Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Δράση σε στενά χρονικά περιθώρια




Τον τελευταίο καιρό, κυρίως λόγω ΕΔΟΕΑΠ,  διαβάζουμε διάφορα στο διαδίκτυο κυρίως για τη δράση μας, αλλά  και για τη «δράση» μας. Χρειάζεται να διευκρινίσουμε διάφορα πράγματα για να σταματήσει το διαδικτυακό τουρλουμπούκι.

Οι Financial Crimes στην ΕΣΗΕΑ, συμμετέχουν στο μετωπικό σχήμα «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή», μαζί με άλλους σ. (αναγράφονται και στον τίτλο όταν υπογράφονται οι ανακοινώσεις μας) και προφανώς έχουν και τη δικιά τους αυτόνομη λειτουργία. Κανένας  από τους «απέξω» δεν είναι υποχρεωμένος να τα συγκρατεί, ούτε άλλωστε θα τον ενδιέφεραν, αλλά από το να γράφονται ανακρίβειες, υπάρχει μεγάλη απόσταση.  

Έτσι τις τελευταίες ημέρες διαβάσαμε ότι κατεβάσαμε υποψήφιο στις εκλογές για το ΕΔΟΕΑΠ στη Θεσσαλονίκη, αλλά και ότι κατεβάσαμε «παραταξιακό» ψηφοδέλτιο στις εκλογές του ΕΔΟΕΑΠ στην Αθήνα. 

Έχουμε και λέμε: στη Θεσσαλονίκη δεν κατεβάσαμε κανέναν υποψήφιο γιατί δεν παρεμβαίνουμε. Στην Αθήνα δεν κατεβάσαμε κανέναν υποψήφιο των F. Crimes, αλλά στηρίζουμε τον Γιάννη Αγγέλη με τον οποίο έχουμε κοινούς αγώνες μέσα από την «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή», αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία και στηρίζουμε επίσης την ανεξάρτητη υποψηφιότητα της Πόπης Χριστοδουλίδου, που την εμπιστευόμαστε από την κοινή δράση εδώ και χρόνια στα ΜΜΕ. Και οι δύο ήταν φυσικά ενήμεροι για τη στήριξη που αποφασίσαμε να τους δώσουμε. Θυμίζουμε ότι το 2011 είχαμε αποφασίσει να μην δώσουμε το "χρίσμα" σε κανέναν υποψήφιο για τον ΕΔΟΕΑΠ και να ψηφίσουμε κατά συνείδηση, διότι δεν είχαμε δει κανέναν από τους τότε υποψηφίους στις πολλές και συνεχείς κινητοποιήσεις (απεργιακές και άλλες) ενάντια στις συνέπειες των μνημονίων. Πώς να υπερασπιστείς ταμείο, όταν λείπεις από τις άμεσες μάχες? 
Οι δύο υποψήφιοι που φέτος στηρίζουμε σε αυτό το επίπεδο είναι απολύτως επαρκείς.
Προφανώς αυτή τη φορά, επιδιώξαμε να μην αιφνιδιαστούμε και να τρέχουμε την παραμονή των εκλογών (πρόωρων για να μην ξεχνιόμαστε). Στις εκλογές του ΕΔΟΕΑΠ, υπάρχουν παραπάνω σταυροί από τους δύο που ανακοινώσαμε ότι στηρίζουμε και έχουμε τη διάθεση «να το δούμε» στα πλαίσια της "επόμενης μέρας" που πρέπει να υπάρξει στον ΕΔΟΕΑΠ, με τη συγκυβέρνηση να επιτίθεται συνολικά σε όλα τα ταμεία. Τα υπόλοιπα είναι για να περνάει η ώρα και δεν μας περισσεύει μέχρι το διήμερο 12-13 Μάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: