Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Eκλογές παρωδία στη Θεσσαλονίκη

Κόλαφος το αποτέλεσμα στις εκλογές παρωδία της ΕΣΗΕΜΘ – Από τα 882 εγγεγραμμένα μέλη ψήφισαν μόλις 174!!! (αναδημοσίευση από τον Ασύνταχτο Τύπο).


Μάλιστα οι φωστήρες των fast track εκλογών έκαναν και λάθος στην πρόσθεση και ανακοίνωσαν ότι ψήφισαν 178. Έχουμε και λέμε: Νεστορίδης 107,  Μποζίνη 31, Παπαδημούλης 13, Καραγιαννόπουλος 11, Τριανταφύλλου 4 μας κάνουν 166. Συν 5 άκυρα και 3 λευκά, έχουμε 174. Αυτοί ανακοίνωσαν 178. Δηλαδή ψήφισε μόλις το 1/5 των μελών.
Επί της ουσίας από το ίδιο το αποτέλεσμα μπορούμε να συμπεράνουμε ότι οι εκλογές αυτές πολιτικά δεν έχουν κανένα κύρος και συνδικαλιστικά δεν μπορούν να νομιμοποιηθούν. Σαφέστατα οι 170 που πήγαν στην κάλπη δεν αποτυπώνουν με ευκρίνεια και σφαιρικά την θέληση και τη βούληση του σώματος των μελών της Ένωσης ούτε μπορεί να ειπωθεί ότι εκπροσωπούν μία ισχυρή τάση του εκλογικού σώματος. Σεβαστές οι επιλογές τους, αλλά ως εκλογείς αποτελούν μία μικρή μειοψηφία και το αποτέλεσμα των ψήφων τους δεν είναι δυνατό να γίνει αποδεκτό ως καταγραφή της πραγματικής βούλησης των δημοσιογράφων της Μακεδονίας και της Θράκης.

Για την ίδια την εκλογική διαδικασία, την οποία χαρακτηρίσαμε ήδη πολιτικά ανυπόληπτη και διαδικαστικά προσχηματική και επιβαλλόμενη από την πλειοψηφία προκειμένου να προσφερθεί κάλυψη στους απερχόμενους διοικούντες – νεκροθάφτες του ΕΔΟΕΑΠ, έχουμε καταθέσει ενστάσεις και την αμφισβητούμε.

Δηλαδή μετά το φιάσκο και τη μασκαράτα της Σπανοπούλου στην γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ τον περασμένο Ιούνιο, όταν την φυγαδεύσανε άρον- άρον για να γλιτώσει την κατακραυγή και την μεθοδευμένη παραίτηση των 5 μελών της διοίκησης για να οδηγηθεί ο κλάδος σε εκβιαστικές αντιδημοκρατικές εκλογές, χωρίς κανένα έλεγχο για το πάρτι και το μέγα φαγοπότι στα αποθεματικά του Ταμείου, χθες οι γνωστοί φανατικοί του ρεαλισμού της μνημονιακής χούντας μεθόδευσαν τις εκλογές σούπα – μούπες και με 170 ψήφους πάνε να κλείσουν το θέμα όταν οι ίδιοι:
 •Έχουν στηρίξει τη Σπανοπούλου και τα πεπραγμένα της με παραδειγματική… ακράτεια!
 •Δεν έχουν ζητήσει επί της ουσίας κανένα διαχειριστικό έλεγχο μασώντας την ίδια καραμέλα ότι δεν φταίμε εμείς, αλλά ο Τρίμης, η Νταουντάκη, ο Τσαλαπάτης και οι άλλοι της ΕΣΗΕΑ, που είναι… τσίρκουλο
 •Δεν έχουν αντιταχθεί ποτέ πραγματικά, όπως θα έπρεπε στην αντεργατική και αντιασφαλιστική πολιτική της κλεπτοκρατικής λαμογιοχουντοκυβέρνησης, αφού τόσο την θαυμάζουν και υπηρετούν με πίστη και αγάπη!

Γιατί αυτή η αντιδημοκρατική μεθόδευση; Γιατί δεν θέλουν γενική συνέλευση όπως δεν θέλει γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ και η Σπανοπούλου; Γιατί αυτή εκλογική οπερέτα όταν ήταν γνωστό ότι ελάχιστοι ήταν οικονομικά τακτοποιημένοι; Γιατί αυτή η αδιαφορία να μην εκφραστεί αν όχι η πλειοψηφία, τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος των μελών της ΕΣΗΕΜΘ;

Οι απαντήσεις δεν είναι δύσκολες…

Δεν υπάρχουν σχόλια: