματα που μας απασχολούν? Είναι πολύ βολικό για την πλειοψηφία του Δ.Σ. να μην υπάρχει εκπρόσωπος των ανέργων δημοσιογράφων που θα τους υπενθυμίζει ότι 130 συνάδελφοι τους έχουν ανάγκη να εργαστούν!
Αντί λοιπόν να στήνονται εορταστικές φιέστες με πανάκριβους μπουφέδες για να προβληθεί ο πρόεδρος και οι «δικοί του» άνθρωποι μήπως θα ήταν καλύτερα να μας βοηθήσετε ουσιαστικά να βρούμε ξανά δουλειά, ανεξαρτήτως αν ανήκουμε ή όχι στον συνδυασμό σας ???

Δεν υπάρχουν σχόλια: