Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

Η απεργία στην επαρχία





Φωτο από τη διαδήλωση, στο Ηράκλειο, στην Πάτρα και στη Θεσσαλονίκη

Αναδημοσιεύουμε από το site της EΣΗΕΠΗΝ: "Οι δημοσιογράφοι, με την αγωνιστική τους στάση, απέδειξαν ότι ο δρόμος της σύγκρουσης με την κυβέρνηση θα είναι μακρύς.Μοναδική παραφωνία της αγωνιστικής κινητοποίησης ήταν η απαράδεκτη, αγενής και αλαζονική στάση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκα ο οποίος μέμφθηκε τον Ταμία του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ Δημήτρη Καρυωτάκη όταν εκείνος, ως μέλος της αντιπροσωπείας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, τον επισκέφθηκε για να του επιδώσει το ψήφισμα της συγκέντρωσης των εργαζομένων. Ο κ. Τσόκας, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να υπερασπιστεί την πολιτική της κατεδάφισης του ασφαλιστικού συστήματος που ακολουθεί η κυβέρνηση, επιτιμητικά απευθύνθηκε στον συνάδελφο, περίπου απορώντας (!) που απεργούν οι δημοσιογράφοι.Η συμπεριφορά του κ. Τσόκα προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στο σύνολο των συναδέλφων της Κρήτης. Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ καταδικάζει απερίφραστα και σε όλους τους τόνους την στάση του κ. Τσόκα και ζητά από μέρους του την έκφραση δημόσιας συγγνώμης για τις φράσεις που είπε και οι οποίες προσέβαλαν τον δίκαιο αγώνα των δημοσιογράφων όλης της χώρας".



Η περιγραφή της απεργίας της 21 Οκτώβρη, από συναδέλφισσα μέλους της ΕΣΗΕΑ και της συσπείρωσης, σε πολιτικό έντυπο (τα bold έγιναν με επιλογή μας). Αντί σχολίων, μπορείτε να ανατρέξετε στα δύο δελτία των F.Crimes που περιγράφουν τη συμμετοχή των εργαζομένων στα ΜΜΕ στην απεργία, καθώς και στο φωτορεπορτάζ.
"Ήταν παρόντες:
Οι εργαζόμενοι/ες σε ΗΣΑΠ, ΕΛΤΑ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Ολυμπιακή Αεροπορία, Τραμ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΟΤΕ, Τράπεζες, ΠΟΕΔΗΝ (εργαζόμενοι στα νοσοκομεία). Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ με πανό των σωματείων τους πλην της ΕΣΗΕΑ από όπου κατέβηκε μόνο η παράταξη «Συσπείρωση Δημοσιογράφων-Δούρειος Τύπος» και αιτήματα για το ασφαλιστικό, καθώς και για ενιαίο συνδικάτο και ταμείο Τύπου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: