Παρασκευή, 4 Απριλίου 2014

ΣΕΜΜΕΛ - ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 8 ΑΠΡΙΛΗ 2014
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στη Λέσβο (ΣΕΜΜΕΛ) συμμετέχει στην 24ωρη απεργία την ερχόμενη Τρίτη 8 Απριλίου, σε όλα τα έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά Mέσα, που έχουν εξαγγείλει οι συνεργαζόμενες ενώσεις στον χώρο των ΜΜΕ.

Η ανακοίνωση:

Η ΠΟΕΣΥ καλεί τις Ενώσεις-μέλη της (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΠΗΤ, ΕΣΗΕΘΣΕΕ και ΕΣΗΕΠΗΝ) να συμβάλλουν με όλους τους τρόπους και όλες τις δυνάμεις τους στην επιτυχία της απεργίας.

  Κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας, από τις 06.00 της Τρίτης 8 Απριλίου έως τις 06.00 της Τετάρτης 9 Απριλίου, δεν θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές από τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και ειδησεογραφία από τα διαδικτυακά Mέσα. Την Τετάρτη 9 Απριλίου δεν θα εκδοθούν εφημερίδες.

  Η ΠΟΕΣΥ καλεί όλους τους δημοσιογράφους, διοικητικούς και τεχνικούς υπαλλήλους κατά τη διάρκεια της απεργίας στις 8 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, σε συγκέντρωση έξω από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).

  Οι εργαζόμενοι στην Ενημέρωση, μετά και την ψήφιση του μνημονιακού πολυνομοσχεδίου, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους εργαζόμενους και διεκδικούμε το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, στην εργασία, τη δημοκρατία και την ελεύθερη Eνημέρωση.

  Ήδη ο χώρος της Ενημέρωσης έχει πληρώσει βαρύ τίμημα τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, με την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων (απολύσεις, ανασφάλιστη εργασία, γενίκευση ατομικών συμβάσεων, επισφάλεια εργασίας και μαρασμό των ασφαλιστικών Ταμείων) αλλά και με το “μαύρο” στην ΕΡΤ. Έχει δείξει όμως και τη δύναμη της αντίστασης και του αγώνα με άλλα μέσα. Η ΕΡΤ συνεχίζει να εκπέμπει και οι εργαζόμενοι της να αντιστέκονται, συνεχίζοντας τον αγώνα.

  Η ΠΟΕΣΥ καλεί όλες και όλους τους δημοσιογράφους και τους άλλους εργαζόμενους στο χώρο της Ενημέρωσης, να πάρουν μέρος μαζικά στην απεργία της 8ης Απριλίου και στη συγκέντρωση.

  Λέμε “ΟΧΙ”:
στη μετατροπή μας σε σύγχρονους δούλους,
στο τελειωτικό χτύπημα στα Ταμεία μας,
στη μετατροπή της χώρας σε «ειδική οικονομική ζώνη»,
στην καταβαράθρωση της αξιοπρέπειας μας.

ΚΑΝΕΝΑΣ-ΚΑΜΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 8 ΑΠΡΙΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: