Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

"Είναι φίλοι μας οι Γερμανοί"












Το ρεπορτάζ του "Ασύνταχτου Τύπου" για την απεργοσπασία όπου καταδεικνύεται και ο ρόλος των ενσωματωμένων συνδικαλιστών της ΕΣΗΕΑ...


Με 6 ψήφους κατά της συνέχισης της απεργίας και 3 ψήφους υπέρ της συνέχισης της απεργίας, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜΘ αποφάσισε να δυναμιτίσει την απεργιακή κινητοποίηση στα δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ. Δηλαδή οι δημοσιογράφοι της Μακεδονίας και της Θράκης που εργάζονται στα δημόσια και στα δημοτικά ΜΜΕ δεν θα πάρουν μέρος στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση και θα διαχωρίσουν την θέση τους από τους συναδέλφους τους που θα απεργήσουν.


Η Ομοσπονδία (ΠΟΕΣΥ) και 3 Ενώσεις Συντακτών, δηλαδή η ΕΣΗΕΑ(Αθήνα) και η ΕΣΗΕΘΣΕΕ (Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Εύβοια) και ηΕΣΠΗΤ (περιοδικού Τύπου) αποφάσισαν να υπάρξει κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα στα δημόσια ΜΜΕ με νεα 24ωρη απεργία αύριο 5/2/2013 ενώ δύο Ενώσεις η ΕΣΗΕΜΘ (Μακεδονίας – Θράκης) και η ΕΣΗΕΠΗΝ (Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων) αποφάσισαν να μη μετέχουν στην μέχρι πρότινος πανελλαδική κινητοποίηση.
Η απόφαση του προέδρου Βοιτσίδη και της παρέας του (Πλήκα, Ρεπανάς, Γιαννούλης, Κοντογουλίδης Φωκιανίδης) ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη. Προφανώς είναι πεπεισμένοι ότι δεν αξίζει τον κόπο να χάνονται μεροκάματα και ότι η συγκυβέρνηση που τόσο αγαπούν και πιστεύουν, κόβει μισθούς, θέσεις εργασίας και δικαιώματα για να σωθεί η χώρα. Για το καλό μας δηλαδή της πιάνει το ντελίριο περικοπών της κακομοίρας της… κυβερνήσεως, που θα έλεγε και ο συνοδοιπόρος τους Αδωνις.
Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι οι εξ Αθηνών ορμώμενη Μαρία Αντωνιάδου, «εκπρόσωπος της ΝΔ» στο δ.σ. της ΕΣΗΕΑ, τις τελευταίες ημέρες είχε αναλάβει να συντονίσει ενέργειες εκ μέρους του υπουργούΠροπαγάνδας Κεδίκογλου και να «πιέσει» ή να «πείσει» συγκεκριμένους συνδικαλιστές προκειμένου να σπάσει το απεργιακό μέτωπο ιδίως τώρα που η κυβέρνηση σφίγγεται (μεγάλο κόψιμο…) έχοντας απέναντι τα διάφορα κοινωνικά μέτωπα. Αν στους αγρότες, στους ναυτικούς και στους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες έστειλε τα σκυλιά των ΜΑΤ και επέβαλε την χουντοεπίταξη, στα δημόσια ΜΜΕ δουλεύει αλλιώς. Φρόντισε να λειτουργήσει η 5η φάλαγγα των σφογγοκωλάριων συνδικαλιστών, των βαλέδων της τροικανής – μνημονιακής λαίλαπας. Ανέλαβαν δράση οι υπηρέτες της κυβερνητικής οπερέτας.
Τι άλλο άραγε είναι, οι εν λόγω συνδικαλιστές που σε εποχή αγώνων αποφασίζουν, όχι μόνο να σπάσουν την απεργία και να διαλύσουν το απεργιακό μέτωπο, αλλά και να αθετήσουν τον «λόγο» τους και να αναιρέσουν τον ίδιο τον εαυτό τους, καταργώντας στην πράξη τις ίδιες τους τις αποφάσεις; Η απόφαση στο δ.σ. της ΕΣΗΕΜΘ πριν από 10 περίπου ημέρες για τις κινητοποιήσεις στα δημόσια ΜΜΕ ήταν ομόφωνη και ξεκάθαρη: ακολουθούμε τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας. «Θα κάνουμε αυτό που θα αποφασίσει η ΠΟΕΣΥ» ήταν η κοινή παραδοχή των συμβούλων της πλειοψηφίας όταν από τον Ασύνταχτο Τύπο και τις άλλες παρατάξεις της «αντιπολίτευσης» ετέθη το ζήτημα της στρατηγικής για την κινητοποίηση στα δημόσια ΜΜΕ.
Ξέρουμε θα κρυφτούν για μία ακόμη φορά πίσω από την έλλειψη ενημέρωσης από την ΠΟΕΣΥ ή πίσω από τις παλινωδίες της ΕΣΗΕΑ ή ακόμα – ακόμα πίσω από την δήθεν αδιαφορία των συναδέλφων και τις μικρές συμμετοχές στις εργασιακές συνελεύσεις. Ό,τι και να πουν το πρόβλημα είναι πολιτικό και συνδικαλιστικό. Πολιτικά και συνδικαλιστικά έχουν διαλέξει στρατόπεδο και βρίσκονται και με τα δύο πόδια στην άλλη όχθη, ενάντια στους αγώνες και στις κινητοποιήσεις. Είναι μία προσέγγιση λανθασμένη και στους καιρούς μας επικίνδυνη για τον κόσμο της εργασίας.
Το τελευταίο οφείλουν να το λάβουν σοβαρά υπόψη όσοι θεωρούν ότι αυτή πλειοψηφία τους εκπροσωπεί. Διότι η σιωπή είναι αποδοχή ή και…συνενοχή.
Εμείς λέμε ότι με αγώνες κατακτάμε δικαιώματα και ελευθερίες και πως οι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν γίνονται ή αυτοί που σαμποτάρονται… από εφιάλτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: