Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΟΣΠΕΡΤ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΝΕΡΙΤ" ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΩΞΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ !!


ANAKOINΩΣΗ ΠΟΣΠΕΡΤ

Πρόκειται για άλλη μία προκλητική ενέργεια η εκ του νόμου υποχρέωση διάθεσης γραφείων σε Δευτεροβάθμια  συνδικαλιστική οργάνωση (Ν. 1264/1982),  να ονομάζεται ΚΑΤΑΛΗΨΗ!!! Και από ποιούς ;;;                                     

Η «ΝΕΑ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ , ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ αφού συνομολογεί ότι αποτελεί διάδοχο της ΕΡΤ και του Ελληνικού Δημοσίου και ότι χρωστάει την ύπαρξή της στην Απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, θυμήθηκε ένα χρόνο σχεδόν μετά τo πραξικοπηματικό  μαύρο της ΕΡΤ και μήνες ολόκληρους μετά την ελέω ΜΑΤ κατάληψη του κτιρίου και την εκδίωξη των εργαζομένων της ΕΡΤ να ζητήσει με ασφαλιστικά μέτρα την απόδοση των χώρων του Ραδιομεγάρου που χρησιμοποιεί με ένα το πολύ εκπρόσωπο κάθε φορά η ΠΟΣΠΕΡΤ καθώς και να εκδιώξει από την νόμιμη και φυσική του έδρα τoν Προμηθευτικό και Καταναλωτικό Συνεταιρισμό του προσωπικού της ΕΡΤ( ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ-ΚΥΛΙΚΕΙΟ ) που παραμένει στο Ραδιομέγαρο με Δικαστική Απόφαση, καθώς και τους υπευθύνους του 2ου κυλικείου (με νόμο σε αναπήρους κλπ. ) προφανώς γιατί εξυπηρετούσαν επί μήνες τους αγωνιζόμενους απολυμένους της ΕΡΤ!! Και γιατί  θεωρούν οι αφελείς ότι έτσι θα σταματήσει να ακούγεται το όνομα ΕΡΤ.

Και η υποκριτική αιτιολογία η ανάγκη χρήσης των χώρων την στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι η ΝΕΡΙΤ απασχολεί το ένα τέταρτο των εργαζομένων της ΕΡΤ και πολύ μικρότερες ανάγκες παραγωγών και προγράμματος, γεγονός  που επιβεβαιώνεται από την πληθώρα (σχεδόν στο σύνολο τους!  και με ελεγχόμενες διαδικασίες  μάλιστα!) εξωτερικών παραγώγων και αναθέσεων  και από το κλείσιμο  των STOUDIOS  ρ/φ-τ/ο  και άλλων  λειτουργικών  μονάδων τεχνικών και βοηθητικών καθώς και των χώρων  των διοικητικών – οικονομικών υπηρεσιών  που παραμένουν ερμητικά κλειστά. Δεν αναφέρουμε δε ότι η τεράστια περιουσία της ΕΡΤ στη Κατεχάκη και στη Ρηγίλλης  δεν χρησιμοποιείτε ούτε κατ’ ελάχιστο.

Επίσης  προαναγγέλλουν ότι θα προβούν σε ενοικίαση των χώρων των κυλικείων σε ιδιώτη, ούτως ώστε ο συνεταιρισμός των υπαλλήλων της ΕΡΤ να προβεί σε απολύσεις 12 υπαλλήλων  που απασχολούνται και να ΚΛΕΙΣΕΙ, ήδη  δε του έχουν επιφέρει  έλλειμμα πολλών χιλιάδων ΕΥΡΩ από την απαγόρευση  εισόδου από τις        7-11-2013, μέχρι την δικαστική απόφαση που εκδόθηκε πρόσφατα και επίσης άνεργοι 5-6 ακόμα από το 2ο κυλικείο.

Κατανοούμε ότι ο νέος φορέας, παιδί του Κυβερνητικού αυταρχισμού δεν μπορεί να ανεχθεί ούτε ταμπελίτσα της ΠΟΣΠΕΡΤ στις εγκαταστάσεις του. Είναι πρωτοφανής όμως η αντίληψη και η πρόθεση συνδικαλιστικής δίωξης και μη ανοχής της νόμιμης συνδικαλιστικής δράσης που εκφράζει η δικαστική αυτή προσπάθεια αποβολής και μάλιστα από αυτόν που το χρησιμοποιεί προσωρινά και όχι από τον ιδιοκτήτη του κτιρίου  το Ελληνικό Δημόσιο!!

Καταγγέλλουμε και αυτή  την αυταρχική προσπάθεια. Μετά τα ΜΑΤ και την επίθεση  με φονικό όπλο, ανθρώπων της ΝΕΡΙΤ στον Γενικό Γραμματέα της ΠΟΣΠΕΡΤ και μέλος του ΔΣ της UNI MEI, η επίθεση αυτή κορυφώνει τον αυταρχικό κατήφορο Διοίκησης ΝΕΡΙΤ και Κυβέρνησης κατά των εργαζομένων, συνταξιούχων και συνδικαλιστών της ΕΡΤ.

Το νέο τοπίο της ραδιοτηλεόρασης πρέπει να είναι ισοπεδωτικά γκρίζο ώστε να αποτελεί την μόνη συνέχεια του μαύρου στη λειτουργία της ΕΡΤ. Χωρίς εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα, χωρίς σωματεία Εργαζομένων ,  μόνο με εντολολήπτες  και χωρίς αντιφρονούντες σε μία απομονωμένη και αστυνομοκρατούμενη πολιτεία αποστειρωμένα εγκλεισμένη μακριά από το κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον.

Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει για την εξέλιξη αυτή.
Καλούμε όλους και όλες τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ, τους συνδικαλιστικούς και συλλογικούς φορείς και κάθε δημοκράτη έλληνα πολίτη να ενώσει την φωνή του στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νέο αντιδημοκρατικό παραλήρημα την Τετάρτη 23 Ιουλίου και ώρα 9.00 έξω από το κτίριο 5 του Πρωτοδικείου Αθηνών (πρ. Σχολής Ευελπίδων) 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΤΕ  !
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: