Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Ενημέρωση από την EΡΑ Πάτρας

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ - 01.09.2013

Στη καλύτερη δυνατή διοργάνωση του συλλαλητηρίου το ερχόμενο Σάββατο, στην πλατεία Γεωργίου, επικεντρώθηκε και επικυρώθηκε μέσω ψηφίσματος η δεύτερη Σύνοδος της Μόνιμης Γενικής Συνέλευσης Αλληλέγγυων Πολιτών προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ Πάτρας. ΤΟ  ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, αποτελεί πρωταρχικό και αδιάλειπτο στόχο.
 Και η 2η αυτή σύνοδος χαρακτηρίστηκε από την πολυπληθή παρουσία και τις πρωτότυπες ιδέες των υποστηρικτών της, άλλη μία φορά, στο Δασύλλιο, την Παρασκευή  - 30 Αυγούστου.

Οπως διατυπώθηκε και πέρασε ύστερα από ψηφοφορία με πλειοψηφία για τα θέματα:

α) Το πρόγραμμα της ΕΡΑ Πάτρας στη διάρκεια της επόμενης εβδομάδος θα πρέπει να ασχοληθεί συστηματικά με την εξαγγελθείσα συγκέντρωση, που οργανώνουν πρωτοβάθμια σωματεία, προκειμένου να εκφραστεί η αντίθεση της πόλης  στην ομιλία Σαμαρά, στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

β) Με βάση το συλαλλητήριο σταθερά, προτάθηκε να συνδράμουν όλες οι πληττόμενες κοινωνικές ομάδες που "μετακινούνται" ή έχουν ήδη χάσει την εργασία τους - ελέω φονικής κυβερνητικής πολιτικής - ώστε να ανοιχτεί κι άλλο η σχετική θεματογραφία στο πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας και να κατανοήσει η Κοινή Γνώμη το μέγεθος της συντελούμενης τραγωδίας στη χώρα, βάσει των οδηγιών της τρόΪκας, κυρίως στους χώρους της Παιδείας και Υγείας αλλά και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους. Μάλιστα τονίστηκε η αναγκαιότητα διοργάνωσης δύο εκδηλώσεων στον προαύλιο χώρο της ΕΡΑ Πάτρας, στο αμέσως προσεχές διάστημα,  με την οργανωτική ευθύνη των ΕΛΜΕ Αχαϊας και της ΕΙΝΑ αντιστοίχως για Παιδεία και Υγεία.

γ) Η Συνέλευση υποστήριξε με συντριπτική πλειοψηφία επίσης και την δεύτερη επικοινωνία της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων της ΕΡΤ με την Δημοτική Αρχή της Πάτρας, (στο Δημαρχιακό Μέγαρο  αυτή τη φορά και συγκεκριμένα την προηγούμενη Παρασκευή - 30 Αυγούστου), όπου τα μέλη της συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας κ. Κώστα Μπουρδούλη, με σκοπό την αποκατάσταση της τηλεφωνικής σύνδεσης της Ραδιοφωνίας με τον έξω κόσμο (η οποία τηλεφωνική σύνδεση - σημειωτέον - με τρόπο φασιστικό αποφασίστηκε μία εβδομάδα μετά την 11η Ιουνίου που έπεσε μαύρο στην ΕΡΤ από τον Κεδίκογλου).
Με έμφαση συζητήθηκε και ζητήθηκε η ανάγκη κάλυψης των λογαριασμών της ΔΕΗ από τον Δήμο.

δ) Προτάθηκε και ψηφίστηκε η δημιουργία εστιατορίου από τον Δήμο Πατρέων σε αντικατάσταση των συσιτίων, ώστε οι άποροι πολίτες και όσοι είναι άνεργοι να μπορούν να τρώνε καθημερινά με δύο με τρία το πολύ ευρώ.

ε)Το θέμα της διαχείρισης του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ των ακροατών ήταν ένα από τα θέματα που κατεξοχήν απασχόλησαν τους αλληλέγγυους πολίτες, καθώς κατά πλειοψηφία, επικρότησαν και επικροτούν την διατήρησή του, έτσι όπως αυτό το ΒΗΜΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ της ΕΡΑ, δίνει την δυνατότητα σε κάθε πολίτη να καταθέτει τις απόψεις και τις προτάσεις του χωρίς αυτές να λογοκρίνονται. Επ΄ αυτού του θέματος αναφέρθηκε ότι "ο λόγος στις εκπομπές γνώμης και πολιτικής ανάλυσης δεν πρέπει να είναι διχαστικός και πολιτικός, ειδικά όταν αναφέρεται σε δυνάμεις της Αριστεράς ενώ καλό θα είναι να μην ανοίγεται μέτωπο αντιπαράθεσης πομπού - δέκτη.

στ) Η Συνέλευση δεν παρέλειψε να εκφράσει κατά πλειοψηφία την αλληλεγγύη της στον αγωνιστή γιατρό Σάββα Μιχαήλ που κατηγορείται ως τρομοκράτης όπως και στους απολυμένους δημοσιογράφους και τεχνικούς του ΔΟΛ και σε κάθε απολυόμενο.

ζ) Οι αλληλέγγυοι πολίτες συνηγόρησαν και στην πρόταση του προεδρείου της Συνέλευση για ανανέωσή του κατά διαστήματα. Ως εκ τούτου, στην Γ΄ Γεν. Συνέλευση ορίστηκε να προεδρεύσει εκπρόσωπος του Φοιτητικού Κινήματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η δεύτερη σύνοδος της Μόνιμης Γενικής Συνέλευσης μεταδόθηκε απευθείας από την Ραδιοφωνία για τους ακροατές, ενώ καλύφθηκε και τηλεοπτικά. Επιπλέον έτυχε του ενδιαφέροντος των ακροατών που σχολίασαν θετικά το γεγονός στην ειδησεογραφική ζώνη της ΕΡΑ Πάτρας την επομένη ημέρα,  αναφέροντας οι περισσότεροι από αυτούς ότι  θα παραβρεθούν και στην τρίτη σύνοδο της Μόνιμης Γενικής Συνέλευσης Αλληλέγγυων Πολιτών, που θα γίνει επίσης στον ίδιο χώρο - δηλαδή στο Δασύλλιο, αλλά θα ξεκινήσει στις 8.45, την ερχόμενη Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου.

 Να προσθέσουμε καταληκτικά ότι οι αλληλέγγυοι πολίτες άκουσαν με προσοχή και τις απόψεις της παριστάμενης βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μαρίας Κανελλοπούλου, αναφορικά με τον προβληματισμό που προκλήθηκε περί  της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και της αντιπροσώπευσης των πολιτών, ειδικότερα δε με αφορμή κριτική κάποιων συμπολιτών για πιο δυναμικές παρεμβάσεις των βουλευτών της Αριστεράς, όταν γίνονται διαδηλώσεις έξω από την Βουλή. "Το ζητούμενο είναι οι βουλευτές να μη συνεδριάζουν μέσα όταν ο κόσμος δέχεται βροχή δακρυγόνων", ανέφερε αλληλέγγυος άνεργος Πατρινός πολίτης για να λάβει την απάντηση από την κ. Κανελλοπούλου ότι "είμαι 13 μήνες βουλευτές αλλά πάνω από όλα και εδώ και 40 χρόνια Πολίτης δίπλα στους αγώνες του κόσμου".
Ιδιαίτερη κριτική ασκήθηκε και στην παριστάμενη αντιδήμαρχο Εθελοντισμού, ΜΚΟ, Στήριξης του Πολίτη, Ισότητας και Μεταναστών κ. Μαρία Ρούβαλη Ανδρικοπούλου από τους αλληλέγγυους πολίτες, που απαίτησαν την αντιμετώπιση του προβλήματος της ΕΡΑ με άμεσο τρόπο και όχι με ευχολόγια. Προηγουμένως η αντιδήμαρχος απηύθυνε χαιρετισμό στην συνέλευση, καλεσμένη της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων της ΕΡΤ και με την ευκαιρία της συμμετοχής της στο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Σύνταξη: Χρυσή Κοσμάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια: