Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΛΕΦΤΟΚΟΤΑΔΩΝ!!


Σχεδόν στη ζούλα επιχειρεί η κυβέρνηση να θέσει σε λειτουργία το ΕΤΑΠ ΜΜΕ,σαν το διαρρήκτη που μπήκε νύχτα να κλέψει τα ταμεία. Ήδη ορισμένοι συνάδελφοι αρνήθηκαν την πρόταση της κυβέρνησης, να στελεχώσουν το Δ.Σ. του ΕΤΑΠ ΜΜΕ (κάποιοι άλλοι πάντως αργούν, ελπίζουμε να μην μείνουν στην ιστορία του κλάδου σαν προδότες). Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες η συγκρότηση σε σώμα θα γίνει τη Δευτέρα και ήδη γίνονται οι αναγκαίες ζυμώσεις στα σωματεία των ΜΜΕ για να υπάρξει κινητοποίηση. Μείνετε συντονισμένοι στο blog μας και ενημερώστε συναδέλφους να είναι σε επιφυλακή. Στις κρίσιμες μάχες δεν περισσεύει κανείς.

UPDATE
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
στη 1μμ της Δευτέρας θα γίνει η συνεδρίαση και ήδη οργανώνεται παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από το κτίριο του ΤΣΠΕΑΘ (Καλλιρόης και Περαιβού στις στήλες του Ολυμπίου Διός, στάση μετρό "Ακρόπολη".




Ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία με το συνάδελφο Γ. Γάτο με δικιά του πρωτοβουλία και την ανταλλαγή απόψεων για το θέμα του χαρακτηρισμού περί προδοσίας του κλάδου, διευκρινίζουμε ότι κρατάμε τον χαρακτηρισμό στο συνδικαλιστικό του σκέλος και όχι σαν προσωπικό χαρακτηρισμό αμφισβήτησης των τιμίων προθέσεων ή της προσωπικής του ακεραιότητας και του ιδίου και άλλων. Οι διαφωνίες και οι πρακτικές μας έχουν πάντα αναφορά στις επιλογές και όχι στα άτομα. Οι ανθρωποφαγίες από εμάς δεν είναι αποδεκτές και από θέση αρχής και από εμπειρίες σε βάρος μας (προσφάτως στο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ μας χαρακτήρισαν 17Ν και κουκουλοφόρους).

Διαφωνούμε όμως απόλυτα στην συνδικαλιστική επιλογή συμμετοχής στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ, ανεξάρτητα από τα κίνητρα που όπως μας εξήγησε ο συνάδελφος, ότι τον διαπνέουν (ελέγχου των δραστηριοτήτων του και ενημέρωσης των συναδέλφων).

Να σημειώσουμε όμως ότι δεν υπάρχει (τουλάχιστον δημόσια) απόφαση για συμμετοχή ή όχι της ΕΣΗΕΑ στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ και υπόδειξη εκπροσώπων, θέμα που αποτελεί τεράστιο ζήτημα για το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Στεκόμαστε στο πλευρό της πλειοψηφίας των δημοσιογραφικών σωματείων καθώς και των υπολοίπων κλαδικών σωματείων και του συνεδρίου της ΠΟΕΣΥ και λειτουργούμε συντεταγμένα ενάντια στην αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: