Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Απόφαση του Κεντρικού Συντονιστικού της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή



Αθήνα 30 Γενάρη, 2013


            Μετά την αντιφασιστική επιτυχία στις 19 Γενάρη, συνεχίζουμε!


            1..Χαιρετίζουμε τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που έκαναν στις 19 Γενάρη την Αθήνα –αντιφασιστική πόλη ένα μεγάλο σταθμό του κινήματος στην Ελλάδα και διεθνώς. Η 19 Γενάρη ήταν μια μεγάλη επιτυχία του αντιφασιστικού κινήματος που δικαίωσε τη πρωτοβουλία της Πανελλαδικής Συνέλευσης της ΚΕΕΡΦΑ. Ήταν ένας σημαντικός σταθμός του αντιφασιστικού κινήματος με συμμετοχή πάνω από είκοσι χιλιάδων αγωνιστών/στριών. Συσπείρωσε ένα μεγάλο φάσμα δυνάμεων. Η συμμετοχή εργαζόμενων, Δήμων, ακαδημαϊκών, καλλιτεχνών, συνδικαλιστών, μεταναστών, νέων ανθρώπων ήταν καταλυτική ώστε να γίνει ένα συλλαλητήριο που έχει ανεβάσει τη διάθεση για αντιφασιστική και αντιρατσιστική δράση παντού.

          
            Η διεθνής απήχηση με δράσεις σε πάνω από 30 χώρες φέρνει στο προσκήνιο δυνατότητες συντονισμένης πάλης ενάντια στο φασισμό.

          
            Η ήττα της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του Σαμαρά είναι τεράστια καθώς το χαρτί του ρατσισμού και της συνεργασίας με τους νεοναζί καίγεται. Βρέθηκαν απομονωμένοι, αλλά ακόμη και αντιμέτωποι με το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.                                    

            Τη επόμενη περίοδο μέσα στις επιθέσεις σε βάρος του εργατικού κινήματος θα χρειαστεί να λειτουργήσουμε σαν δύναμη αντιπαράθεσης με τη κυβέρνηση στηρίζοντας τους αγώνες και επιχειρηματολογώντας ενάντια στο ρατσισμό αλλά και ανοίγοντας τη μάχη με τους νεοναζί που όλο και πιο απροκάλυπτα στηρίζουν την κυβέρνηση και τα αφεντικά κατά των εργαζόμενων με πρόσφατο δείγμα τη τοποθέτηση τους κατά των απεργών του ΜΕΤΡΟ.

                      2. Η μάχη για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην ελληνική  ιθαγένεια για τα παιδιά των μεταναστών μπορεί να δοθεί τώρα από καλύτερες βάσεις. Να μπλοκάρουμε κάθε απόπειρα ανατροπής του δικαιώματος στην ιθαγένεια με τη συγκρότηση μαύρου μετώπου ΝΔ με τον Καμένο  και τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

       
            Προχωράμε σε καμπάνια για ιθαγένεια για τα παιδιά με αιχμή την 21 Μάρτη στα σχολεία, μέρα ενάντια στις ρατσιστικές διακρίσεις. Καλούμε σε σύσκεψη το Σάββατο 16/2, 5μμ στην Ακαδημίας 50, Αμφιθέατρο Α.Τρίτσης.

                      Προτείνουμε εκδήλωση στις 17 Μάρτη σε κεντρικό Θέατρο. Καλούμε σε συμμετοχή κινήσεις μεταναστών, συνδικάτα εκπαιδευτικών και εργαζομένων στους Δήμους και την περιφέρεια, μαθητές και φοιτητές. Προχωράμε σε τοπικές συσκέψεις με συμμετοχή συλλόγων εκπαιδευτικών, μεταναστών, μαθητών για την οργάνωση Παρεμβαίνουμε στα Συμβούλια Ένταξης Μεταναστών και στα Δημοτικά Συμβούλια. Εκδίδουμε αφίσα, προκήρυξη, ψήφισμα για φορείς και συνδικάτα. Ετοιμαζόμαστε για μαζική κινητοποίηση-περικύκλωση της Βουλής σε περίπτωση που τολμήσει η ΝΔ να φέρει τροπολογία- έκτρωμα.

      
            3. Η  αποτρόπαιη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα και η σύλληψη των δολοφόνων του με άμεσες συνδέσεις με τη Χρυσή Αυγή χρειάζεται να πάρει μαζική και αποφασιστική απάντηση ώστε να αποτραπεί το κουκούλωμα από την Αστυνομία. Συγκροτείται επιτροπή για την νομική στήριξη της υπόθεσης. Θα συνδέσουμε αυτή τη καμπάνια με τη καταγγελία όλων των επιθέσεων που έχουν μείνει ατιμώρητες και η ΕΛΑΣ προσπαθεί να τις συγκαλύψει.  Θα εκδοθεί αφίσα και προκήρυξη και θα γίνει μεγάλη εκδήλωση το επόμενο διάστημα σε συνεργασία με την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος.

                      4. Διεθνής αντιφασιστική αντιρατσιστική συνάντηση στις 5 Οκτώβρη 2013 στην Αθήνα. Η πετυχημένη διεθνής δράσης στις 19 Γενάρη ανέδειξε τις δυνατότητες συντονισμένης δράσης κατά του φασισμού και του ρατσισμού. Ηταν σημαντική συμβολή η παρουσία στην Αθήνα της κίνησης United Against Fascism και του European Grassroots Antiracist Movement. Είναι καιρός να ξεκινήσουμε τη κοινή προσπάθεια απάντησης στην άνοδο των φασιστών στην Ευρώπη και στο Πλανήτη.        

            5. Προσδιορίζουμε την ετήσια Πανελλαδική Συνέλευση της ΚΕΕΡΦΑ στις 5-6 Οκτώβρη με συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών επιτροπών της ΚΕΕΡΦΑ αλλά και ανοιχτή  σε άλλους φορείς, συνδικάτα και επιτροπές με αντιφασιστική και αντιρατσιστική δράση.

                      6. Σε όλη τη χρονιά συγκροτούμε παρεμβάσεις στις επετείους του 2013 που αφορούν την αντιφασιστική δράση: 80 χρόνια από τη άνοδο του Χίτλερ, 70 χρόνια από τις μεγάλες απεργίες ενάντια στη ναζιστική κατοχή στην Αθήνα, 50 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

                      7. Στο άμεσο διάστημα με τις δράσεις μας στις γειτονιές συνεχίζουμε να δίνουμε μαζικές απαντήσεις στις  προκλήσεις των νεοναζί. Συνδεόμαστε με τους εργατικούς αγώνες και τις αντιστάσεις ενάντια στη καταστολή των ΜΑΤ αλλά και τις απόπειρες των νεοναζί να στηρίξουν τις επιθέσεις της  συγκυβέρνησης κατά των απεργών και της αριστεράς.


            Η ΚΕΕΡΦΑ βγαίνει δυνατή πανελλαδικά με μεγαλύτερο δίχτυο και με σχέσεις συνεργασίας με άλλες αντιφασιστικές επιτροπές. Βγαίνει με κύρος μέσα στην αριστερά και στα συνδικάτα αλλά και σε διανοούμενους. Άμεσα συγκροτούμε παντού επιτροπές της ΚΕΕΡΦΑ και εγγράφουμε κόσμο στις τοπικές κινήσεις. Δίνουμε την κάρτα μέλους με 3 ευρώ για όλους. Όσοι επιθυμούν και έχουν τη δυνατότητα τους καλούμε να ενισχύσουν οικονομικά και αξιοποιούμε τα κουπόνια της ΚΕΕΡΦΑ.


            Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις χιλιάδες των αγωνιστών και αγωνιστριών, τους διανοούμενους, τους συνδικαλιστές, τους δημοτικούς συμβούλους, τους καλλιτέχνες, κάθε ένα που με τη κραυγή του έκανε αυτό το κίνημα να πάει ένα βήμα μπρός. Τώρα, πιο δυνατοί, πιο πολλοί, πιο ενωμένοι έχουμε να διανύσουμε μαζί ένα δρόμο για να ξεφορτωθούμε τους νεοναζί και το ρατσισμό οριστικά και να τους πετάξουμε εκεί που ανήκουν, στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: