Κυριακή, 11 Μαΐου 2014

11 μήνες μετά, τιμώντας αυτούς που "έφυγαν"

11 μήνες μετά… Συνεχίζουμε και δεν ξεχνάμε όσους «έφυγαν» από τις γραμμές μας, αλλά από εκεί ψηλά μας κοιτούν και είναι μαζί μας. Με τρισάγιο και συγκέντρωση έξω από το κατεχόμενο Ραδιομέγαρο, οι εργαζόμενοι της ελεύθερης αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ, τίμησαν με προσκλητήριο νεκρών, τραγουδώντας το «πέσατε θύματα αδέρφια εσείς», αλλά και λίγα λουλούδια στις κλειδαμπαρωμένες πόρτες τους συναδέλφους που δεν είναι πια μαζί μας.


Συμβολικά, αυτό έγινε την 11 Μαΐου, μέρα που συμπληρώνονται 11 μήνες από το λουκέτο στην ΕΡΤ. Το παρόν έδωσαν αντιπροσωπείες από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και από αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς, πολιτικά συγγενείς με τους προαναφερόμενους.

 «Στο ένα πόδι γόβα και στο άλλο adidas» 

Αυτό ήταν το σχόλιο που έκαναν εργαζόμενοι με αφορμή τα χαΐρια όσων αν και έχουν καταθέσει αίτηση στη ΔΤ (τον έναν τον πήραν και για δουλειά) συνεχίζουν να προκαλούν. Ο ένας που είναι υποψήφιος με τη Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής, έχει αρχίσει τα τηλέφωνα και ζητάει ψήφο, από εργαζόμενους της ελεύθερης αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ.

 Ο άλλος με το Σοφιανό στο Δήμο της Αθήνας, βγήκε σήμερα σε εκπομπή του novasporFM και μίλησε για τον αγώνα της ΕΡΤ, που συνεχίζει μέχρι να δικαιωθεί. Όχι δεν είπε ότι σε δύο συνελεύσεις το καλοκαίρι πρότεινε να πάμε όλοι/ες να καταθέσουμε αίτηση στη ΔΤ για να παλέψουμε (όσους θα προσελάμβανε η τρόικα ως συμβασιούχους) το θηρίο από τα μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: