Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Να κηρυχθεί τώρα ο διαγωνισμός για τους συμβασιούχους της ΕΡΤ‏



Αθήνα, 27 Μαρτίου 2013

Την ολιγωρία και την καθυστέρηση στην επαναπρόσληψη των συμβασιούχων της ΕΡΤ, κατήγγειλε το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ κατά τη συνεδρίαση της 27ης Μαρτίου 2013, καλώντας τον αρμόδιο Υπουργό να προχωρήσει στην κήρυξη του διαγωνισμού.
Σιγή ασυρμάτου από την κυβέρνηση και από τη Διοίκηση της ΕΡΤ για την πρόσληψη συμβασιούχων δημοσιογράφων στην ΕΡΤ. Πέρασαν 2 μήνες από την ημέρα που έληξαν οι συμβάσεις 61 δημοσιογράφων της Δημόσιας Ραδιοτηλέορασης και το μόνο που γίνεται είναι η ανακύκλωση σεναρίων και διαρροών που αποσκοπούν να καθησυχάζουν την αγωνία και να συντηρούν την ελπίδα για επαναπρόσληψη.
Οι συμβασιούχοι απομακρύνθηκαν από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής με την υπόσχεση για άμεση επιστροφή και μάλιστα όλων. Όμως όσο η σιωπή των υπευθύνων είναι εκκωφαντική, τόσο ηχηρή είναι η φημολογία.
Δεν είναι μόνο που το «όλοι» έγινε «μερικοί». Δεν είναι μόνο που η επιστροφή (..εάν και όποτε )θα είναι με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών και με εξατομικευμένη μισθοδοσία και χρονική διάρκεια. Τώρα μιλούν για επιστροφή μόνο 20 δημοσιογράφων, στο όνομα των έκτακτων αναγκών. Ισχυρίζονται πώς η τρίτη υπογραφή –αυτή του κ. Στουρνάρα- στην επίμαχη τροπολογία που «πηγαινοέρχεται» στα υπουργικά γραφεία και παραμένει ανυπόγραφη, θα βρει το δρόμο της όταν φύγουν οι ελεγκτές της τρόικας. Πότε; Λες και δεν θα επιστρέψουν ξανά, λες και είναι τυφλοί και κωφοί για να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τι γίνεται, λες και είναι κρατικό μυστικό η πρόσληψη συμβασιούχων.
-Με ποια λογική θα επιλεγούν ΜΟΝΟ 20 από τους 60 δημοσιογράφους ως αναγκαίοι; Όσοι είναι παρουσιαστές και πολιτικοί συντάκτες κρίνονται πολύτιμοι-αναγκαίοι και όχι όσοι παράγουν δημοσιογραφικό έργο;
-Μήπως αυτή η φωτογραφική πρόσληψη «ημετέρων» στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, ξεπερνά κάθε όριο νομιμότητας;
-Ποιος εγγυάται ότι θα ακολουθήσει και άλλη διαδικασία πρόσληψης, χωρίς να αρκεστούν στην «τακτοποίηση» ημετέρων;
-Ποιος υπουργός ή μέλος της Διοίκησης της ΕΡΤ θα βάλει την υπογραφή του κάτω από μια τέτοια  απόφαση;
Καλούμε τον Αρμόδιο Υπουργό Τύπου και τη Διοίκηση της ΕΡΤ να μην προβούν σε τέτοιες μεθοδεύσεις αλλά να επισπεύσουν την ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΩΡΑ.
Προϋπολογισμός για μεικτές και εξωτερικές παραγωγές υπάρχει.
Προϋπολογισμός για επίλεκτους που βαφτίστηκαν ΠΕΘ υπάρχει.
Προϋπολογισμός για την τήρηση της νομιμότητας και της εύρυθμης λειτουργίας της Δημόσιας Ραδιοτηλέορασης δεν υπάρχει;
Υπενθύμιση: Την ΕΡΤ την πληρώνει ο πολίτης  μέσω του ανταποδοτικού τέλους. Δεν είναι κομματικό φέουδο κανενός.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: