Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

Επίθεση κατά του Μάκη Νοδάρου

23 Οκτωβρίου 2008

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων καταδικάζει την άνανδρη και δολοφονική επίθεση που δέχθηκε σήμερα το πρωί, έξω από το σπίτι του, ο συνάδελφος Μάκης Νοδάρος, ανταποκριτής της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» στο νομό Ηλείας και συνεργάτης του ραδιοφωνικού σταθμού «Ιόνιον Fm».
Δυο άγνωστοι άνδρες έστησαν καρτέρι στον συνάδελφο, τον ξυλοκόπησαν άγρια και αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή επιβαίνοντες σε δίκυκλη μοτοσικλέτα.
Είναι προφανές ότι ο αποκαλυπτικός χαρακτήρας των ρεπορτάζ του συναδέλφου, η μαχητικότητα του και η ασυμβίβαστη προσήλωση του στην αλήθεια και στον έλεγχο της κάθε μορφής εξουσίας, ενοχλούν κύκλους που επιδιώκουν, ακόμα και με την συνδρομή ανθρώπων του υποκόσμου, να τον φιμώσουν και να τον εκφοβίσουν.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές της Ηλείας να ερευνήσουν σε βάθος το περιστατικό και να καταλογίσουν ευθύνες εκεί που πρέπει. Απαιτεί, επίσης, την προστασία του συναδέλφου και την διασφάλιση του δικαιώματος, του ελεύθερα και ανεμπόδιστα, να ασκεί το λειτούργημα του.
Οι μαφιόζικες τακτικές και η στρατολόγηση «μπράβων» δεν κάμπτουν το φρόνημα των δημοσιογράφων. Απεναντίας χαλυβδώνουν την πίστη τους υπέρ της αποκάλυψης της αλήθειας και μετατρέπονται σε μπούμερανγκ έναντι όσων τις υιοθετούν.
Είναι απαράδεκτο σε μια ευνομούμενη Πολιτεία οι δημοσιογράφοι να πέφτουν θύματα εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου και να πληρώνουν με αίμα την αμετακίνητη και αταλάντευτη άσκηση των καθηκόντων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: