Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Ελευθεροτυπία: Θα ψηφίζουν και οι εν επισχέσει




  Πολύ σημαντική είναι η απόφαση της εφορευτικής επιτροπής μετά από γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας της ΕΣΗΕΑ να κάνει εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπου στην Ελευθεροτυπία με τη συμμετοχή και όσων βρίσκονται ακόμη σε επίσχεση, δεν έχουν δηλαδή προβεί σε καταγγελία της σύμβασης που είχαν με τη Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ.
 Η απόφαση της εφορευτικής είναι σημαντική όχι μόνο για τους εργαζόμενους της Ελευθεροτυπίας(επισχεσίες της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ και εργαζόμενοι στην Τρίτη Όψη) αλλά και για ανάλογα «πειράματα» σε άλλα ΜΜΕ, καθώς δεν είναι λίγοι οι μπαταχτσήδες εκδότες που επιχειρούν να βγάλουν εφημερίδα ή να ανοίξουν κανάλι(Αυριανή, Alter, Espresso) αποφεύγοντας να πληρώσουν τις υποχρεώσεις στους παλιούς εργαζόμενους, εκμεταλλευόμενοι την απελπισία των συναδέλφων…
 Σύμφωνα με ανακοίνωση της  Εφορευτικής Επιτροπής θα γίνουν δεκτές υποψηφιότητες για την εκπροσώπηση των συναδέλφων που εργάζονται για την «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» στην «ΤΡΙΤΗ ΟΨΗ» καθώς και για τους εν επισχέσει συναδέλφους της «Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ» για την ίδια εφημερίδα. Δικαίωμα υποψηφιότητας και στις δύο περιπτώσεις έχουν οι συνάδελφοι που περιλαμβάνονται στις αντίστοιχες καταστάσεις. Οι επισχεσίες ανέρχονται σε 31 άτομα.
 Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί, στην ΕΣΗΕΑ την Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013 από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα. Υποψηφιότητες μπορούν να υποβληθούν στη Γραμματεία της ΕΣΗΕΑ έως και την Τρίτη, 16 Απριλίου 2013 στη 1 μ.μ., ενώ τυχόν ενστάσεις κατά των υποψηφιοτήτων μπορούν να υποβληθούν έως την Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013 στη 1 μ.μ.
  Εμείς ευχόμαστε οι εκπρόσωποι και των δύο «κατηγοριών» να συνεργαστούν για την ανάδειξη ξανά του μεγάλου θέματος των απλήρωτων συναδέλφων,  αφού όπως διαβάζουμε το φιλόδοξο σχέδιο εξυγίανσης του κ. Οικονομόπουλου πάει περίπατο-ήδη χρωστά το Μάρτιο εν μέσω κυκλοφοριακού Βατερλό-Η έκδοση της Ελευθεροτυπίας με «πειρατικό» τρόπο από την Τρίτη Όψη υποτίθεται θα ασκούσε πίεση για τη χορήγηση τραπεζικών δανείων άρα και αποπληρωμή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων που χρωστά η Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ. Πρέπει  να είναι πολύ αφελής κάποιος για να πιστεύει σε μία χρεοκοπημένη Ελλάδα, μετά από όσα συνέβησαν στην Κύπρο και με όσα γίνονται στον τραπεζικό κλάδο(βλέπε Εθνική-Eurobank) ότι οι τράπεζες, όχι μόνο θα δανειοδοτούσαν την Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ, αλλά θα έδιναν και πολλαπλάσια για να ξοφλήσει  τους 850 εργαζόμενους των οποίων έχει ζητήσει την καταγγελία της σύμβασης.
 Ελπίζουμε το τέλος των αυταπατών να διδάξει τους εργαζόμενους στην Ελευθεροτυπία ότι χωρίς αγώνα, αλληλεγγύη και ενότητα, τα δικαστήρια δεν αρκούν. Όσο για την ιστορική κάποτε εφημερίδα ίσως όταν ανακαλύψει ότι Ελευθεροτυπία ήταν όλοι και όχι μόνο οι «κολλητοί», μπορέσει να γίνει ξανά εφημερίδα αξιώσεων. Αφού πρώτα πληρώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: